Todbjerg Tårnet: Et Østjylland tårn på Møllebakke

To trolde i Mørke: Ben Chiller og Sigurd på bakken

To trolde i Mørke. År efter år er jeg kørt forbi en trold til og fra jobs – en stor en med lange ben, men delvist gemt på bakken i juletræskoven.

Jeg er ingen stor fan af trolde og fantasy, men er vild med genbrug, kunst og eventyr og muligheden for at gå på troldejagt rundt om i Danmark. Undervejs på jagten får man set steder, man ellers ikke ville se.

I de senere år er der blevet skrevet mere og mere om troldene. Senest i en Horsens Folkeblad artikel om gratis attraktioner i Midtjylland: Fra Tolkien-safari til troldejagt.

Efter en søgning så jeg for første gang, at trolden i Mørke ikke er den eneste i området. Lige uden for Mørke, bare 1,5 km væk, er der endnu en. Så nu gik jeg for første gang på troldejagt eller rettere: Lokal sightseeing.

To trolde i Mørke

Troldene hedder Mørkemanden Ben Chiller og den anden hedder Sigurd, hele figuren hedder Sigurd, The Bird & The Red Thing.

Troldene i Mørke og rundt om i landet (og verden), blandt andet De glemte kæmper på Sjælland, er skabt af kunstneren Thomas Dambo (kunstnernavn for Thomas Winther Pedersen) der er født 1979 i Odense. Han er en dansk skulptør, recycle art activist. Alle troldene er kæmpeskulpturer – virkelig godt tænkt og udført – helt af genbrugstræ, helt oppe i tiden.

På Thomas Dambo hjemmesiden ligger der et ‘Trollmap‘, hvor man kan se den omtrentlige placering af troldene: En oversigt over kunstnerens evigt voksende genbrugsskulptur eventyr verden over: Trail of a 1000 Trolls. Foreløbig er der 100 rundt om i verden (2023). Man går på jagt efter dem og kan scanne en QR-kode på stedet.

Mørkemanden Ben Chiller

To trolde i Mørke Marina Aagaard blog rejseTrolden Ben blev bygget sammen med frivillige op til Northside festivalen (Aarhus) i 2015. I 2016 flyttede skulpturen til Mørke, hvor den troner på bakketoppen.

Fra landevejen, Randersvej, drejer man i Mørke fra mod Thorsager og så er der skarpt til højre en lille grusvej op i juletræsplantagen. Man kan køre hele vejen hen til skulpturen til bagsiden, men der er ingen vendeplads, så man kan også stille bilen helt nede ved indkørslen fra hovedvejen.

Sigurd, The Bird and The Red Thing

Mens Ben Chiller gemmer sig en anelse blandt graner, er Trolden Sigurd nem at se i det åbne bakkelandskab. På vej ned ad bakken på toppen af ‘the red thing’.

Man kan parkere nede i byen, 100-200 meter nede ad vejen. Alternativt er der på den modsatte side af vejen plads til at to biler kan holde ind, så man kan gå op for at se trolden helt tæt på. Imponerende træarbejde.

Sigurd, The Bird & The Red Thing blev bygget i sommeren 2020 og er en del af Rejsen til den store troldefolkefest projektet.

Motiverende koncept for hele familien.
Sightseeing, kæmpekunst, og skattejagt.
Absolut en omvej og et besøg værd.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Todbjerg Tårnet: Et Østjylland tårn på Møllebakke