Hvor højt skal pulsen op for at man taber sig? NEPA eller HIIT?

Ferie for Alle 2018: Fly, cruise, drive, glamping

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Marina Aagaard og Henrik Elstrup

Hvor går turen hen? Igen til ferie-fest i Herning Messe Center!
Rekordmange udstillere, i år 1.215, fylder MCH hallerne med ferier for enhver smag på Skandinaviens største feriemesse Ferie for Alle 2018 weekenden 23.-25. februar.
60.665 personer, 1522 flere end i 2017, besøgte messen i år.

Ferie for Alle 2018

En fantastisk gimmick, der virker hver eneste gang: Oversigten over stande og foredrag er udformet som et rigtigt rødbedefarvet dansk pas. Man bliver straks i rejsehumør.

Ferie for Alle 2018

Nøjagtigt som til film- og teaterpremierer er der en fotograferingsvæg. Egentlig er det en Ferie for Alle hal-oversigt, men mange benytter chancen til en selfie eller fotografering.

wFFA_D40R3141

Der er også andre muligheder for fotografering … en Photobooth ved det spanske hjørne.

wFFA_IMG_0172

Viva la ferie!

Sådan står der på side 2 i dagens messeavis og det er mange danskere enige i. Både at ferie er festligt og at Viva Espana er alle tiders: Messens partnerland i år er Spanien, danskernes foretrukne destination, når det gælder badeferie.

Der er særligt fokus på Spanien og ikke bare sol, strand og middelhavsgastronomi, men også aktiv ferie og bæredygtig turismeudvikling, hvor man som turister ikke efterlader andet end fodspor.

Igen i år har messen fem temaområder, Camping, Golf, Udland, Danmark og Udeliv.
Genkendelsens glæde: Mange stande i temaområderne ligner sig selv fra tidligere.

wFFA_IMG_0242

Samme udstillere, dekorationer og attraktioner; men udvalgte gentagelser gør ikke noget, for det er åbenbart populært. Og selvfølgelig handler det om nye produkter og rejser, når man kommer tæt på.

Desuden er der enkelte nye udstillere med ligesom nogle af de tidligere faktisk har lagt sig i selen for eksempel præsenterer Egypten og Indien sig i nye rammer.

En rejseweekend begynder …

Fredag morgen på åbningsdagen; lange køer, både på hovedvejen, ved indgangen i messehallen og umiddelbart efter hos de store charter bureauer som havde kø-fremkaldende messetilbud.

Mange gæster går benhårdt – med tålmodig køkultur – efter en god ferie-handel, men der udover er der masser af oplevelser; 130 gratis rejse-foredrag og individuelt tilpassede råd fra rejse-eksperter, konkurrencer og underholdning, blandt andet fra Cirkusrevyen.

wFFA_IMG_0174

Der er også mange danske og eksotiske smagsprøver; både vådt – med og uden alkohol eksempelvis friskpresset juice – og tørt, eller rettere saftige godbidder.
Som messeavisen skriver: Det er oplevelser, man ikke får på internettet.

wFFA_IMG_0334wFFA_IMG_0237

En af konkurrencerne var muligheden for at vinde billetter til Boxen, når der i maj holdes VM i Ishockey i Danmark. Kampen Finland-USA afholdes i Herning.

Billetter til den kamp ville jeg meget, meget gerne vinde, så jeg tog tre skud på mål. De to var ynkelige forbiere og den sidste var så tæt på, at det var irriterende. Æv!

wFFA_D40R3322

Miss Sri Lanka

Messens uden tvivl smukkeste foredragsholder, Sabina Thorsen, Miss Sri Lanka in Europe 2016-2018, holdt et kort oplæg om hendes oplevelser og favoritter i Sri Lanka – i meget positiv og afslappet Sri Lanka stil og med besøg af mor midt i det hele …

Camping for fans og ikke-campister

Camping fylder hele seks haller, E, E, F, H, J, K, og campingfolket fylder godt på messen. Men selv ikke-campere bliver imponerede: Tror man, at camping er kun back to basics, etagevask og fortelt, må man tro om. Der er også læder og luksus i lange baner: Glamour camping, glamping er det nye ferie sort for campere i alle aldre …

Campingeksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller i JP Rejser, at der er “ingen grænser for hvor vildt det kan blive” og det “tager camping til helt nye højder og blander det bedste fra flere verdener, naturoplevelser, frihed og komfort”. Hendes tip til særlige pladser:
Hvidbjerg Strand Feriepark (deluxe), Svendbort Sund Camping, Søby Camping Ærø, Saltum Strand Camping og Bryrup Camping (aktiv ferie) og Møns Klint Camping (slukker lys).

wFFA_IMG_0139

I hallerne præsenteres samtlige mærker af campingvogne, autocampere og teltvogne på det danske marked og desuden er der næsten alt hvad en campist kan begære inden for tilbehør, udstyr, fortelte og campingpladser i både ind- og udland.

Der er Danmarkspremiere på den utrolige Kabe Royal Tower, en to-etagers 4,5 millioner kroners campingvogn i luksusklassen som camping entusiaster står i kø for at bese.

En anden halvanden etages mega-autocamper med lædermøber, alt i udstyr og endda  glasvitrine til lejligheden fyldt med vinglas. Phoenix Liner MAN 8800 L, der på messen til lejligheden har en lille bil på vej op i bagagerummet.
For glampere, der er klar til at betale fra 2,5-4,5 millioner kronere.

wFFA_IMG_0150

Golf og grønne områder

En messe i messen: Danmarks eneste golfmesse: Golfområdet rummer ikke bare masser af små og store stande med golfudstyr, golftilbehør og golfrejser, der er også to meget store ‘grønne områder’, hvor man kan øve golf slag. Desuden er der et pakket program med konkurrencer, shows og undervisning i løbet af weekenden.

I år nåede jeg at se golf-standene, fordi jeg var ekstra tidligt ude. Fra åbningstidspunktet og messen igennem er de fleste stande nemlig fyldt op eller omringet af golfere og golf-lingo. Muligheden for at se trick-shots, lære nyt af pro’er og købe nyt udstyr drager …

Udland

Fra golf-hallen kommer man ind i Udland. Her samler Ferie for Alle som det eneste sted i Danmark samtlige store, danske charterbureauer under ét tag. Fordelen er, at her er en enestående chance for at udforske og sammenligne charterferie-tilbud. Ulempen er, at der er så mange tilbud, at det kan være svært at vælge.

Ud over charter er der adskillige stande med specialer i udvalgte dele af verden. Her er der lejlighed for at få insider-tips og inspiration til drømmerejser.

wFFA_IMG_0220

De store jyske lufthavne BLL, AAL og AAR er også repræsenteret. AAL har ud over en konkurrence også en særlig attraktion: Muligheden for at prøve et business class sæde! Prøv det og overvej om du næste gang bør investere de ca. 15.000 kroner ekstra i en bedre lur på din flyvetur …

wFFA_D40R3329

Neuroscanner

Spies har ikke alene rejsetilbud, men også sjov på programmet. I år er der mulighed for at prøve Holly (fulde navn er nok Holly Day), en ny prototype neuroscanner fra Spies. De entusiastiske operatører fortæller, at den nyskabende ferieteknologi måler ens underbevidste reaktioner på forskellige ferieindtryk og finder frem til præcis den type ferie, der passer til hver enkelt.

Et smart gimmick, som jeg klart nok ikke hopper på, men sætter mig for sjov i kuplen, for at få min hjerne scannet og efterfølgende et print af min foretrukne rejseform …

Efter dybe vejrtrækninger og observation af en serie korte feriebilledklip på skærmen inde i kuplen kommer jeg ud og får testresultatet: Jeg trænger til storbyferie (og natur og spændende ukendte destinationer). Jamen, kurven og resultatet passer jo næsten 100 %!

Tyskland

Tyskland, der normalt ligger lunt på danskernes rejse Top-3, har en egen stand og desuden er der flere stande for tyske områder, resorts og attraktioner som Autostadt, der igen har en flot stand; alle tiders bil-attraktion for hele familien med VW, Audi m.fl.

wFFA_IMG_7960

Udland

I Udland har de officielle turistbureauer fra mange populære ferielande stande ligesom der også er repræsentanter fra de jyske lufthavne, rederier som FjordLine og StenaLine, krydstogtselskaber som Royal Carribean,  Costa, MSC, Carnival og Celebrity – cruise er ikke længere kun for ‘newly weds’ og ‘nearly-deads’ – og store og små rejsebureauer.

wFFA_IMG_0158.jpgwFFA_IMG_0264

Der er egentlig to Udlandshaller: Udland og Oversøisk. Den sidste rummer blandt andet USA, Canada, Sydamerika, Asien, Oceanien, og Carabien – og fire foredragslokaler med rejseforedrag hver halve time med highlights fra næsten hele kloden.

I den oversøiske afdeling er der flere rigt dekorerede safari-stande med tilbud om både jagtrejser og fotosafarier for de, der rejser med kamera i stedet for gevær.

wFFA_IMG_0260wFFA_IMG_0217

Der er også flere motorcykler og biler, for messen byder på tilbud om roadtrips per bil eller motorcykel og rejser til Formula 1 begivenheder over hele verden.

Danmark er et dejligt sted at være

Der er nemlig atmosfære: Danmark ferie har sin helt egen hal og at Danmark er dejligt, bliver man mindet om igen og igen, når man ser de mange stande for danske øer, byer og områder.

wFFA_IMG_7992

Networking (netværk) i Thy, bunker i Hanstholm og særlige aktiviteter i Thyborøn området: Et Klimatorium, hvor man ser sommerhuse på kanten. Og en skøn aktivitet for barnlige sjæle i alle aldre: Sæbeboble-blæsning.

wFFA_IMG_0279wFFA_IMG_0281

Udkantsdanmark er in

Bornholm har som tidligere år en kæmpe stand ligesom Djursland også er godt med. For første gang viser Randers sig frem med et træskelet, der skal symbolisere byens store attraktion Randers Regnskov.

Ud over læssevis af brochurer og messetilbud har flere af standene også smagsprøver. Nogle endda i gourmet-klassen; her delikate wraps fra Fyn.

wFFA_IMG_0287

Wellness er ved at være en stor industri, ikke bare hos vores tyske underboer, men nu også i Danmark i hoteller, feriecentre og spa’er. I Skallerup Klit har man en af Danmarks flotteste spa-afdelinger, Romulus, og på messen var det muligt at få en (massage) smagsprøve.

wFFA_IMG_7996

Udeliv med outdoor hits

Den fjerneste hal rummer outdoor aktiviteter: Her er især fokus på cykler, kajakker, telte og tilbehør og outdoor beklædning. Samt en stor pool med kajakopvisninger, en mindre pool med mulighed for prøvedyk, cykelopvisning på en særlig pallebane.

wFFA_D40R3303

Der er cykler i alle størrelser og prisklasser. Her et par mini-put bikes med monster-dæk.

wFFA_D40R3317

Flere gange i løbet af weekenden er der mulighed for at se kajak-opvisning ved specialister fra Gymnastik- og Idrætshøjskolen i Viborg, GIV, og for selv at komme en tur på vandet i den store pool.

wFFA_IMG_8013

Som noget nyt var der mulighed for in virtuel svømmetur med hajer … hvis man fik rigget sin mobiltelefon til den særlige haj-app. Her tester jeg i første omgang haj-masken!

Det ser vand-vittigt tiltrækkende ud, men det glippede med dykket denne gang, men næste gang!

Rigtig god ferie/rejse.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor højt skal pulsen op for at man taber sig? NEPA eller HIIT?