Motivation? Dagens motivationscitat: Gør det. Vent ikke længere.

Sund kommunikation nu: 10 Gode IT, Email og Søge Tips

Af Marina Aagaard, MFT

Hvert år i september er der uddannelsesstart og det vælter ind med nye studerende og elever, som skal i gang med noget nyt. Naturligt nok bliver lærere og vejledere overdænget med spørgsmål, hvoraf mange er præcis de samme som sidste år.

I universiteters og skolers IT-afdelinger gør samme historie sig gældende og i den forbindelse har en verdens førende marketingsguruer Seth Godin skrevet et indlæg, som han lægger op til at man deler med andre med begrænset erfaring. Faktisk tror jeg også, at erfarne kan tåle at blive mindet om flere af hans tips, så de følger her under.

Hvad har det med fitness og wellness at gøre? En del: Alt hvad man foretager sig handler om kommunikation og uanset kontekst kan man altid opgradere til en endnu bedre version, hvilket gavner både socialt og mentalt velvære.

FreeImages_Lotus_Head_internet-cafe

September for evigt (10 hurtige regler). Af Seth Godin.

Hvert år er IT professionelle på læreanstalter nødt til at håndtere en strøm af begyndere, som alle stiller nøjagtigt de samme spørgsmål, som nybegynderne sidste år stillede.
Det er et Sisyfosarbejde. [Sten trilles op ad bjerg, sten triller ned igen, om og om igen].

Naturligvis er hver eneste dag på internettet ligesom september, fordi der er altid nybegyndere eller personer som ikke fik notatet. Internettet er en forbindelsesmaskine, et samfund. Det har svømmere og livreddere, ydere og nydere, ærlige og svindlere …

Ti ting at huske på. Del gerne med de mindre erfarne. God September:

1. Tryk ikke ‘reply all’ (svar til alle) til en email medmindre du har en virkelig god grund til det. Og skriv ikke “fjern mig fra denne liste” til en listeserver, fordi alle på listen får sandsynligvis din besked. Det har været sandt i tredive år og det er stadig sandt.

2. Du tror måske at du kan tilbagekalde en sendt email, men det kan du nok ikke.
Det er bedst at trække vejret tre gange, før du trykker “send”.

3.Skriv ikke det hele med store bogstaver.

4. Køb intet over telefonen (eller via email) fra en fremmed, især ikke alt, hvad der har at gøre med din lille forretning, din computer, din Google placering eller velgørenhed.
Bare læg røret på [afbryd forbindelsen].

5. Alt hvad du klikker på eller surfer på eller gør online, bliver registreret et eller andet sted. Opfør dig derefter.

6. Tag backup af dine data, skaf forsikring [tenant’s insurance] og tilslut ‘Find my iPhone’ på din Mac.

7. Når du er i tvivl, så genstart din computer. Hvis det ikke virker, så besøg duckduckgo og indtast dit spørgsmål. Du bliver overrasket over, hvor mange andre, der har haft det samme problem som dig.

8. For at blive en ekspert inden for noget, er du nødt til at læse mere end det første link, som dukker op under en søgning. Og før du videresender noget, du ikke er ekspert i, tjek Snopes.

9. Tilbyd at hjælpe med noget du er god til i lokalsamfundet mindst tre gange før du selv beder lokalsamfundet om hjælp. (Someone is always coming up behind you).

10. Tro ikke alt hvad du læser online. Faktisk så lad være med at tro på det meste af det.

Bonus #11: Vær venlig. Tak.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Dagens motivationscitat: Gør det. Vent ikke længere.