Top 10 grunde til at besøge Bremen: Verdensarv, videnskab og wellness

Hotel og by: Smuttur til Bremen, Tyskland

Af Marina Aagaard, MFT. Foto: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Bremen. En by i Nordtyskland. Lidt til venstre for Hamburg, altså til højre, når man kommer kørende nordfra. Af mange måske mest kendt for Werder Bremen FC i de grønne trøjer. Nu vil vi se nærmere på byen.

Tyske byer har generelt masser at byde på og jeg har i årevis haft lyst til at besøge Bremen. I år er der Nordtyskland EinSmuttur kampagne med rabatter og særtilbud, så nu er det nu! For et par dage siden tog vi, Henrik, og jeg til Bremerhaven. Derfra er vi kørt de 53 km ned til ?storesøsteren? Bremen.

Residence Hotel

Bremen Turismus har fundet et lille historisk hotel til os: Residence Hotel.

Tre etager (og stuen). Tre stjerner. Tre oplagte fordele:

1) 1 minuts gang fra sporvognen til centrum eller universitetsområdet med Universum.
3 minutters gang fra hovedbanegården (ja, man kan naturligvis høre tog).

2) 4 minutters gang til Bremen Arena og 10-15 minutters gang til den centrale markedsplads med mange af attraktionerne.

3) Et hyggeligt hotel med personlig og venlig betjening, gode senge og en tilstrækkeligt stor, velassorteret morgenmadsbuffet: Flere slags yoghurt, müsli med ekstra frø, kerner og tilbehør, frugt, grøntsager, æg, mange slags ost og pålæg og flere slags brød.

  

En lillebitte reception, montre med souvenirs og Hall of Fame væg med kendis-fotos.
Store hoteller har særlige fordele, det har små hoteller også.

Værelse nummer 1 – det er vist første gang nogensinde – og endda med navn: Pink Lady. Det viser sig at passe ret godt: En væg er pink og gardiner og pynteblomster har samme nuance. Ellers orange farver og ren hvid. På puderne ligger der vingummi …

Hotellet er let at finde (med navigation). Mindre nemt er det at parkere vores VW lejebil der nægter at slå spejle ind og derfor ikke kan komme ind i den til værelset hørende garage. Bilen ender (efter højlydt tale) delvist under den diminutive balkon foran hotel.

Nej, den lille port fører ikke ind til hotellets gård, men til et mindre pensionat. Teksten ved siden af port lyder: Frygt ikke. Klap spejlene ind og kør bare igennem! Residences garager ligger oppe til højre og er lige til at køre ind i … dog ikke for os denne gang.

Hotellet ligger i et boligkvarter overfor en skole; en graffitivæg leder ind mod skolegården. Så man kan følge med i hverdagslivet i Hohenlohsestrasse fra vinduet i morgenmadsstuen. Børn og voksne på vej i langsomt og moderat tempo og sprint.

Efter indkvartering er det tid til en gåtur rundt i området. Hotellet ligger meget centralt, så vi skal ikke gå mange minutter før vi er ved Hovedbanegården og midtbyen. Skråt over for vores hotel på vej til banegården møder vi en monumental murstenselefant.

Gåtur i Bremen

Vi slentrer af sted; læs går intervalgang i rask tempo, men med fotostop. Vores første dag, sene eftermiddag, i Bremen, går med en gåtur for at indsnuse byens atmosfære og se seværdighederne udefra. Ferietid betyder turisttid betyder selfie-tid, derfor må man påregne en vis tid, hvis man ønsker fotos af en af de mange seværdigheder i centrum.

Vi går igennem en tunnel og til højre til Hovedbanegården kun 3 minutters gang fra hotellet. Banegårde er spændende steder som summer af rejseaktivitet og ofte er der også imponerende arkitektur. Vi går inden for i et par minutter for at se perronen an.

Et tankevækkende skilt: Forbudt: Ingen pistol, bat, lommekniv eller alkohol … fra 22-06?

I dag spiser vi aftensmad i Übersee Museum restauranten lige ved Hovedbanegården. Et begrænset udvalg af retter, men åbenlyst populær: Man kan spise udenfor ved den grønne plæne foran Hovedbanegården, hvor det myldrer med mennesker.

Bare en enkelt ret til os hver: Kylling med pasta og rump steak med et enkelt glas vin, henholdsvis hvidvin og rødvin. Rigelige portioner. Et mættende måltid.

Herfra går vi ind i byen. Man skal se sig for. Der kommer sporvogne fra flere sider og Bremen er en populær cykelby: Kommer man til at gå på den røde asfalt, røde mursten eller brosten, cyklisternes bane, ringes der vildt med klokken og man må springe til side.

I Bremen er der som i andre storbyer de sædvanlige kæder med de samme varer som eksempelvis Swarowski – her med et retro display med plader og sloganet Remix your Style – og heldigvis også specialbutikker med lokalt design og specialvarer fx kranier i flere størrelser.

Byen tilgodeser både shoppere og vinduesshoppere. Og for de, der er vilde med markeder, må Bremen være et paradis. Der er markeder med madvarer, grønt og blomster hver dag og på udvalgte dage større markeder.

En gåtur er vejen til gratis sightseeing. Bremen har foruden varieret ny og gammel arkitektur også en del skulpturer og kunstværker i bybilledet.

Hirt mit Schweinen. Adskillige turister flokkes om skulpturerne og aer hyrdens svin.

Middelalderarkitektur på Markedspladsen, Domkirken, som heldigvis overlevede Anden Verdenskrigs bombardementer, og en fontæne med irrede kobberfigurer.

I samme område et springvand (som vittige sjæle par gange om året hælder sæbe i, så hele pladsen fyldes med sæbeskum) foran den bombastiske Bremer bankbygning.

Går man rundt om hjørnet ser man en imponerende murstensport – og hvis ikke man er bange for at porten smækker i, kan man gå ind og kigge op. Anderledes arkitektur.

På vejen hjem passerer vi Friedenstunnel. En gruppe private investorer finansierede en renovering og udsmykning af en ellers trist udseende tunnel.

I tunnelen står ordet “fred” på 135 sprog, der er 82 tavler med tekst og neonrør i mange farver oplyser tunnelen (gemt bag det grønne er der mosaikpalmer). På broen står: Verstehen ist das Tor zur Verständigung. Verständigung ist das Tor zur Verstehen.

Efter et par timers vandring i byen, er vi retur på hotellet og sidder ude på den lille balkon – maksimalt plads til fire – og nyder et glas kølig, tysk hvidvin, mens vi diskuterer de næste dages program; UNESCO seværdigheder, Universum, Mercedes med mere.

Ellers er der stille i kvarteret, vindstille, fredeligt og lunt.
En skøn aften.


Læs mere:

Bremen Erleben

EinSmuttur

Wikipedia: Bremen

 

Følg min Blog HER og Instagram HER

4 kommentarer

 • Seems like a great experience

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

   Thank you very much for your comment.
   Yes! For us Danes going south of the border to Germany is easy, but none the less great.
   There is much to see both old-school and new-school wise 🙂
   However, if the US were a bit closer, we probably be going there just as much 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CC

  Hyggeligt hotel, og stemningsfyldte billeder.
  Overskriften gav mig et pust tilbage til mine barndomsminder, da vi ofte var en smuttur til Tyskland. Det er alt for længe siden at jeg har været det. Nu har du pustet lidt liv til de gløder, tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak for din personlige og venlige kommentar.
   Interessant og heldigt, at du ofte har været på smuttur som barn. Hold gløden vedlige nu.
   (først som voksen er jeg selv rigtig begyndt at rejse og især også smutture til Tyskland).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 grunde til at besøge Bremen: Verdensarv, videnskab og wellness