På rejsen: Kom i form, bedre form eller hold formen på ferien

Vild med busser og busrejse? Vilde busser i Cartagena, Colombia

Af Marina Aagaard, MFT

I min Colombia rejsebeskrivelse skrev jeg blandt andet om Colombia busserne. Her bringer jeg lige igen bus billederne, fordi de fortjener at stå alene.

Jeg har kørt en del i busser. Også på enkelte rejser. Normalt er busserne i det offentlige transportsystem i et land let genkendelige og ens med den samme farve.
Busrejser er bare billige og bringer en tæt på lokale og lokaliteter. Mangel på komfort – og for megen sidden – opvejes langt hen ad vejen af rigelig autenticitet.

I Cartagena, Colombia, var alle busser, jeg så, forskellige. I forskellige farver og med meget forskellige stafferinger. Selv på ruderne. Chaufførens udsyn er langt fra frit …

Det er underholdende at betragte busserne og kørestilen, som er ‘freestyle’.
Af sikkerhedsmæssige årsager betragtede jeg kun busser
på afstand og tog ingen lokal bus denne gang (en dag så jeg en kraftigt accelererende bus hvis dæk eksploderede).

    

Politiet, der ses overalt iført neongrønne veste og motorcykler, jagter ikke Zaragozilla bussen her. En frisk kørestil lader til at være dagens orden uden grund til anmærkninger.

Går den, så går den. En bus overhaling på smal vej med trafik i begge retninger og ud for et T-kryds. Jævnligt er modkørende trafik på kollisionskurs mod en ‘mur’ af busser.

 

Endnu en dristig overhaling. Ved T-kryds. Med modkørende trafik, der bremser op …

Smukserede spejle, specielle spoilere, tribal tattoos, elegante edderkoppespind og friske fartstriber; farverigt og forskelligt fra EU busser.

Foose! Godt nok er bussen stylet og “Foose” skrevet på siden over fordøren. Alligevel vil bilentusiaster med hang til amerikanerbiler og stafferinger nok betvivle, at bussen har været omkring Chip Foose, amerikansk bil designer og stjerne i tv-serien Overhaulin’.

 

Offentlig transport med kant!

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På rejsen: Kom i form, bedre form eller hold formen på ferien