Af Marina Aagaard, MFT

Mennesker er kedelige
indtil du møder dem.


Reklame for I&M bank på skilt i Hamburg havn. Fotograferet fra bil for et par år siden.

Reklamen: Mennesker er kedelige … Nej, naturligvis ikke: Alle mennesker rummer et univers af oplevelser, erfaringer og tanker. Det ved man ikke noget om, før man lærer dem (bedre) at kende: … indtil du møder dem: Samvær, viden og større forståelse.


Møde mennesker? Ud over ‘live’ møder er facebook, fb, en af de mest populære metoder til at holde kontakt med andre. Og det vil jeg gerne.

Selv tog det mig lang tid at komme på fb: Faktisk meget sent på grund af mental modstand mod deling af data, uinteressant udlevering af privatliv og tvivl omkring formål/fordel …

På plus-siden: Pludselig fik jeg kontakt med gamle skolekammerater, instruktørkollegaer fra for længe siden og venner og bekendte fra indland og udland. Kontakten – selvom den er sporadisk (jeg er på for lidt) – via billeder og opdateringer fra nær og fjern er positiv.

På minus-siden: Det kan blive en tidsrøver. Der er ‘fake news’; usande historier og mange er afhængige af likes og venner og har købt sig til disse. Antal reklamer er steget så meget, at de tager plads fra relevante indlæg. Fb er ikke kun et netværk, men en markedsplads …

I øjeblikket (april 2018) er der en kampagne ‘delete facebook’, hvor man opfordres til at slette sin facebook profil i kølvandet på skandalen, hvor firmaet Cambridge Analytica samlede og solgte data fra 50 millioner amerikanske facebook-brugere.

Facebooks Mark Zuckerberg har været i medierne for at undskylde og forklare at der vil blive taget flere skridt for at forhindre at noget lignende sker igen. Uanset tiltag: Desværre forekommer salg af data (og data-tyveri); det er noget man skal forholde sig til.

Skal man delete sin facebook profil og/eller side?
Elon Musk har slettet Tesla’s facebook-sider, så måske burde man?

Indtil videre bliver jeg nu på fb, fordi fordelene – kontakten med familie, venner, bekendte, kollegaer og med-træningsentusiaster – endnu langt opvejer ulemperne …


#stadigfacebookbruger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s