I form til golf: Træn op og undgå belastning af lænd

Sletterhage Fyr, Helgenæs, Djursland: Natur og historie

Weekend. Høj sol. Temperatur over 24 grader Celsius. Det er næsten sommer. Stranden lokker. Altså ikke den lokale, men en strand med et fyr – Sletterhage Fyr – en halv times kørsel væk. Forandring fryder.

Dagens tur er en gåtur med mand og hund og kameraer. Det helt usandsynligt gode vejr har lokket mange mennesker til. Normalt plejer området omkring sydspidsen af Mols at være ret øde og vindblæst, men ikke i dag.

Sletterhage fyr Djursland Marina Aagaard blog travel rejse fotoSletterhage_lighthouseLighthouse_MachineryLighthouse_stairs

Sletterhage Fyr

Fyr fascinerer med deres form og funktion: Lyspunkter i mørket. Dette fyr, Sletterhage Fyr blev bygget i 1894 (samme år som det tidligere fyr ca. 300 meter mod øst blev nedlagt). På tårnet er der et skjold med Christian IX´s navnetræk og årstallet.

Betontårnet er 16 meter højt og lampen sidder en meter højere, 17 meter oppe. Fyret har en lysevne på 16 sømil, eller cirka tredive kilometer. Man kan komme op i fyrtårnet og gå udenfor og nyde udsigten rundt om lampen.

Sletterhage kyst

Går man længere hen ad stranden er der mere at se:

Tyskertårnet

Tyskertårnet er et bunkerlignende fæstningstårn, der ligger oppe i skoven. Skilte på stranden viser vej. Tårnet fungerede som radartårn for tyskerne under 2. verdenskrig. Herfra havde de udsigt over det sydlige Kattegats øer og indsejlingen til Aarhus Havn.

Stedet benyttes som udflugtsmål på grund af udsigten. Både fra fyret og fra Tyskertårnet kan man se små, store og helt store containerskibe på ‘vej’ til og fra Aarhus passere forbi i farvandet tæt ved.

IMG_4472IMG_4469IMG_4462IMG_4479

God weekend.

Følg min Blog HER og Instagram HER

3 kommentarer

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I form til golf: Træn op og undgå belastning af lænd