Fitness Musik Hit: Orinoco Flow

Rosenholm Skov ved Hornslet: Wellness gåtur

Af Marina Aagaard, MFT

Vandreture er med på top 5 over danskeres motionsaktiviteter. En kort afslappet gåtur i langsomt tempo tæller hverken som en ‘rigtig’ vandretur eller fitness, men heldigvis som wellness og er anbefalet. Frisk luft og naturoplevelser giver energi.

Rosenholm skov skovsø Marina Aagaard blog travel rejse

Rosenholm Skov

Rosenholm Skov ligger lige bag Rosenholm Slot, tæt ved Hornslet, Djursland.

Skoven er en speciel skov, visse steder velplejet, andre steder vild og tilgroet. Skøn året rundt.

Rosenholm_skov_traestub_Marina_Aagaard_blogRosenholm_skov_efteraar_blade_Marina_Aagaard_blogRosenholm skov er et mindre skovområde beliggende i mellem herregården, slottet, Rosenholm og landsbyen Karlby.

Rosenholm_skov_efteraar_traeer_Marina_Aagaard_blogSkoven er en blandet løvskov og nåleskov og har både større grusveje og små, ujævne, næsten usynlige stier.

Rosenholm_Skov_Vandpyt_Marina_Aagaard_blogSkovområdet ligger mellem Rosenholm Slotspark og sognegrænsen mellem Hornslet og Krogsbæk Sogn og omfatter:

 • Gammel Dyrehave, slottets tidligere dyrepark, der gennemskæres af togsporet for Grenåbanen
 • Rosenholm Skov (ligger op til/sammen med Karlby Skov)
 • Ivars Kilde; et gammelt lystanlæg i yderkanten af Gammel Dyrehave. Anlagt i forbindelse med Rosenholm Slot

Rosenholm_skov_jernbanespor_Marina_Aagaard_blogSkoven er relativt lille og turene kan gås eller løbes på kort tid; afhængigt af hvor meget der skal ses tager det fra ½ time i rask gang og op til 2 timer med afstikkere og pauser.

Rosenholm_skov_efteraar_skovbund_Marina_Aagaard_blog

Walk on.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

 • Tak Marina! ! Annette Bischoff, Forstander ved Højskolen i Telemark udtrykker meget præcist det i sin ph.d., hvad jeg selv har erfaret ved vandring:

  “Den brede sti flytter fokus fremover. Udover større afstand til omgivelsene, øger den den vandrendes tempo, og gør vandringen ensartet. Opmærksomheden er ofte på noget andet end turen og naturen. Ofte går tankerne til det daglige og jobbet.

  Den smalle snoede sti skaber nærhed og knytter opmærksomheden til de nære naturomgivelser. Den vandrende sænker tempoet, rytmen er afvekslende, og følger bevægelserne i landskabet. Fokus varierer nedad, opad, udad og i en væren i nuet”

  Mange gode hilsner,
  Hanna

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness Musik Hit: Orinoco Flow