Eternitten trappen: 242 trin op til Vandbakken

Eternitten trappen eller Vandbakken trappen. En lang trappe, der forbinder to områder i Aalborg. Man finder trappen på Eternitgrunden, eller Eternitten, området i den sydøstlige del af Aalborg, hvor Dansk Eternit Fabrik (1927-2005) tidligere lå. Den forbinder to boligområder via et rekreativt område, Vandværksbakken. Eternitten er et blandet byområde med tre dagligvarebutikker, caféer og værthuse, et FunCenter med paintball, lasergame, escape room med mere, desuden er der et fitnesscenter - og en af danmarks længste trapper. Trappen forbinder to beboelsesområder, der ligger hhv. oppe på den naturskabte bakke og nede på den nedlagte fabriksgrund. Der er nok mange, der finder trappen lige krævende nok som transportvej. Til gengæld er Aalborgs mest ihærdige motionister glade for den.

Eternitten trappen

Trappen gemmer sig godt. Den letteste måde at finde den på, er ved at tage til FunCenter for enden af Alexander Foss Gade. Herfra går man til venstre ad Kildevældet. Man går ca. 20-30 m langs p-pladserne og den træklædte skrænt. Herfra er det opad, omkring 41 højdemeter. En halv-stejl trappe. Skridsikker ståltrappe med trægelænder i begge sider. Trappen består af fem dele, der vinkler sig opad, mellem fire træ-platforme.

242 trin

Trinene varierer i højde og dybde. En del er regelmæssige og af normale dimensioner, men enkelte er meget smalle, og en sektioner lave og ret dybe. Trappen ville være meget velegnet til trappeløb, hvis trinene var ensartede. Trappen er stadig anbefalet til trappeløb træning, men med stor forsigtighed omkring det kritiske sted med smalle og dybe trin. Forsigtighed anbefales både opad og nedad, måske særligt nedad. Alligevel er løbstider efter sigende (for de hurtige) omkring 0:50-1:20 opad.    Mit første besøg, mine første to ture, var i den tunge ende, men effekten var alle tiders. Og man bliver belønnet med en meget flot udsigt ved toppen. Har man mere tid, kan man træne i det grønne område der; Vandbakken.

Reference

242 trin til toppen Danske trapper: Udendørs fitness i dansk natur