Ugen der gik 17 2021: FORSK, Bededag og Brasserie

Af Marina Aagaard, MFT En uge med mere gang i tingene. Genåbningen er i gang. Godt nok kun ganske gradvist, men der sker noget.

Ugen der gik 17 2021

I denne uge er det FORSK, Forskningens Døgn, hvor forskere i hele Danmark præsenterer highlights fra deres forskning. Jeg har været med i flere år med Sund Fitness og også i denne uge, men 'kun' online. Det er også Bededag, så fredag er fridag for nogen ... ikke i særlig grad for os, der har holdt helt fri - næsten - siden marts sidste år. Det er stadig ikke aktuelt at rejse, da smittetrykket i mange lande - også lige omkring os - er højt, men rejsebestemmelserne er pr. 1.5. lempede (på grund af pres i EU). UM: HELE VERDEN: Fra lørdag den 1. maj 2021 vil det blive muligt for de, der er færdigvaccinerede (to uger efter sidste stik) eller tidligere smittede at rejse til orange lande og regioner i hele verden uden at skulle testes eller i isolation, når du kommer tilbage til Danmark. Det samme gælder færdigvaccineredes medrejsende børn under 18 år, i det større børn dog vil skulle testes efter hjemkomst. Som færdigvaccineret eller tidligere smittet skal man heller ikke fremvise en negativ COVID-19 test inden man stiger ombord på et fly til Danmark fra gule eller orange lande. 

Mandag

Op ved 5-tiden. Kører til Aarhus og laver personlig træning. Mildt vejr og fænomenalt solskin. Jeg rydder lidt ud i træningssalen. Flytter småting (før gulvarbejde i morgen). Ellers går det meste af dagen med forberedelse til FORSK online foredrag. Folkeuniversitetet kontakter mig: De booker et 2 timers live foredrag "Gå dig sund" til deres Hearts & Minds Festival i september. Jeg glæder mig allerede. Henrik og Rex går, mens jeg løber, 5,5 km i Ringelmose Skov; halvhårdt, når det er længe siden sidst. Så hjem. Vi spiser rester: Henrik har købt en færdigret, boller i karry, der ser ret kedelig ud (uha), mens jeg spiser spinat tagliatelle med tun og tomater. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Gåtur med Rex rundt om golfbanen. Forberede det sidste. 10-11 Sund Fitness foredrag for Århus Statsgymnasium, 3. g idræt. Foredrag vinklet lidt mere til praksis. Dejligt at elever er på med video, så der sker lidt. God feedback. Dejligt. Senere sætter jeg mig selv tilbage i stolen og ser 13-14 et online foredrag med sociolog Anette Prehn. Hun taler ud fra sine bøger om hjernesmart kommunikation til blandt borgere i kommuner og ansatte i virksomheder. Afslappet, levende foredrag (sponsoreret af Mediegruppen, der bl.a. udgiver Helse). Lidt senere tikker en mail ind. Jeg tænker, at det er det sædvanlige: En opfølgning med link så man kan se foredrag (igen). Men nej. Jeg er forbløffet: Jeg var åbenbart blandt de første 50, der tilmeldte sig, så jeg får tilsendt en bog. Heldigt, jeg er vild med bøger og glæder mig til at læse en af Anettes bøger - det har været på to-do-listen et stykke tid.

FlowMotion motion. Facebook live 17-17:30

Men det er nok snart sidste gang! Musikken er klar. PC og kamera er klar. Men da jeg trykker på live, sker der ingenting. Eller rettere siden går i grå og kameraet går i sort. Jeg har mest lyst til at lukke ned og sige farvel og tak til facebook live for evigt. Men jeg har annonceret træning, så træning bliver der, men mit hoved koger og mit program er ikke som planlagt ... arrrgghh med arrrgghh på. Så går Henrik, Rex og jeg tur ved Mågehalvåen, hvorefter vi tager op til Restaurant Tullio og henter et par bestilte retter: Hakkebøf til Henrik og salat med ovnbagt laks, rødløg, salat, agurk og tomat til mig. Dagens sidste træning: 3 minutter håndstand med støtte. Efter et strømnedbrud i mandags har flere el-installationer, blandt andre vores fjernsyn, ikke virket tip-top, så vi ser en DVD med Taxi. Fransk Luc Besson film og fartgal knallertbud, der bliver taxichauffør og politiagent. Nok især en film for unge mænd med benzin i blodet ... men underholdende og med gode billeder fra Marseilles, som er en spændende by. I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Jeg går morgentur med Rex bagved golfbanen. Så forbereder jeg online foredrag. Jeg opdaterer og ændrer nogle tidligere slides til en præstentation, hvor slides fungerer som baggrund. Det tager lidt tid. Eftermiddagstræning: Jeg sjipper i 5 minutter, laver 3 x 10 hængende benløft og 4 x 8 bænkpres. For længe siden sidst - hårdt. 17-18 Sund Fitness foredrag for Migræne & Hovedpineforeningen. Let tilpasset foredrag med praksiseksempler og med en lille pause. Der er flere positive tilbagemeldinger; dejligt. Bagefter går Henrik, Rex og jeg tur ved Kalø Slotsruin, en flot aften, og næsten mennesketomt. Et særsyn for øjeblikket (eftersom 90 % af danskerne går tur, især nu i coronatiden). Så tager vi hjem og spiser rester: Kylling med henholdsvis pasta (mig) og flødekartofler til Henrik. Senere ser vi en gammel DVD med en italiensk politimand Montalbano. Slow tv ... med gode billeder fra Italien. I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 5-tiden. Henrik og jeg tømmer det sidste ud af træningssalen. Nu rykker to gulvmænd ind. De går i gang med at slibe gulvet. Det betyder så, at jeg er forvist fra min træningssal og må køre bilerne ud af garagen og rigge pc, kamera og mikrofon til derinde. Jeg har købt en Megaboom 3 blue tooth højtaler, som skal bruges til den slags tilfælde - træning på steder uden stereoanlæg. Den spiller højt nok, men af en eller anden årsag kommer og går lyden. Meget utilfredsstillende. Klokken 11:30-12:30 afholder jeg online firmatræning over google meet; igen i dag steptræning. Men det er lige før, at det går helt i fisk, for i dag forsvinder lyden helt lige inden jeg skal på? Det er forbløffende; alt står ifølge pc til at virke som det skal, alligevel mangler lyden. Så må jeg endnu engang logge ud og genstarte og så virker det hele igen. Heldigt, men frustrerende øjeblikke.

Interview

Bagefter går jeg en tur omkring golfbanen med Rex. Mens jeg er ude at gå, ringer DR P4, om jeg kan deltage i et el-cykel interview. Uha, jeg foretrækker at være godt forberedt. Men lad gå. Jeg skynder mig hjem og ved 14-tiden bliver jeg ringet op. Det er nu kun et helt kort interview med nogle få spørgsmål om el-cykling, der rent faktisk virker. Men så får jeg et personligt spørgmål: Hvad kan få dig til at købe en el-cykel. Jeg bliver stum, men får fremstammet et eller andet i retning af, at jeg er glad for min almindelige cykel, men hvis jeg fik længere på arbejde, ville det måske være aktuelt. Arrrggghhh. Tak for i dag. Så skriver jeg lidt og Henrik kører af sted med en forretningsforbindelse. Da Henrik kommer hjem igen, går han og Rex tur, jeg løber 5,5 km, i Ringelmose Skov. Derefter køber vi ind til spisning. Det bliver til tapas, for første gang meget længe, serrano skinke, oliven, emmentaler, brød, pesto, vindruer, tomater, melon. Det glider ned. I seng ved 22-tiden.

Fredag - Bededag 30.4.2021

Op ved 5-tiden. Kører til Aarhus og laver personlig træning. Gråvejr og et par dråber regn. Ingen problem. Ved 12-tiden kører jeg ad motorvejen til mine forældre. Vi træner en time i udestuen. Derefter går jeg tur med mor. En lidt længere tur på 1½ km, en lille fremgang. Ingen trappetræning, for jeg har lidt travlt: Vil lave nyhedsbrevet færdigt. Besøg, en ven fra et sommerhus i Ebeltoft, og en ven og hans søn fra vejen, kigger forbi til spisning. For første gang i lang tid: Porrer og rejer i karry med ris. Dertil gewürztraminer. En gave fra gæst. Til efterret: Varme hveder, hvilket vi ikke fik i går. Jeg går tur med Rex og ungdommen i dagens sidste solstråler. Venner går tidligt og vi går i seng. I seng ved 22-tiden.

Lørdag - 1. maj (og nyhedsbrevsdag)

Op ved 7-tiden. For sent. Henrik går tur med Rex. Jeg kører til Covid-19 test på Skejby Universitetshospital (nu HAR jeg brug for massage). Ingen kø. Jeg kommer til lige med det samme - og testsvar følger inden for 24 timer: Negativ (hvilket er positivt). Så kører jeg forbi Mørke og henter en pakke (en boggave) og forbi Thorsager og henter en pakke (en ny Airofit erstatningsenhed). Så hjem igen, hvor jeg skriver videre. Sidst på eftermiddagen kører vi en tur til Gammel Estrup slot. Vi er kørt forbi ved tidligere lejligheder. Det er første gang, at vi stopper og går ind i parken. Det er en lille park, men med mange bygninger og stalde. Der er også museer og spisesteder. Et oplagt sted til en længere udflugt, men i dag går vi bare tur i og omkring parken. Vejret - til trods for, at der var lovet regn - er forrygende: Høj sol, blå himmel og lunt. Hjem igen. Skrive lidt. Vi spiser: Henrik har købt en enorm bøf (ualmindeligt klimauvenlig) og får kartofler til. Jeg får heldigvis resterne af porre-reje-karry-og-ris-retten. Det er blevet sent, så vi går næsten direkte i seng ved 21:30-tiden.

Søndag

Vi vågner ALT for tidligt, før 4, og forsøger at sove igen. Det lykkes først senere, så vi står latterligt sent op ved 8-tiden. Sundhedsstyrelsen reklamerer i de trykte og online medier. Reklamefremstødet er i gang. Vi går-løber en lille tur med Rex på tværs i Ringelmose Skov, hvor træerne er ved at springe. Eventyrligt. Det meste af dagen: Oprydning og skrivning. Jeg finpudser og tilføjer lidt i Fitness Leksikon. Et on-off projekt, når der er tid. Molskroens anden afdeling, Brasserie, åbner i dag med en søndagsmenu. Da vi begge er testede, kan vi tage af sted. Vi mødes med et vennepar og hygger os med god mad:

BRASSERIE - OPENING MENU

Hjemmelavede rejechips med wasabi-mayo Grillede, marinerede hvide asparges med dansk stenbiderrogn, vild brøndkarse og sauce Mousseline Helstegt oksemørbrad med grønne asparges, semitørrede tomater, nye kartofler i urter og rødvinssauce Panna cotta af dansk øko fløde med rabarberkompot og karamel Hjem og halvtidligt i seng ved 22-tiden.   En god uge er gået. Men for meget mad og vin og for lidt træning. Igen.