Zaton Holiday Resort, Zadar, Kroatien: Sol og sport

Af Marina Aagaard, MFE Man skal leve i nuet; ikke i fortiden eller i fremtiden. Men jeg er vild med at se på fotos fx feriebilleder, der frembringer glade minder fx fra sommerferier med min familie (årets familieferie sydpå er jo aflyst, tak for det Covid-19!). Under coronaviruskrisen har jeg haft masser af tid til at ordne og se på fotos. Lige nu, juli (!), regner det i Danmark, så jeg drømmer mig væk til lune sommeraftener sydpå. Da min søster og jeg var yngre, rejste eller rejste vores familie, fire i alt, ikke på ferie. Men det seneste årti har vi hvert år, nu en lille gruppe på otte (inklusive min søsters børn) tilbragt en uge på forskellige feriedestinationer i det sydøstlige Europa; der er masser af sol, strande (smuk natur) og rimelige priser. Kroatien byder på virkelig flot natur, hyggelige byer og god middelhavsmad, så familieferien er tre år gået dertil, henholdsvis Porec, Zaton og Split, landet er efterhånden også blevet så populær en turistdestination, at prisniveauet er steget noget. Zaton Holiday Resort Zadar Kroatien Marina Aagaard blog travel

Zaton Holiday Resort

Min søster, en tidligere-konkurrencedygtig-bodybuilder-nu-golfspiller-og-marathonløber, og hendes to aktive børn, har "krævet" feriehuse eller resorts med adgang til både hav, swimmingpool og all-inclusive sport, når vores årlige ferie, sommerferie, er blevet planlagt. I juni 2013 var destinationen Zaton Holiday Resort, Zadar, Kroatien. Et ferieparadis med to områder; for ferierende med campingvogne og mobilhomes ... og dem uden, altså os; som blev indkvarteret i to splinternye, rummelige feriehuse. Dette resort finder man nær byen Zadar i det nordlige Kroatien. Et feriested som mange andre sydpå; huse og lejligheder, restaurant, snackbar, supermarked, pool og sportsfaciliteter. Helt o.k. til en afslappende familieferie og vores huse var noget nær optimale i feriehus-kategorien. Resort lamper i moderne design. Er man Henrik og jeg, skal der ske noget mere. Solbadning, nej tak. Så ud over sportsaktivitet i resortet, lejede vi bil og kørte ture i området: Ind til byen Zadar og til Nationalparken Plitvice Lakes 3-4 timer væk. Som afveksling til ferieresort spisning og underholdning ... På feriesteder er menuerne målrettet turister og i rigelige portioner. Underholdningen er feriestedshyggelig og i børnehøjde først på aftenerne. Så vi spiser og går en tur. Intet feriested uden et aktivitets- og underholdningsteam. Dette team lavede noget meget speciel aerobic med isometriske hold (foto her under), men også super-aqua-aerobic med hop og dans. Bortset fra masser af aerobic og dans var der adskillige andre instruktørledte (eller selvorganiserede) land- og vandsportsaktiviteter. Fitnessmæssigt? Fitnesscenteret var et lille rum med en meget begrænset række ældre fitnessmaskiner. Udenfor var der dog mulighed for at booke en personlig træner og træne med TRX, kettlebells og vægte. Det valgte jeg fra og besluttede at gå efter fitness i skoven, mens familien spillede fodbold, tennis, gik tur eller fik en lur, siesta, mens middagsheden var på sit værste.

Outdoor Fitness Circuit

En perle i resortet var Trim Staza (fitnessstation) rundstrækningen i skoven. Banen blev brugt til gang, power walk, jogging og løb af campister i alle aldre, en  dejlig oplevelse på grund af den bløde sti-overflade og ​​træernes skygge; udendørs fitness når det er bedst. Zaton resort-banen var ca. 1,5-2 km (~ 1 mil) lang (ja, jeg glemte min Polar GPS!) og havde 18 fitnessstationer jævnt fordelt på cirka hver 100 meter (hvilket sikrer en overkommelig løbedistance). Nogle stationer var store, andre var ikke så store, men på hver station kunne man lave egne variationer, hvis man ville have et alternativ. Stationerne var markeret med postkasserøde markører, var lette at se og havde ret tydelige illustrationer. Kun en havde tekst om teknik; ved nærmere undersøgelse viste det sig, at alle stationer på et tidspunkt havde haft tekst, men det var regnetaf. I de fleste tilfælde kunne man dog finde ud af, hvad man skulle. Alt i alt et dejligt sted: Zaton om aftenen.

Læs mere:

Resort hjemmeside (Beach) (ikke-sponsoreret indlæg) Outdoor Fitness Circuit (gennemgang af de 18 Trim Staza stationer)