Motivation til mere motion: Tæl skridt, trin og minutter

Af Marina Aagaard, MFT Motivation? Hvordan får man mere af det? En metode er at gå efter point næsten som i gaming. For at få eller opretholde motivation kan man notere sine resultater. Tydeliggøre at man har flyttet sig. En form for uformel fitness testning.

Tæl skridt, trin og minutter

Du kan bruge din smartphone (sundhedsapp), en fitnesstracker eller bare en skridttæller. Noter dine resultater og hold øje med i din "score" fra uge til uge og måned til måned. Det virker for mange mere motiverende end bare at bevæge sig/motionere/træne på må og få. Her har jeg lavet tre eksempler på "score" kort til print og håndskrevne notater. Du kan også lave en tabel på en tavle, som er synlig, og føre dagens tal ind. Eller: Du kan lave dine egne "score" kort i et note-program, på et excel-ark eller lignende. Tæl, skridt trin og minutter Marina Aagaard blog fitness skema Tael skridt trin og minutter Marina Aagaard blog fitness skemaTæl skridt trin og minutter Marina Aagaard blog fitness skema

Tæl skridt

Skridttælling virker: International forskning viser, at det hjælper på motivationen, træningsvedholdenheden, og kondition og vægttab, når man bruger skridttæller. Også evalueringerne fra DFIF's Tæl Skridt kampagne viser, at skridttælleren virker: Deltagere, som var inaktive før kampagnen, øgede deres aktivitetsniveau under og umiddelbart efter kampagnen – og fastholdt et øget aktivitetsniveau – også, når de blev spurgt fem måneder efter kampagnens afslutning. Fakta om Tæl skridt
  • Kampagnen kører fire gange om året og varer to uger hver gang.
  • Det handler om at gå mindst 10.000 skridt om dagen i de to kampagneuger.

Tæl trin

Skridt er godt, men trin opad (og nedad) trapper er endnu bedre, når det gælder om at træne kondition og øge kalorieforbruget. Derfor: Lav din egen ugentlige Tæl trin kampagne. Hvor mange trappetrin kan du nå op på i løbet af ugen?

Tæl minutter

Stå op i flere minutter hver dag. Det er bedre for sundheden - og energiforbruget - end at sidde ned. Tæl de ekstra minutter, du bruger på at stå i løbet af dagen. Rigtig god træningslyst.

Læs mere:

Er du i gang? Tæl skridt nu K: Vær tålmodig, når du skal i form