ROM og bevægelighed - full range of motion

Er du i gang? Tæl skridt nu – 10.000 om dagen!

Af Marina Aagaard, MFT

Dansk Firmaidrætsforbund er jævnligt klar med den landsdækkende kampagne Tæl skridt som handler om at få mere aktivitet, socialt samvær og venlig konkurrence ind i arbejdsdagen.

Kampagning, som slår på at det er “motion uden omklædning”, kørte først to gange om året, nu er det fire gange om året. Selvom man ikke er tilmeldt kampagnen, kan man hægte sig på og tælle skridt i de næste uger, for det virker.

“Vi tæller skridt – fordi det er så kedeligt at være doven!
1, 2, 3 – 10.000 skridt om dagen!”
Kampagneslogan

Tæl skridt på job Gang vandring Stevns Klint Marina Aagaard blog fitnessGang er sund motion. Ude eller inde. Omklædt eller ikke omklædt (her ved Stevns Klint)

Lige nu og cirka tre uger frem, kører efterårets Tæl Skridt event. På landsplan er der en præmie på 50.000 kroner til det hold, der kan gå mindst 10.000 skridt hver dag i flest dage. Cirka 18.000 danskere var med sidste gang og den rekord skal helst slås.

Vil man være med næste gang, kan man allerede nu skrive sig op til informationer om næste kampagne i 2016 uge 3, 4 og 5 (se link nederst).

Danskerne ved godt, at de skal have mere motion, men det kan være svært at finde motivationen til det. Når de er med i kampagnen, så er de nødt til at komme ud af døren for at få skridttælleren op på 10.000 skridt. Så mærker de på egen krop, hvor godt det føles og har faktisk heldigvis svært ved at holde op igen bagefter?
Kampagneleder Stine Dragsbæk.

Skridttælling virker

International forskning viser, at det hjælper på motivationen, træningsvedholdenheden, og kondition og vægttab, når man bruger skridttæller. Også evalueringerne fra sidste Tæl Skridt kampagne viser, at skridttælleren virker:

Deltagere, som var inaktive før kampagnen, øgede deres aktivitetsniveau under og umiddelbart efter kampagnen – og fastholdt et øget aktivitetsniveau – også, når de blev spurgt fem måneder efter kampagnens afslutning.

Fakta om Tæl skridt

  • Kampagnen kører fire gange om året og varer to uger hver gang.
  • Det handler om at gå 10.000 skridt om dagen i de to kampagneuger.
  • Man skal være minimum tre personer på et hold, der er intet maksimum.

Lære mere:

www.tælskridt.dk

DR LEV NU: Martin Brygmann går forrest – går du med?

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ROM og bevægelighed - full range of motion