Nye vaner? Gå fra fravalg til tilvalg!

Af Marina Aagaard, MFT Meget ofte går ens planer om forandring, vaneændring, i vasken. Det kan hænge sammen med at det er vanskeligt at ændre vaner og det kan være ekstra svært, hvis man bruger en forkert strategi. Hvordan kan man gøre det lettere at ændre vaner?

Gå fra fravalg til tilvalg

Et godt gammelt råd, som har vundet ny popularitet i forbindelse med adfærdsændring og nudging.

Habit_change_quote_Marina_Aagaard_blog

"Hemmeligheden bag forandring er at fokusere al sin energi, ikke på at bekæmpe det gamle, men på at opbygge det nye". Et citat som ikke er af den græske filosof Sokrates, 469-399 f.Kr., men en karakter i motivationsfilmen (bogen) Way of the Peaceful Warrior.

Vælg den strategisk rigtige måde:

Undgå at berøve dig selv noget!

Undgå at tænke og handle ud fra: ÷ påbud ÷ fravalg ÷ afsavn Sørg for at give dig selv noget nyt, nye oplevelser. Tænk og ager ud fra: + tilbud + tilvalg + drømme Held og lykke med nye vaner, der både kan være sunde og skønne. God dag, uge, måned, år Har du gode vanetips eller vanekommentarer? Så er dit input altid velkommen i kommentarfeltet. Meget mere om vaneændring: Søg på vaner i søgefeltet på forsiden eller se blandt andre denne artikel: Viden om vaneændring: Det er lettere end du tror.