Træskoliste tanker: Do it for the plot - bucket list

Træskoliste? En liste over de ting, man gerne vil nå før man stiller træskoene. Det danske ord inspireret af det amerikanske bucket list med afsæt i udtrykket kick the bucket; på dansk 'at stille træskoene'. En indgangsvinkel til træskolister, bucket lists, kan være "grib dagen"; gør det nu, mens det er muligt. I øvrigt anvendes carpe diem udtrykket vist mest af (ældre) voksne. Ifølge kommunikationsbureauet BRO:
  • Gen X (født mellem 1965-1979) : Carpe Diem
  • Gen Y, millenials (1980-1995) : YOLO, you only live once
  • Gen Z, zoomers (1996-2012) : Do it for the plot

Træskoliste

Træskoliste Do it for the plot Bucketlist Marina Aagaard blog travelDet med at sørge for at nå at opleve noget, mens man alligevel er her, synes jeg overordnet er en meget fornuftig tanke, så man ikke smøler for meget af sin tid væk på ligegyldige ting. Men. Jagten på at nå punkterne på en bucket liste kan også tage overhånd. I en uge, hverdag og weekend, fyldt med opgaver, der skal klares, er det ikke altid den bedste strategi at fylde mere på. Pauser og at lave ingenting kan være langt bedre. I alle tilfælde i en periode.

Min træskoliste

Det er mange år siden jeg lavede en bucket list, før udtrykket blev fordansket. Den har hjulpet mig til at få nogen ting til at ske; motiveret mig til at komme mere ud af røret og ud til andre steder end de vante. Det er dog langt fra alle tingene på listen, jeg har nået. Det skyldes, bl.a. at flere af listens punkter aktuelt er relativt urealistiske økonomisk set.   Listen omfatter: Byer - bedste til nu: Venedig og Hong Kong, drømmer om Sydney Lande og områder - bedste til nu: Italien, Tyskland og Grønland, drømmer om Antarktis Arkitektur, kunst og kultur - bedste til nu: Vatikanmuseet og Burj Khalifa, drømmer om Versailles Sport og kultur events - bedste til nu: Stomp, Broadway og VM i Aerobic, Perth, drømmer om Formel 1 og Wimbledon Aktiviteter og forlystelser - bedste til nu: Snorkling Caribien, Dykning Kap Verde, drømmer om ballonflyvning, Cappadocia.   Det er min bucket list. Publiceret for at holde mig selv op på den.   Har du en træskoliste eller bucket list? Del gerne (link) i kommentarfeltet.