Ugen der gik 36 2023: Masser af sol og trappetrin

Ugen der gik 36 2023. Solskin og 20-27 grader i Danmark det meste af ugen. Frygtelige krigsnyheder med mange drab på civile og USA, der sender kritisable raketter ind i krigen. Eskalerende krig og krise. Og desværre et stort jordskælv i Marokko sidst på ugen; massive ødelæggelser og over 2100 omkomne. Jeg dyrker moderat træning og forbereder flittigt foredrag. Sæsonen er i gang, den starter med foredrag i fin forening midt på ugen. Åndedrætstræning ugen ud, bortset fra onsdag og lørdag.

Ugen der gik 36 2023

Ugen der gik 36 2023 Marina Aagaard blog Rebild Bakker

Mandag

Til Aarhus for at møde personlig træning kunde fra Sjælland. Dernæst programlægning og selvtræning, Tabata løb på løbebånd og let styrketræning. Small group personlig træning i kælderen. Med super respons. Golfbane gåtur med Rex.

Tirsdag

Intensiveret foredragsforberedelse og småopgaver. Trappemaskinetræning 40 minutter. Golfbane gåtur med Rex.

Onsdag

Holdtræning to timer. Let selvtræning; Prowler, jump squat og leg press. Jeg tanker op med Dao Cafe juice og smoothie. Så hjem til forældre, desværre kun sygebesøg d.d. Videre til firmatræning, outdoor fitness med vægtstænger og core med bolde. Hjem forbi og klæde om. Så køre 1½ time vestpå - fladt land og "flies on the windscreen" - kommer i god tid til spisning og foredrag. Et fint arrangement. Efter foredraget videre vestpå til Søndervig for at hente Henrik, der er på besøg hos ven i supersommerhus. Så retur mod Østjylland. Hjemme ved 1-tiden. Lidt af en dag.

Torsdag

Foredragsaftale opfølgning og diverse småopgaver. Løber 5,5 km i Rosenholm Skov - skønt sted til en kort løbetur med blødt underlag. Flowmotion kropsvægt styrketræning i kælderen med nye deltagere. Super. Golfbane gåtur med Rex.

Fredag

Til bankmøde i Nordjylland. Før og efter forbi Rebild bakker Sønderkol og Nørrekol.

Formiddag

Vi parkerer ved RebildPorten informationen. Henrik går med Rex og jeg dyrker let trappetræning på bakkerne: Først 70 trin, så er jeg oppe på det højeste punkt, Sønderkol, 102 m.o.h. omgivet af krogede træer. Ud på den anden side til fænomenal udsigt over Rebild Bakker og Rold Skov. Så går jeg nogle få meter henad stien og ser en trappe. Jeg går nedad den, mens jeg tæller trin. Midtvejs er der et længere stykke med græssti og man kan gå i tre retninger. Jeg vælger lige frem (men prøver senere de to andre retninger) og kommer til den sidste del af trappen. Vel nede kan jeg konstatere, at der var 133 trin. Ikke så mange som forventet?

Eftermiddag

Vi parkerer ved Rebildvej P-plads på modsatte side af vejen. Efter at have krydset vejen, går jeg ind ad den lille låge, og umiddelbart efter op ad trapperne. Trappen er i en miserabel forfatning, tilgroede trin, forvitret træ, løst sand og stenet jord. Mange trin er fuldstændigt forsvundet. To steder er der et stykke græssti før trapperne fortsætter. Efter 169 trin når man toppen. Fra Nørrekol er der en flot udsigt over hele området og over til Sønderkol. Fra Nørrekol kan man gå ned ad trapper og sti. Ved bakkens fod drejer man til højre og følger græsstien, der bugter sig nedad med Sønderkol på venstre side. Tilbage på Sønderkol: Ad grusvej op mod RebildPorten, nogle meter oppe ad vejen ind til venstre kommer den lange trappe. Først et stykke op, så skarpt til højre og videre op. Der kommer nogle korte stykker med sti og så flere trappetrin. Sådan. Man slutter næsten på toppen, vel i 90-100 m højde, efter 181 meget forvitrede trappetrin med rigelig løst sand. Jeg tager også turen nedad for fornøjelsens skyld og det er med tungen lige i munden. Op igen, ind gennem den lille skovplet, ned ad de 63 trappetrin, forbi græssende får. Kejserbakken, den Rebild Bakke, der danner ramme om 4. juli arrangementer, har naturligvis også en trappe og den går jeg op ad. Små 96 forhutlede trin – op til endnu en flot udsigt. Som jeg nyder sammen med fem mandlige løbere, der skåler på et eller andet i et glas rosé. Så ned igen og hjemad.

Lørdag

Til Ørnereden og løbe 5,5 km med søster. Så en dukkert. Og hjem til mor og far og spille Trivial Pursuit. Hjem igen. Kettlebell træning i kælderen. Til spisning hos ven, jeg får grillet laks, brød og lækker salat med avocado, tomat, peberfrugt og oliven. Dertil et glas hvidvin.

Søndag

Sent op. Ordne fotos og skrive blogindlæg.   Så gik den uge.