Ree Park Safari Run: Glem GPS og nyd natur

Den 22. februar falder jeg over en artikel i den lokale Adresseavisen: Løb fra de vilde dyr i Ree Park Safari Run. Artiklen fortæller, at der den 22. april er familieløb i Ree Park Safari nær Ebeltoft på Djursland. Her kan deltagerne komme tæt på løver, giraffer, bjørne, ulve og geparder. En unik løbeoplevelse i uvante rammer. Mit naturlige habitat er dog Mols Bjerge, så jeg er ikke så langt væk fra parkens natur til daglig. Løbet lyder imidlertid som en sjov event! På under 10 sekunder sidder jeg ved pc'en og tilmelder mig på Aarhus Motion hjemmesiden. Man kan vælge mellem 3 km (løb og walk), 5 km og 10 km. Man kan ved tilmelding til løbet tilkøbe en medalje, race bling. Det fravælger jeg dog i første omgang; det virker som en hybris at bestille den på forhånd. Min typiske løbedistance er 5 km, men jeg vil have mest muligt med og tilmelder mig optimistisk 10 km ruten; "Specielt 10 km ruten vil være anderledes og mere krævende end de andre ruter, da den har momenter af trail." Jeg får lokket søster med som hare; en habil halvmaraton- og maratonløber "for nogle år siden". Hun har tidligere besøgt parken, mens det er første gang for mit vedkommende, så jeg glæder mig: "Parken holder lukket for andre gæster, så efter løbet er der god tid til at gå på opdagelse og komme tættere på dyrene."

Ree Park Safari Run

Ree Park Safari Run Marina Aagaard blogI dag er det race day. Denne gang er der ingen nervøsitet, kun spænding. Forude venter ikke et ekstremløb, men et hyggeligt familieløb. Jeg glæder mig - også selvom løbsforberedelsen har været lidt svag; maksimum 1-2 gange om ugen 5 K løb; af forskellige årsager - bl.a. kurser i andre discipliner - lidt for lidt løb. 0600 Jeg står op kl. 6. Går i bad og gør klar. Læser og skriver lidt. 0800 Spiser morgenmad. 0915 Bliver hentet af søster. Man kan afhente startnumre fra kl. 8:30, men søster har været smart og hentet vores startnumre og T-shirts hos Aarhus Motion tidligere på ugen, så dem monterer vi med sikkerhedsnåle og er på forkant. 0950 Vi ankommer på pladsen, der er masser af p-pladser, og går rundt og orienterer os. Besøger toiletvognen et par gange. Der er solskin fra en skyfri himmel, det er helt uvirkeligt godt vejr. Vi tager et før-billede. 1040 Opvarmningen starter; ført an af Jeanette fra Aarhus Motion. For grupperne før os har det været noget med at bevæge sig som elefanter, aber og geparder, men vi slipper med bøj og stræk, jog og lidt diverse. Vi strækker selv læggene dynamisk ud. 5 minutter maksimum. Ret halvhjertet. Starten går præcist kl. 10:48.

Løbet

1048 Vi løber først fra start, men bliver på asfalten overhalet af de første 20-40 letbenede løbere i løbet af den første kilometer. Men så kommer vi på grus - og søster smider trøjen og tager Oakley solbrillerne på - og så tager vi revanche og overhaler 20, 40, 60, 80 (?) løbere i løbet af de næste 9 km. Min søster er haren, men det har hun glemt - hun har festet for meget, også i aftes - så jeg må tage teten (tror jeg selv) og hepper. Det bliver ikke godt modtaget og jeg får tilbuddet om at få stoppet en grankogle i munden. Så jeg holder inde med min peptalk. Heldigvis er der hist og pist veloplagte heppende officials og det motiverer. Jeg har besluttet mig for, at der er INGEN fotostop undervejs, men da det første næsehorn plus giraffer og antiloper viser sig, er jeg alligevel nødt til at stoppe op og fotografere. Derefter løber vi de fleste kilometer i et skønt skovområde. Helt magisk, så jeg er i hopla og løber baglæns og smalltalker. Men ellers koncentrerer jeg mig om løbe-oplevelsen og får desværre ikke fotograferet den eventyrlige granskov. Der er tre vanddepoter undervejs, de mange officials rækker hjælpsomt vandbægrene helt frem. Søster nikker og nipper og jeg tripper; drikker ikke undervejs. På de sidste 2-3 kilometer er det igen parkområde og vi løber blandt andet på en eventyrlig boardwalk. Opad, opad, opad og det går fint. På toppen stopper jeg op og fotograferer de andre. En person lige foran mig spurter af sted og ser ikke et af træerne midt i gangbroen og løber direkte ind i det. Jeg tror, at han klarer det, og løber videre; men jeg hører senere, at han må gå det sidste stykke med blodet strømmende fra øjenbrynet. Av, av, av. Efter en løbetur nedad stier, omkring en påfugl på strøgtur og ind forbi Central Station, hvor der er tydelig duft af grill buffet, går det henad et langt lige opløbsstykke. Optimalt. 1147 løber vi i mål, cirka 59 minutter senere. Ingen supertid.

Status p.t.

Trods forholdsvis dårlig løbeform hos os begge, er resultat ikke så dårligt endda; nummer 29 og 30 ud af 143 i 10 km K gruppen - og det endda med fem gange baglæns løb, tre fotostop og en pause før mål. Godt nok for et familieløb. I højt humør vil jeg nu købe en træ-medalje, race bling, men de er udsolgt. Øv, øv, øv. Og køen til det gratis foto foran safari-posteren er lang, så det skipper vi. I stedet går vi en tur i parken, mens andre er på Landrover tur. Efter parkturen er vi i souvenirshoppen, hvor søster køber en næsehornskøleskabsmagnet, mens jeg kigger på farvestrålende kunstværker skabt af flip-flops, klipklappere, fundet på afrikanske strande. Vildt kreativt. Så skal vi hjem. Men. På vejen ud bliver vi stoppet og tilbudt to grill-buffet billetter. Der er åbenbart nogen, der ikke er mødt op til spisning. Så vi takker ja og får mad og drikke med på vejen; en virkelig velsmagende grill-anretning med gris, kalkun og pølse af bacon og ramsløg (som jeg, ikke-pølse-spiser, dog takker nej til). Samtidig ser vi på tætteste hold safari-toget køre ud og ind af Central Station. God underholdning for togfans som mig. Tilpas og mæt - i hjernen, hjertet og maven. En suuuuuuuuper dag.

Program

Kl. 08.30: Udlevering af startnummer Kl. 09.52: Opvarmning for 5 km Kl. 10.00: Parken åbner Kl. 10.00-10.06: Start 5 km (A: kl. 10.00, B: kl. 10.03, C: kl. 10.06) Kl. 10.18: Opvarmning 3 km Kl. 10.25-10.28: Start 3 km (A: kl. 10.25, B: kl. 10.28) Kl. 10.31-10.34: Start 3 km walk (C: kl. 10.31, D: kl. 10.34) Kl. 10.37: Opvarmning 10 km Kl. 10.45-10.48: Start 10 km (A: kl. 10.45, B: kl. 10.48) Kl. 11.30: Præmieoverrækkelse for 3, 5 og 10 km Kl. 12.30: Tak for i dag og fortsat god dag i parken Plusser:
  • Fantastisk flot natur og park; dejlig 'boardwalk' blandt træer.
  • Velarrangeret løb, starter til tiden og styr på informationer.
  • Masser af motiverende og hjælpsomme officials og god skiltning.
Minusser:
  • Præmieoverrækkelse før løb var slut: 10 km løbere skulle under 42 min. for at se præmieoverrækkelse. Det var ikke så super for os med 42+ tider.
  • Grønne t-shirts og medaljer (race bling) udsolgt. What???
  • Alle steder stod der, at der ville være gepard fodring kl. 12:00. Men ved forespørgsel: Den var aflyst pga. løbet.
Konklusion:
  • Alle tiders location og løb.
  • Jeg vil gerne deltage igen.
  • Jeg vil anbefale andre løbere - og gå-glade - at deltage.

Aktiviteter i parken

Kl. 11.30-15.00: Grillfrokost forskellige steder i parken Kl. 12.00: Fodring af geparder Kl. 12.30-17.00: Safariture med afgange hvert 10. minut og togture hver halve time Kl. 14.00: Fodring af giraffer Kl. 16.00 Fodring af asiatiske oddere

Læs mere:

Ree Park Safari Pumaens Trappeton Tårnet: Skovtårnet