Få mere ud af livet: Lav din bucket list nu

Af Marina Aagaard, MFT Livet og humøret kan peppes op med en 'bucket list' med inspiration og motivation. Jeg har selv en og anbefaler andre at lave sådan en liste, lille eller omfangsrig, beskeden eller ambitiøs, gratis eller opsparingskrævende; en eller anden form for agenda, der giver én selv en påmindelse, så man sørger for at leve - være tilstede i nuet og leve mere intenst.

Bucket list nu

Bucket list refererer til det engelske udtryk "kick the bucket", som betyder at man "stiller træskoene" og listen er en liste over ting, man gerne vil opleve, inden man skal herfra. Fænomenet blev skildret i den amerikanske komedie-drama film The Bucket List med Morgan Freeman og Jack Nicholson (2007). Bucket lister hitter: Nettet bugner af lister og mange får prøvet de utroligste ting. Mindre kan også gøre det; det væsentligste er, at man reflekterer over sit liv: Gør man det, man gerne vil? Eller er der noget, som man gerne vil, men ikke har fået gjort endnu. Man fortryder næsten altid kun det, man ikke har fået gjort ... Vent ikke. Gør status. Lav en bucket list nu. Prøv det.

To do list

Personligt kalder jeg for det meste min liste for Life To Do List. Den liste rummer små og store aktiviteter og rejsemål, ting der ligger ud over hverdagen. Andre har lister, der handler om at opføre sig bedre og gøre gode gerninger, en idé, selvom jeg synes at det bør på 'daglige gøremål' listen.

Fordi det virker

Virker det at lave en bucket list? Ja, det gør. Uanset form og navn er min erfaring, at det fungerer forbløffende godt - også forskning viser, at målsætning og nedskrivning af mål virker: Ved at skrive en liste, gør man ønskerne og målene bevidste og konkrete, så hjernen strømliner handlingerne i den rigtige retning, så man faktisk får gjort de ting, man drømmer om. Prøv det i dag. For nogle år siden opfyldte jeg et stort 'bucket list' ønske: Kamelridning i Sahara, Tunesien. Endda en low budget tur, der trods billig pris var en kæmpe oplevelse. Bucket list nu Camels_crossing_iStock_000014142085 Mine bucket list oplevelser har jeg skrevet mere om i: Fitness Wellness Overlevelsestur: Hammamet, Tunesien

Fitness Wellness Oplevelse: Sol, Sand, Sahara og Star Wars, Tunesien

Rigtig god fornøjelse med din bucket list og livet! Har du bucket list, så fortæl gerne om den i kommentarfeltet.