Ugen der gik 43 2022: Ni retter og øl med Kant

Ugen der gik 43 2022 fra 24. til 30. oktober står som sidste uge i valgdebatternes tegn. Der er valg her og der og alle vegne, blandet med blandede krigsnyheder. Her er der gråvejr og gåture med Rex blandet med blandede aktiviteter. Ugen der gik 43 2022 Efteraar Marina Aagaard blogEfterårspynt foran blomsterbutik ved benzinstation i Stouby.

Mandag

Læsning og skrivning, video- og foredragsforberedelse. Interview med Familiejournalen, et træningstip til større artikel med sundhedstips. Løb 5,5 km i Hestehaveskov. TRIF Fitness styrketræning: Bentræning classic: 4 x 10 squat, overhead og back, 4 x 16 lunges, overhead og front, 3 x 10 1-bens dødløft, HV, og straktbens dødløft. Hjemme åndedrætstræning, god lungetest, og 3-i-1 træning, 17 minutter. Carpacciosalat.

Tirsdag

Arla har re-lanceret en gammel kending (som ikke har været af finde i Danmark i årevis, men som jeg har købt og spist i Tyskland): Kirsebæryoghurt. Det er ligesom dessert, så det er ikke noget, jeg spiser hele tiden ... Læsning og artikelskrivning. Køretur til Fakkegraven, gåtur med Rex. Hjem. Interview med I Form om LISS cardiotræning. Græsk salat med frikadeller. Jeg når igennem første af tre åndedrætsøvelser, så går åndedrætstræner i stå (frustrerende) og akut genoplivning virker ikke. Apparat i laderen.

Onsdag

Tidlig morgen outdoor personlig træning i mørke og dis ... jeg tænker på Steven Kings The Fog. Skummelt. Til FitnessX: Kort selvtræning: 3 x 10 hængende benløft, hængende omvendt i ringe. 10 Prowler ture (+ 10 kg). Holdtræning: Dance, Funktionel (senior), Yin yoga (vikartime). Til Dao efter 'et sæt' juice, smoothie, ostebolle. Guf. Til mor og far, kort træning i udestuen. Til firmatræning, personlig træning d.d. pga. sygdom. Hjem. Får god nyhed: Tager til Kaløvig Badehotel med en ven: 9 retters aftenmenu inkl. drikkevarer (498,00 om onsdagen): Bobler (! husker ikke mærke), god hvidvin, god rødhvin (men trods kun 2 glas, vågner jeg med hovedpine næste dag; fransk vin produceret kun efter 1964 er for syret for min krop). Ni små retter fordelt på tre serveringer. Retterne kommer ind på små fade, i skåle og på tallerkener Østers - tomatjuice - eddike på eiswein - tomat. Uanset krumspring; bliver aldrig min livret. Svampebouillon - cremet æggeblomme - trøffel. Altid dejligt. Røget fisk - purløg - agurk. En favorit. Vesterhavsfisk - linser - urtehollandaise - tørret urt. En himmerigsmundfuld. Tartelet - svampe - kylling. Lækre svampe, men lidt for tør og stor tartelet. Lettilberedt kvæg - skorzonerrod - trøffelpuré - urtesauce. En lidt større servering og utroligt fint kød, dog ikke helt varmt, og lækker sauce. Grillet brød - comte - løg - trøffel. Skøn smag og tekstur. Financier - karamel - solbær. Fin, men lidt sød for min smag; ikke karamelfan. Marcipan - nougat. En ny himmerigsmundfuld. Ahhh, en skøn finale. Hjem, mæt og tilfreds.

Torsdag

Læser og skriver det meste af dagen. Ser et godt søvnforedrag. Har sovet som en sten det meste af livet, og har endda bidraget med tips til bogen Søvnkuren (!), men på det seneste har jeg sovet historisk dårligt, så er på jagt efter flere strategier. TRIF Fitness: Trappemaskinetræning 46 minutter. Det sædvanlige intervalprogram. Får liv i åndedrætstræneren og træner 17 minutter med den i dag. Nej, 24, for der er en programfejl, så et program gentages og det skal udføres, før jeg kan gå videre. Pust! Vi spiser kylling, kartofler, løg, hvidløg og tomat i ovn.

Fredag

Optager video kursus, det tager længere tid end beregnet. Og dagen går. Til linsekontrol med femte par linser. Good, but not great. Jeg får nogle nye testlinser med hjem, Ingen træning i dag, kun gåture. Vi spiser lasagne fra fryseren, dertil tomatsalat.

Lørdag

Når kun gåtur, ingen morgentræning. Og formiddagen flyver af sted og så skal jeg af sted. Folkeskoleklasse reunion. 14 ud af et par og tyve er til stede. Vi starter kl. 12. I klassekammerats ølbryggeri Kant. Jeg har aldrig drukket øl (bortset fra Guiness på bryggeriet i Irland), men i dag gør jeg. I et shotglas får jeg smagsprøver af syv øl, der faktisk alle - og ikke kun ifølge brygmesteren - smager rigtig godt. Efter en tid får vi højt belagt smørrebrød. Lidt senere en tur til en mark, hvor tyre bliver fodret med mæsken, restproduktet fra ølbrygningen. Senere igen får vi en eventyrligt god kage bagt af hustruen. Klokken 15 (tror jeg) kigger jeg på uret og så er klokken 18. Overraskende, men der har også været vildt sjove historier fortalt af de, der kan huske mere end mig fra skoledage med flyvende leverpostejmadder, brækkede pegepinde og alle skammekroge fuldt besat ... jeg husker os som artige børn, men de andre må have været nogen banditter ... (var kun udenfor døren én gang, i latin, og har fortrængt årsagen, irriterende). Et par stykker skal gå da, og jeg går med før det bliver helt mørkt. Men over halvdelen bliver og fester videre; det gør jeg også næste gang. For klassekammeraterne er de skarpeste knive i skuffen og supersjove og charmerende. Et held. Hjemme venter en ven fra vejen med thai mad. Det smager altid godt (ja, ja hvide ris er ikke særlig sundt).

Søndag

Filmer mere videokursus, men det trækker ud, så jeg når ikke ugens løbetur med søster. Åndedrætstræning bliver der heller ikke noget af, fordi den har sat ud de sidste to dage, arrrghhh. Tager sidst på formiddagen til Ørnereden og går/jogger 27 ture på 45 minutter. Moderat indsats. Til mor og far. Vi spiller Trivial Pursuit og mor og jeg vinder overraskende for tredje gang i træk. Uhørt, men god oprejsning efter 6-1 nederlag, før da ... de spørgsmål er altså også sært blandede! Sidst på eftermiddagen dukker nevøen, fødselsbarnet op sammen med kæresten og niecen. Vi fejrer med kringle og snak. Sent hjem, så det skal være nem mad. Efter et meget langt, mislykket forsøg på at bestille pizza fra Pip's, opgiver Henrik (mens jeg står i butikken og kræver de bestilte pizzaer!). Jeg henter i stedet ravioli med ricotta og spinat i Netto, Risskov, og Henrik steger oksemedallioner og varmer spinat. Dertil et glas rødvin. Og bagefter ugens 'forsøgsdrik'; en GT med 0% gin. O.k. faktisk. Så actionfilm Angel has fallen og is, rom-rosin og nougat (vi er løbet tør for vanille). Og så i seng.