Ugen der gik 37 2022: Gru, gråvejr og gæster

Ugen der gik 37 2022 fra 12.9. til 18.9. Med grusomme nyheder om massakrer og massegrave, og inflation, der efterhånden kan mærkes. Men her går det ret godt. Det bliver endnu mere efterårsagtigt, vådt og halvkøligt - med med udvalgte supersolstrejf. Her på kontoret er der periodisk genvordigheder med det omfattende redigeringsprogram Premier Pro, men heldigvis er der hygge, gæster, sidst på ugen.

Ugen der gik 37 2022

Søndag aften er vejret flot. Solnedgang ved Mågeøen. Ugen der gik 37 2022 Marina Aagaard blogDFIF tæl skridt kampagnen er i gang på sidste uge; jeg kører min egen kampagne på sidelinjen. Ikke imponerende.
Heller intet vildt oplevelsesmæssigt denne uge. Det er stadig på kontoret det sker, hvor jeg læser og følger med i foredrag. Og læser nyhedsbreve, blandt andet om trendforskning, hvor ugens ord er: Brainflation, hjernevækst på grund af øget viden. I love it.
Gåture med Rex morgen og aften i sol og regn ugen igennem. Åndedrætstræning alle dage, 3-i-1 program, men stadig kort (<15 minutter efter app gik kold).

Mandag

9.100 skridt. Dagens skridttal er for ringe af en sundhedsprofessionel, men det er fakta. Til lokal day spa, KOZO. Ansigts- og neglepleje. Klar til foredrag - bortset at foredrag blev aflyst. Sådan kan det gå. Det bliver senere. Kondition: Løber ved Vodskov næs. En fantastisk bakkeknold med trails i halv-vild skov. Men en kort rute, må løbe lidt ekstra frem og tilbage, så det lige bliver 5,5 km. Styrketræning: 0, bortset fra 3 minutter på hænder, støttet. Arbejder med videoredigering - arrggghhh der er fejl i konverteringer, så det er en ommer (rekrutterer assistance fra kommunikationsbureau). Laver pastaret med tomat, flået tomat, tomatsauce, løg, peber, chili, sød paprika og fuldkornsspaghetti. Det er ikke helt ringe. Dertil veggieboller (fra Beauvais - de smager godt). De skulle have været i retten, men jeg lader dem være ved siden af for Henriks skyld (ikke så vild med veggie-produkter).

Tirsdag

11.000 skridt. Marginalt bedre skridttal. Tak til Rex. Ordner diverse opgaver, to nye foredragsbookinger. Til TRIF foreningsfitnesscenter: Kondition: Kun 46 minutter på trappemaskinen. Vanligt program. 10 min. 18:18, 30 min. 24:18, og 10 min. 18:18, forskellige positioner. Det føles hårdt i dag. Styrketræning i kælder hjemme: 8 TGU, 3x16 back lunge med 8-swing, 3x16 swing, 3x10 goblet squat. Jeg laver klassikeren: Carpacciosalat med ruccola, agurk, avocado, tomat, ristede mandler. Der mangler dog min favorit bladselleri (havde glemt at den var spist ...). Dertil ølandsbrød.

Onsdag

16.200 skridt. Morgen: Personlig træning, Aarhus, bl.a. med mobility. Fænomenal solopgang. Selvtræning i FitnessX: Styrke: 3 x 10 hængende benløft, 1-2 minutter omvendt i ringe, 3 x 10 jump squat, 5 Prowler ture (skub af vogn, tung nok, plus 5 kg – jeg skal jo lige i gang). 3 x 10 benpres.
Formiddag to holdtimer, dance og funktionel.
Middag, træning med mor og far i lokalt fitnesscenter. Endelig Eftermiddag, udendørs firmatræning, circuit med diverse. Hjem og skrive lidt. Ville lave græsk salat, men Henrik overtager projektet (og supplerer med danske bøffer og hvidløgsbrød), fordi jeg pludselig skal følge med i online foredrag, der er helt fantastisk: Den sultne hjerne.

Torsdag

10.200 skridt. So-so. Formiddag bliver jeg interviewet til magasinet Vandreliv. Tips til at komme i form til vandring med mere. TRIF Fitness styrketræning: Tabata (20 min. i alt, 4 min. 20:10 sek. x 8 (16:0 km/t). Bænkpres 4 x 6-8, skråpres, 3 x 10. Det er det. Henrik tripper. Vi spiser rester: Græsk salat og pasta med veggieboller. Gåtur om golfbanen. Jeg ser en genudsendelse af en udsendelse: DR Kontant: Tab dig eller betal om en aarhusiansk træner, Sund med Wulff, hvor deltagerne bliver fatshamet og presset til at betale på den ene eller på den anden måde og til at bagtale andre deltagere. En rystende udsendelse, der viser bagsiden af 'sundhedsbranchen'. 

Fredag

15.500 skridt. Videoredigering og aflevering til opsætning. En ven fra Hamburg flytter ind. Hun har en fødselsdagsgave med Flensburg: 2 kasser mega-Samba fra Hamburg, I love it (desværre lidt for meget). Vi kører op og handler og ned til Kalø Slotsruinen med Rex. 5,5 km løb i skumringen i Hestehave-skoven, mens Henrik, ven og Rex går tur. Hjem til aftensmad: Hummersuppe med krebs og bladselleri og løb stykker. Guf. Dertil brød.

Lørdag

11.200 skridt.
Hen til TRIF foreningsfitnesscenter. Styrketræning, ben:
4 x 8 Squat, overhead og dyb, 4 x 16 lunge, 3 x 12 straktbens dødløft.
Dropper videre træning, det er kedeligt alene ...
Hjem. Low key borddækning. Henrik og gæst har ordnet lasagne og tomatsalat en masse. Der kommer kun et par gæster mere, for "de gamle" og "de unge" meldte fra, men der er mad til mange. Vi spiser og spiser og drikker dertil god, kraftig rødvin, Le Anfora, i flasker, der næsten ligner græske amforaer og vejer som et ondt år.

Søndag

13.000 skridt. Sov råddent. Tak, rødvin. Sent op. Ser DR Flow tv fra d. 18.9. (d.d.): Signe Molde på udebane: "Det er ikke usundt at være tyk." Om tykaktivisters påstand om, at det er ikke fedt, der er farligt, men fatshaming. Det tilbagevises dog af Jens Meldgaard Bruun, leder af nationalt center for overvægt. Nej, det er ikke nødvendigvis usundt at være tyk, men fedt i større mængder kan være forløber for flere sygdomme. Jeg har det lidt ligesom Signe Molde, der overhovedet ikke er imod overvægtige, men er forundret over, at de kommer med urigtige påstande. Ifølge Bruun, er det også andre ting tykaktivister burde slå på. Enig. Tykfobi er uacceptabelt, men det er usunde usandheder også. Skriver lidt. Sen morgenmad. Til mor og far. Vi spiller Trivial Pursuit, et hit. 6-2 til mor og jeg (for en gangs skyld). Til Ørnereden: 30 ture x 121 x 2. O.k.
Hjem. Drikker eftermiddagste og spiser flødeboller i anledning af fødselsdagen.
Gåtur ved Mågehalvøen. Vi spiser 'tapas', blandede ting fra køleskabet; Oliven, tomater, løg, ost med mere. Eller rettere det var planen. Ven og Henrik shopper som gale og det ender som et megamåltid med skinke, carpaccio, salat med rejer og flere slags grøntsager. Så gik endnu en uge med lynets hast.