Ugen der gik 29 2022: Sol, sommer og ædegilde sydpå

Ugen der gik 29 2022. SAS og piloterne kan stadig ikke blive enige, så flyene står stadig på jorden mandag. Tour de France er i fuld gang med masser af action, dårligt drama, da bl.a. Michael Mørkøv udgår med sygdom, og solstrålehistorier, da danskerne vinder fire etapesejre og Jonas Vingegaard Tour'en. Der er rigtig sommerferietid, industriferie i uge 28, 29 og 30 - 11.-31. juli, og vi er på familieferie en uges tid.  Ugen der gik 29 2022 Marina Aagaard blogUgen starter i Cala d'Or, Mallorca, kommer omkring Palma, og runder af i Ugelbølle, Danmark.

Ugen der gik 29 2022

Vi kom hertil i forgårs og fandt ud af, at der er meget varmt på Mallorca og ikke ret megen vind. 35-37 grader Celsius flere af dagene. Årets familieferie er lidt speciel. Vi skulle have været af sted alle otte. Men mor og far er ikke med pga. mors KOL og svækkede tilstand. Det er virkelig træls. Vi hygger os, men "de gamle" aka sponsorerne mangler. Meget. Ugen der gik 29 2022 Mallorca Marina Aagaard blog

Mandag

Dagen starter godt. Op 6:30. Løb 5 km fra kl. 7-7:40 ... dårlig tid, det er varmens skyld! Så hen til resort og spille paddle 1½ time med søster, niece, nevø og kæreste. Hjem til brunch, frugt, toast og yoghurt med crüsli. Henrik og jeg går ned til Cala Gran og drikker en pina colada smoothie. Så til Fernando og spise græsk salat og indtage en rigtig pina colada. Retur til hus, slappe af ved pc'en med blog, facebook og fotoalbum. Søster og jeg går hen og træner 1 time i Agelai Gym, et udmærket old-school styrketræningscenter med frie vægte og udvalgte maskiner. Med behagelig udluftning og motiverende dance musik. Vi træner bryst og ryg: Bænkpres, cable press og skråpres med håndvægte. 3-4 x 8-10 af hver. Pull-up (maskine), seated horizontal row og back fly. 3-4 x 8-12 af hver. Hjem igen. Skrive lidt. Ingen åndedrætstræning hele ugen; apparatet har sat ud ... permanent ser det ud til. Vi spiser på en nyere tapas-restaurant Sivata. Men ingen spiser tapas ... Jeg vælger laks teriyaki stil med fettucine. Dertil et glas hvidvin. Vi spiller Hint en times tid og så i seng.

Tirsdag

SAS strejken sluttede 19.7.22. efter 15 dage med intense forhandlinger og et tab på over 1 milliard danske kroner.  Op ved 6:30-tiden. Hen til resort og spille paddle 1½ time med søster, niece og nevø. Hjem til sen morgenmad, frugt, toast, ost og tomat. Vi slapper lidt af, hvorefter Henrik og jeg går til marinaen og spiser frokost hos Zocalo, begge carpaccio med salat og kapers og avocado med rejer til deling. Fint, så vi bestiller bord til i aften. Kort efter går vi hen til Cala Ferrera og lejer SUP boards til 13 EUR i timen. Et godt køb; vi padler rundt i cala'en og rundt om hjørnet til Cala Serena lige ved siden af, før vi igen går i land. Hjem og slappe lidt af. Så 500 meters svømning i poolen. Klokken 19:30 spiser vi i Zocalo ved marinaen, der er skøn i aftensolen. Jeg starter igen med gazpacho. Derefter hovedret. Min laks og Henriks T-bone steak er god, men søsters tun steak er for salt. Ærgerligt. Hjem til villaen og spise is og slappe af ...

Onsdag

Op ved 6:30-tiden. Løb 5 km - i kvælende hede - og sluttede af med ca. ½ time havsvømning i den nærmeste cala, Cala Petita. Skøøøøøøøøøøøøøønt. Fornemmelsen Retur til huset spise morgenmad og læse og skrive. Til frokost går Henrik, søster og jeg på Yaya's ved marinaen, vi tager 'tasting menu', to retter til 17 EUR plus dessert, og som forret - og efterret tager vi et glas Hugo Spritz - prosecco, hyldeblomst saft og lime - mmmmmhhh. Det viser sig, at retterne er superlækre, så vi får alle tiders frokost. Så hjem og hvile lidt. Søster, niece og jeg går hen i fitnesscenteret, Agelai Gym, og træner. Jeg træner: 4 x 8-10 squat, 4 x 8-10 lunge, 3 x 12 strakt-bens dødløft, 3 x 10 push-press Så når jeg ikke mere, fordi klokken er blevet mange. Jeg efterlader dem og løber hen til huset. I bad og omklædning.

Port Petit

Henrik og jeg går til Port Petit. Og spiser igen en 3-4 retters menu: Appetizer med brød, oliven, smøreost og oliventapanade. Quinoa med avocado. Hummer ravioli. Havaborre med grønt og kartoffelmos. Butterdejskiks med flødecreme og figenskiver plus kold melonsuppe med mintsorbet. Hjem og slappe af ved poolen.

Torsdag

Tidligt op. Henrik og jeg svømmer i Cala Petita, klæder om og går mod Roig biludlejningsfirmaet. Vi kører af sted i en lille bil, af sted mod Estellencs, hvor vi boede på vores første Mallorca tur. Imidlertid er vi kommet lidt sent af sted og er klar over, at vi ikke kan nå dertil til morgenmad. Så vi stopper i Esporles. Vi stopper ved en - ser det ud til - populær cafe. Sætter os til rette og bestiller ... men der er ingen særlig morgenmad at få: Henrik får en skinkesandwich og æggekage. Jeg får verdens kedeligste sandkage med citronsmag; de kalder det en muffin .... dertil kaffe. Der er ikke juice eller andet ud over alkohol. Klokken er cirka 9:00 og udenfor sidder de lokale og drikker vin og øl! Vi kører videre nordpå. Vores mol er Far de Cap de Formentor. Fyret på den nordvestligste spids. Men vi når kun halvvejs, vi har godt nok set et advarselsskilt, men forstår ikke helt meningen. Heldigvis kommer vi forbi et flot panoramapunkt, hvor vi går 146 trin op til en flot udsigt. Da vi kører videre viser det sig, at omtrent halvvejs (fra Port Pollenca) til fyret bliver vejen mellem 10:00 og 22:00 spærret for alle andre end cyklister og busser. På dette sted er der trafikprop og biler parkeret alle vegne. Og da vi har været der og ikke ved, hvor lang tid det vil tage frem og tilbage med bussen, bakker vi ud og kører retur mod østkysten.

Fyrtårne

For at turen ikke skal være spildt kører vi i stedet til Far de Capdepera, fyret på den nordligste del af østkysten. Fint nok. Derfra kører vi til Portocolom, et spændende sted, hvor vi - igen - fotograferer fyret der. dernæst kører vi retur til Cala d'Or. Vi når det lige i tide til at jeg kan nå at svømme ½ km i poolen, bade og klæde om, før vi alle går hen i byen og spiser på restaurant DiFeRent. Okay mad - tun og avocado salat - og drikke, men horribelt lang leveringstid, over 1 time til hovedretten kommer. Ingen pluspoint for det. Efter maden tilbage til afslapning i haven.

Fredag

Tidligt op. Søster og jeg løber 5 km - med de sidste glimt af marinaen - og svømmer derefter lidt i Cala Petita. Derfra op til huset og spiser morgenmad. Henrik og jeg kører til Palma ved 8:30-tiden. Der går vi først på foto tur i Castel Bellver, pris 4 EUR per mand. Derfra Så til havnen og fotografere et gammelt fyrtårn i Porto Pi - gennem et gitter, for det er militært område. Videre ind til midtbyen. Der er trafikkaos og optagede p-huse, men Henrik husker et lille et, der gemmer sig nær ramblaen. Vi finder en plads og går til Cappucino, hvor vi - vanen tro - spiser frokost. Jeg får sandwich med skotsk laks. Det smager virkelig godt. Vi kører hjRoigemad. Forbi to fyrtårne. Først til det, der efter sigende skulle være det flotteste på Mallorca, ved Cala Bianco. Pænt, men ikke imponerende. Derfra kører vi videre til Ses Selines (en gammel saltby) og ud til vandet. Et afsides liggende sted og vi er alene på vejen. Indtil vi kommer til stedet: Foran fyrtårnet holder der mange biler. Vi går langs muren ad en trampesti og kommer efter få meter til kysten, hvor flere soler sig eller snorker. Ud for fyrtårnet ligger en kæmpekatamaran fuld af unge, der springer ud eller dykker fra båden. En overraskelse. Derfra kører vi retur til huset Roig og afleverer bilen. Derfra går vi til huset og sammen med familien rundt om hjørnet til Fernando. Jeg spiser 'det sædvanlige', gazpacho og svamperavioli med trøffelsauce. Efter maden går vi hjem til poolen og slapper af - med 1 liter is, som jeg spiser næsten alene.

Lørdag

Tidligt op. Det er mørkt indtil klokken 6. Jeg filmer et par videoer, mens poolmanden skramler rundt. Måske bliver de til noget, måske ikke. Det vil tiden vise. Så lyn-oprydning i hus. Pakning af kufferter. Vi bliver hentet af en mini-bus kl. 6:22. Til lufthavnen, hvor vi kun lige når at spise lidt morgenmad, før vi skal flyve 10:05. 13:30 sådan cirka er vi hjemme igen. Efter lidt venten ved baggagebånden, fordi en kuffert har sat sig fast, er vi klar til at sige "farvel og tak for denne gang." Henrik og jeg kører til Fakkegraven til byggemøde - og derfra til Føtex for at handle. Klokken 17:00 er vi hjemme igen - og spiser grillkylling med kartofler, gulerødder og hvidløg. I går, sidste dag på Mallorca, begyndte åndedrætstræneren at lyse op igen, så nu er der åndedrætstræning igen. Desværre starter app'en næsten helt forfra efter hvert nedbrud: Fra ca. 30 minutter er jeg nu tilbage på under 8 minutter - og selvom jeg selv supplerer lidt er det ikke helt det samme: 10 minutter i dag. Vi ser Tour de France, en tysk krimi og går tidligt i seng.

Søndag

Nu til aften vindes Tour de France 2022 af Jonas Vingegaard i tiden 79 timer 33 minutter 20 sekunder. Nummer to, Tadej Pogačar, er 2 minutter og 43 sekunder efter, og nummer tre, Geraint Thomas, er 7 minutter og 22 sekunder efter.  Partneren Trine Marie Hansen var med hele vejen ligesom datteren Frida; der naturligvis også var i gult på podiet. Det var umuligt ikke at gå i selvsving af glæde. Halvsent op. Spiser let morgenmad. Det er dansk sommervejr; halvkøligt, gråvejr og fugtigt. Jeg ordner billeder og film fra turen. Og bliver så optaget, at jeg ikke når at tage ud og trappetræne. Ups. Jeg kører i stedet direkte til mor og far, hvor jeg mødes med søster, og vi spiller Trivial Pursuit et par timer. Så hjem og se afslutningen på Tour de France med Henrik, mens vi spiser popcorn og drikker gewürztraminer (nu skal det stoppe med det ferie-drikkeri!) Til aftensmad laks, ravioli med ricotta og spinat samt bimi, mini broccoli. Skøn mad. Jeg træner 10 minutter med åndedrætstræneren. Bortset fra gåtur med Rex er det al træning i dag ...   Det var den uge. En uge med fantastisk dejligt og intensivt familiesamvær - og helt horrible mængder (dejlig) mad og alkohol. Ude virkelig godt (denne gang kunne jeg godt have brugt et par dage ekstra i poolen og ved havet), med hjemme bedst.