Arkitektur interesseret? 30 grunde til at date en arkitekt

Date en arkitekt? Er det en option? Ja. Ifølge arkitekter. I 23 år har jeg datet en. I 22 år har jeg været gift med en. Jeg ved lidt om det.

Date en arkitekt?

Sitet Architizer bragte for nyligt en artikel "29 Reasons You Should Date an Architect". Det blev indledt med følgende ord: As it turns out, your architect friend might just make for the perfect partner — or a great date, at the very least. Architizer Editors

29 [plus 1] grunde til at date en arkitekt

Det er en stående vittighed, at arkitekter har uhyre travlt med at spekulere, tegne og projektere, måske endda lave modeller (dog ikke min husarkitekt, som går med 3-D visualisering). Derfor er arkitekter måske ikke oplagte valg, eftersom de har begrænset med tid til romantik. Men det er ikke en umulighed, slet ikke ifølge arkitekter. Her er (med glimt i øjet) en samling grunde, formuleret og indsamlet af Architizer:

Fra Architizer:

1 . Deres opmærksomhed på detaljer betyder, at daten vil være perfekt planlagt hver gang. 2 . De har en helgens tålmodighed (undtagen når plotteren bryder sammen). 3 . De vil give dig de bedste gaver nogensinde; ved brug af laserskærer og 3D-printer. 4 . De er gode med deres hænder … og deres sind. 5 . De elsker at rejse - de vil vise dig verden! 6 . De har et stort engagement (de kom jo igennem arkitektskolen). 7 . De er gode til konfliktløsning (med hjælp fra advokater). 8 . De kender alle de bedste bryllupsrejsesteder (i det mindste de arkitektoniske).

Fra The Angry Architect:

9 . De ved, hvordan man laver den bedste kaffe. 10 . De har den bedste musiksmag. 11 . De har den bedste smag i feriegaver. 12 . De har en fantastisk påklædningssans. 13 . De vil nyde at spille fantastiske videospil og se film med dig. 14 . De kender til kultur som ingen andre. 15 . De vil ikke falde i søvn fra dig. 16 . Hvis de falder i søvn fra dig, er det med en meget god grund.

Fra Architecture Ryan Gosling:

17 . De har en god sans for humor (selvom du måske ikke forstår alle deres vittigheder). 18 . De vil aldrig clashe, have det samme på som dig, fordi de altid bærer sort. 19 . De ved alt om Romantikken [tidsperioden, ikke romantik]. 20 . De forstår vigtigheden af ​​stabilitet - følelsesmæssig og strukturel! 21 . De er gode til at lytte (til deres lærere, kunder, entreprenører og dig …). 22 . De ved, at form ikke er noget uden funktion. [Arkitekt mantra*]. 23 . De brænder for det, de laver. 24 . De kan føre en god samtale - om politik, økonomi, popkultur ... og arkitektur, selvfølgelig. 25 . De tager hensyn til andres behov (kunder, entreprenører, lærere og ingeniører … af og til!). 26 . De værdsætter ærlighed og integritet (i byggematerialer og i livet). 27 . De ved, hvordan man fester (når projektdeadline er overstået). 28 . Hvis alt lykkes, designer de et drømmehjem til dig og dine kommende arkitektbørn. 29 . Hvis de ikke gør det, så se punkt nr. 7. Egen tilføjelse: 30. De gør enhver ferie ekstra interessant; udflugter til boligkvarterer og særlige bygninger.

På arkitektur tur

På fotos her over er vi indlogeret på et meget spartansk værelse. Det er imidlertid et UNESCO verdensarvssted; en ikonisk bygning, Bauhaus kollegiet i Dessau, hvor flere store mestre inden for denne genre, opholdt sig. En wauw oplevelse. Hvis man er til arkitektur ... det er jeg heldigvis og tilfældigvis. *Form følger funktion Louis Henry Sullivan, arkitekt og 'faderen' til skyskrabere, var ophavsmand til det berømte aksiom, "form følger funktion"; det blev prøvestenen for mange arkitekter; formålet med en bygning skal være udgangspunktet for dens udformning. Superarkitekten Frank Lloyd Wright udvidede sin mentors lære ved at ændre sætningen til "form og funktion er ét." På fotos her under er vi på endnu en arkitektur udflugt: Taliesin West - et UNESCO verdensarvssted og nationalt historisk vartegn, der ligger i ørkenen ved foden af ​​McDowell-bjergene i Scottsdale, Arizona. Wrights vinterhjem og ørkenlaboratorium blev grundlagt i 1937 og flittigt udbygget igennem mange år til en verden for sig selv. Dybt forbundet med ørkenen, hvor det blev bygget, besidder Taliesin West en næsten forhistorisk storhed. Det blev bygget og vedligeholdt næsten udelukkende af Wright og hans lærlinge, hvilket gør det til et af de mest personlige af arkitektens "værker".

Reference:

Architizer: 29 reasons to date an architect

Fotos:

Top foto af Henrik Elstrup Øvrige fotos af Marina Aagaard