World Quitters Day: Fald ikke fra på frafaldsdagen!

Quitters Day eller World Quitters Day. Dagen hvor mange falder fra deres nytårsforsæt. Men hvornår er det?!

World Quitters Day

World Quitters Day vaner motivation Marina Aagaard blogDen anden fredag ​​i januar er kendt som Quitters Day, Frafalder Dagen, da det er den dag, hvor flest sandsynligvis opgiver deres nytårsforsæt. Nytårsforsæt? Mange benytter nytåret til at iværksætte en vaneændring, adfærdsændring. De mest almindelige nytårsforsætter er at træne mere (38 %), tabe sig (33 %) og spise mere sundt (32 %) (ComRes undersøgelse). Tidligere undersøgelser udført af Strava, et verdensomspændende socialt netværk for over 48 millioner atleter og motionister, fastslog tidligere, at den anden fredag ​​i januar var den skæbnesvangre dag, hvor flest Strava brugere faldt fra. Mandagen, efter den anden fredag, omtales af og til også som Quitters Day.

Strava Quitters Day

I en kæmpeundersøgelse af data fra et helt år fra hele verden fastslog Strava, at Quitters’ Day 2020 var søndag d. 19. januar. Det er ikke længe, men dog to dage senere end i 2019. En fremgang? I alle tilfælde kan man sige, at Quitters’ Day falder medio til ultimo januar. Lidt tidligere end det tidligere har heddet sig, at motivationen dalede: Nemlig efter 4-6 uger.

Internationale Quitters Day datoer

Går man ud fra, at datoen er den anden fredag i året, er datoerne således 2024 International 12. januar 2023 International 13. januar 2022 International 14. januar

Hold ved

Det er stadig januar, og hvis du er i gang i dag, har du "slået" Quitters Day tesen, så giv ikke op. Hold ved. Her er tre råd til at holde fast i eventuelle nytårsforsæt aktiviteter:
  • Fokus på tilvalg og hen-imod-mål i stedet for fravalg og væk-fra-mål. Forsøg ikke at fjerne uvaner - uhyre vanskeligt - men at implementere nye og mere gavnlige vaner.
  • Læg en plan, hav en klar intention: Skriv ned og følg op: Hvad gør du? Hvornår gør du det? Hvor gør du det? Det næsten tredobler chancen for at lykkes.
  • Ikke til forhandling (også titlen på en bog): Hold aftalerne med dig selv. Lad være med at diskutere 'skal' eller 'skal ikke'. Bare gør det. Når man beslutter sig for ikke at debattere, så bliver det meget nemmere. Er det ikke nemt nok? Så lav en aftale med en ven, et familiemedlem eller en kollega og hold hinanden op på aftalen.
World Quitters Day vaner motivation Marina Aagaard blog Rigtig godt nytår.