Ugen der gik 38 2021: Foredrag og finkultur

Sen-september. Regn og sol. Og for første gang siden coronapandemien brød ud: To foredrag på en uge. Og søndag finkultur i citationstegn: Endelig en smule post-corona-lockdown kultur, det var fint!

Finkultur: (fremstilling og oplevelse af) kulturelle værker inden for fx klassisk musik, ballet, teater og litteratur, som det kræver bl.a. forkundskaber og tid at tilegne sig, og som typisk dyrkes af en lille, socialt begunstiget samfundsgruppe (Ordnet).

Ugen der gik 38 Kammermusik Festival Marina Aagaard blog

Ugen der gik 38 2021

Mandag

Vågner op på den lokale 'Vestegnen'; har overnattet hos søster. Af sted klokken 6. Til Aarhus. Personlig  træning. Eventyrlig morgen med flot skylandskab. Til møde i Aarhus 9-12. Hjem og forberede foredrag. Der har været asfaltarbejde i kvarteret en uges tid. Alle biler er parkeret relativt langt væk og jeg trasker frem og tilbage med en større oppakning med skiftetøj. Bentræning i kælderen: 4 x 8 squat, OH, BS, 4 x 16 lunge, OH, alm., 3 x 12 one-leg deadlift. Åndedrætstræning 6 minutter. Til søster. Jeg laver mad efter hendes anvisninger: En lækker asiatisk kyllinge-broccoli-ærter-nudler ret med østerssovs. Vi pakker det sammen og tager til nevøen, for at se hans nye hus og spise sammen. Hjem igen. På søsters matrikel er der storskærm-tv og mange filmkanaler, og da vi kommer tilbage kører filmen Kong! Vi ser med. I seng ved 23-tiden.

Tirsdag

Op ved 7-tiden. Af sted til frisøren. Fortvivlende langsom hår-udvoksning. Ugens online firmatræning er flyttet nu til tirsdag 14-15. FlowMotion med ekstra maverygtræning til house musik. Ellers går dagen med foredragsforberedelse. Åndedrætstræning 6 minutter. Så af sted - med let aftensmad i form af te og proteinbar i bilen - til Grenå, hvor jeg holder Norddjurs Folkeuniversitet foredrag:

Sund? Sundere? Supersimpelt!

Jeg er som vanligt i god tid, for det har der ofte været brug for. Også i aften: I en halv time forsøger jeg at få stedets projektor til at virke (der er ingen tekniker). Forbindelse og billede forekommer kun i korte glimt. 1 minut før start puffer en tilhører til et kabel, så det bliver klart, at det handlede om en løs forbindelse ... Så kører foredrag til tiden, 19-21. Heldigt. Og god stemning og gode spørgsmål. Bagefter får jeg en ekstra klapsalve for at have bevaret roen ... (udenpå). Hjem og i seng 22:00.

Onsdag

Op klokken 6:00. Vasker tøj og svarer på mail. Så til Aarhus: Klokken 9-10:30. Underviser i Dance og Core og mikro selvtræning: 3 x 10 hængende benløft, 1½ min. hængende omvendt i ringe. Jeg kører forbi Dao Cafe og får mit faste sæt: En rød (juice), en grøn (smoothie) og en græskarbolle med ost. Guf. Bagefter til mor og far i nærheden. Vi træner ikke, for de har travlt med at pakke til deres rejse i morgen. Men mor og jeg går tur, 1 km på 1½ time. Hjemad - ingen trappetræning i dag. Svarer på mails med mere. Træner bryst i kælderen: 4 x 8 bænkpres. 3 x 12 TRX brystpres, 3 x 10 chest fly. Aftensmad light: Rød peber, avocado og proteindrik ... Fra 19-20 ser jeg et fantastisk spændende FU online foredrag med topforsker professor Maiken Nedergaard: Hjernens natteliv. Et af budskaberne: Under 6 timers søvn øger risikoen for demens med 30 %. Rædselsfuldt at høre: I årevis har jeg sovet meget lidt, tidligere bare 4-5 timer, i den seneste tid har jeg lige slæbt mig op til 5-6 timer. Men jeg træner på sagen. Åndedrætstræning: Der er kommet et helt nyt program: I dag bliver det til: 3 minutters restorative breathing, circular breathing, dybe indåndinger og udåndinger. 4 minutters flexibility breathing, indånd, udånd, ekstra udånding og hold vejr. I seng ved 21:00-tiden! (men vågner ved 3-tiden, skynder mig at lukke øjnene igen).

Torsdag

Op klokken 5:00. Til Aarhus. Personlig  træning. Mildt med en let vind (med der er lovet vindstød af stormstyrke). Til Ørnereden. Jeg går/jogger 30 ture på trappen. Hjem. Gåtur med Rex på golfbanen. Så arbejder jeg med materiale til Bogforum. Der er stadig over to måneder til, men det skal i trykken nu. Jeg bliver forstyrret løbende ... så jeg må arbejde videre om aftenen. Jeg spiser pasta, tomat og peberfrugt. Gåtur med Rex på golfbanen, den anden rute. Mikrotræning: 3 minutter håndstand med støtte. 3 minutters restorative breathing, circular breathing, dybe indåndinger og udåndinger. 4 minutters flexibility breathing, indånd, udånd, ekstra udånding og hold vejr. I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 6-tiden. På mobilen er der tikket en speciel invitation ind kl. 5:00 om morgenen. En person jeg ikke har set i over 14 år inviterer på sejlads. Meget interessant. Desværre kan det ikke blive i disse dage, men forhåbentlig snart. Når beklageligvis ikke morgenmad. Det er helt uhørt. I stedet af sted til Ringelmose Skov og løber 6 km. Dernæst til Rønde, Klinik Kozo, total day spa, før foredrag i weekend, 9-13, så er dagen næsten gået. Hjem. Svarer på mails med mere. Forbereder mig videre på weekend foredrag. Klokken 18 tager jeg til søster, og svoger, hvor niecen inviterer på Bøf Stroganoff med ris til. En ret jeg rigtig godt kan lide, men som jeg ikke har fået i cirka 25 år. Et glædeligt gensyn. Dertil en god rødvin. Så ser vi Vild med dans. For vi er alle tre vilde med dans. Det er kun den tredje udsendelse (ikke sæson), som jeg ser. For selvom jeg er vild med dans, er der lidt for megen snak for min smag, så jeg mister tit tålmodigheden. Min nu 'gennemfører' jeg og det er motiverende at se på. I seng ved 22-tiden (åndedrætstræning bliver skippet fordi det er for sent). I seng klokken 23:00.

Lørdag

Op klokken 6:30 og hjem til Rønde og arbejde. Foredragsforberedelse det meste af dagen. Træning går i vasken. Ved 18-tiden tager Rex, Henrik, en ven og jeg af sted til Kalø Slotsruin. Jeg løber 5,5 km, resten går tur ud til ruinen. På hjemturen henter vi mad hos Tullio (nu er det et stykke tid siden sidst): Mænd spiser bøf, jeg spiser ovnbagt laks og salat. De drikker god rødvin, mens jeg nyder et glas '0' (alkoholfri hvidvin, der er meget langt fra husets hvidvine). Det er jo lørdag! Men jeg skal være frisk i morgen. 6 minutters åndedrætstræning. Til ro ved 22:30 tiden.

Søndag

Op klokken 5. Gør klar til foredrag. Skriver lidt til, fjerner noget. Henrik laver kaffe til mig. Jeg glemmer morgenmaden. Sådan kan det gå. Kører til Aarhus. Parkerer i Navitas P-kælder. Går over til DOKK1 (deres superelektroniske P-hus tager jeg ikke chancen med - det er jo sket nogle gange, at bilister ikke lige med det samme får bilen igen). Jeg bliver modtaget ved indgangen og vist til foredragslokalet. En flot mørk sal med polstrede stole. Et AV anlæg der fungerer tip-top. Det tager 1 minut at få præsentationen sat op. Så kommer ankommer tilhørerne; deltagere i Folkeuniversitetets Hearts & Minds Festival (tre dage). Skønt. Jeg har glædet mig til denne særlige event længe. Jeg bliver kort præsenteret og går i gang med:

Gå dig sund.

2 timer. 1½ t oplæg med et par øvelser og derefter gåtur på havnefronten. Dejligt. Rigtig god respons med ord som 'motiverende' og 'god energi'. Jeg var også selv overrasket over, at der er så meget at sige om gang og gåprogrammer - og at tilhørerne var i både kvinder og mænd i (næsten) alle aldre. Start og slut til tiden. I love it. Og så videre. Hen og hente bilen. Køre til Scandinavian Center P-plads og i Musikhuset for at se lidt Kammermusik Festival. Med Aarhus Musikskole studerende og professionelle musikere. Først en koncert med guitar trio, så trio ensemble, violin kvartet og horn trio. God musik og altid en fornøjelse at se ekvilibrister med deres instrumenter - uanset genre. Efter en pause orkestermusik, Le Carnival des Animeaux, Dyrenes Karnival, af Camille Saint-Saint. Med fortælling. Strålende. Bortset fra. Mange forældre med små børn var rykket ind - efter et børnekoncert-arrangement et andet sted i huset. Hyggeligt, bortset fra at halvdelen af forældrene efter kort tid på skift begyndte at trække deres børn ud gennem salen (børnene var stille, så det var underligt) - ikke helt god stil overfor musikerne. Til finalen var der heldigvis ro på. Alle tiders oplevelse og bragende bifald. Efter koncerten tænkte jeg, at jeg ville nyde te og kage, mens jeg ventede på en god veninde, men der var kun Magnum Mandel. Godt, men ikke optimalt. Dertil grøn te, Fredsted Organic Classics Easy Green. Som sædvanlig er jeg i gang med at spise, før jeg kommer i tanke om at forevige mit (denne gang ikke så) spændende måltid. Så skriver jeg lidt. Jeg mødes med veninde. Vi går tur. Og drikker te. Med en Prinzen Rolle kiks til ...

Gorm's

18:00 Veninde, søster og jeg spiser på Gorm's i Jægergårdsgade. Der har jeg ikke været før. Dejligt at prøve noget nyt. Vi vælger tre retter: Jeg tager carpaccio, margarita pizza (fordi det er restaurantens specialitet) og tiramisu. Til ekstra forret tilkøber jeg risottokugler for at smage dem. De smager dejlig italiensk - ligesom resten. Dertil et glas hvidvin og vand. Hjem. 6 minutters åndedrætstræning. Og så i seng ved 00-tiden.