Krydstogt i Middelhavet: Himmel og hav og oplevelser

Krydstogt i Middelhavet? Skal du på cruise er Middelhavet et anbefalet og populært sted at starte. Skønt vejr, flotte kyster, idylliske byer og store kulturoplevelser. Her er en beretning om mit (vores) første krydstogt og uvurderlige tips til førstegangsrejsende, cruise novicer. Udforsk, analyser, organiser!

Krydstogt i Middelhavet

Krydstogt i Middelhavet Marina Aagaard blog travel rejse cruise foto

Krydstogt i Middelhavet Dag 1: Ombordstigningsdag

Embarcation Day Sikken en rejse. Eftersom vi bor i Rønde, befinder vi os i ret lang afstand fra den største (inter)nationale lufthavn, CPH, og på dagen mangler der passende forbindelsestog eller fly: Vi stod op kl. 0400 (kl. 4), kl. 0500 kørte vi 3 timer fra hjem til lufthavn, ventede 2 timer i lufthavnen (et fly-cruise krav om at være i lufthavnen rigtig tidligt). Flyrejse via Riga (ingen direkte flyvninger), på grund af meget sen reservation, og ekstra lang ventetid i forbindelseslufthavnen på grund af rejseagentens konservative stop-over-estimat. Landing til tiden i Nice, men taxa blev fanget i eftermiddagstrafik, så det blev en ½ time plus køretur i stedet for en 5 minutters tur. Til sidst ankom vi et par kilometer fra Nice ved den lille krydstogtsterminal i Villefrance-sur-Mer, en idyllisk by med et fort og mange små restauranter med vidunderlig middelhavskost. Efter indtjekning ved krydstogtsterminalen: Surprise! En overraskelse - men hvad havde jeg dog tænkt mig; at vi bare kunne gå ombord? Krydstogtskibet er ikke engang tæt på denne lille havn, så vi (grupper a ca. 50 personer ad gangen) hopper på en lille båd (redningsbåd!), der sejler til mama-skibet. 10). Jeg håber, at jeg aldrig kommer til at opleve disse både på deres andet job. Ombord 1900. Alle om bord 20:30. Afgang Villefranche kl. 21.00. Op på dækket naturligvis. Et obligatorisk 1. tur udsejlingsfoto - og et mere oppe ved poolområdet.

Krydstogt insider tricks

Italiensk krydstogtsskibsmiddag, selvfølgelig: Fisk (laks), pasta, is (gelato).

# 1 Sørg for mad

Første ting først: Gå til restauranten! Spis et let tre-retters (eller mere) måltid! Første aftens anbefalede påklædning: Casual. Vigtigt krydstogt wellness-tip: Sørg for at få restaurant plads til den første spisning, first seating, kl. 18:45 (ikke 21:15).

# 2 Udforsk skibet.

Et klogt træk: Tjek faciliteter og steder med det samme. Du skal hurtigt i gang med at navigere på dette massive flydende hotel - ellers går du glip af underholdning, dansetimer eller værre: Middagen.

# 3 Kahytsorden. Pak ud.

Bliv organiseret. Ud fra det DAGLIGE program, der leveres til kabinen, er det indlysende, at det bliver en travl tid, så opret din basecamp a.s.a.p. Denne første nat: To valgmuligheder: 1: Et helnats-program: Musical (Frank forever), Latin -mixdanslektion efterfulgt af Hollywood -natunderholdning og derefter Disco Night med Fabio. Eller: 2: Tilbage til kabinen for en tidlig nat for at sikre 'peak fitness condition' ... Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (sikke kedeligt).

Middelhavskrydstogt Dag 2: Udflugtsdag Genova

Ifølge DAILY -programmet i dag er det slet ikke nødvendigt at forlade skibet: Dagtid: Solbadning, sport, spil, fitness, wellness, spabehandlinger og mere. Mere end masser at se, gøre og spise. Men dagens havn er et must-see; så på stikkerne! I fodsporene til Cristoforo Colombo. Ankomst 08:00 Genova. Alle om bord 16:30. Afgang 17:00. Et must-besøg for enhver seriøs rejsende: Fødestedet for Cristofo Colombo aka Christopher Columbus, 1451-1506, en 'lost-on-sea' italiensk superrejsende, der gennemførte fire rejser over Atlanterhavet. Udsigt over Genova Fra hustagene i Palazzo Rosso og Palazzo Bianco, Via Garibaldi. Vi ser til venstre og til højre - et livligt syn. Genova, 612.000 indbyggere, Europæisk kulturhovedstad 2oo4 og et UNESCOs verdensarvssted, kan prale af Italiens største havn og Europas største akvarium, så det er et fantastisk område for arkitektur og vandelskere. Vi går til et fantastisk 'show'. Mulighed 1: Køb udflugt til krydstogtskibe: Bybusstur og billet til akvariet: 39 EUR. Mulighed 2: Gå fra borde, forlad skibet (fortøjet ved havnen), gå 5 minutter til byens centrum, gå rundt på egen hånd. Start ved havnen, besøg Acquario di Genova først, når den åbner (kl. 9:00), før alle andre dukker op: Billet: 19 EUR. Er Great Barrier Reef ikke på budgettet i år? Dagdrøm i akvariet i stedet. En by med en fantastisk udsigt: Et af Europas største middelalderkvarterer med smalle gyder i kontrast til store boulevarder i yesteryears. En overflod af smukke ydre, renæssancepaladser og barokke kirker og interiører, fantastisk kunst og detaljerede dekorationer og møbler. En dag er ikke nok ... Old-school kunst i Genova. New-school Art i Genova. Resumé: Genova -tur er hver en krone værd. Et must-see for alle, der er interesseret i natur, historie, arkitektur, kunst og sydende (universitets) byliv. Med oplevelser som denne er krydstogtmåden måske ikke så slem alligevel? Sent på eftermiddagen: Ombord igen, vinker vi farvel til Genova, nyder et mega-måltid (uformel kjole) og en spadseretur rundt i loungerne og lytter til let lytende musik. Aftenens program: Cirkus Show, Sail Away party, Mega Bingo, Disco Dance Lesson, Glory Generation og Welcome Night at Disco. At være på et krydstogt kan blive helt hektisk ...

Mediterranean Cruise Day 3: Excursion Day Rome

Middelhavskrydstogt Dag 3: Udflugtsdag Rom Et dragende DAGLIGT program i dag med sport og spil plus stretching og aerobic samt bordfodboldturnering osv.; endeløs handling om bord. Er der nogen der IKKE vil til Rom, creme de la cruise, Roma Romantica??? Ankomst 07:00 Civitavecchia. Alt om bord 17:30. Afgang 18:00. Civitavecchia er en lille havneby i provinsen Rom, en krydstogtskibshavn for hovedstaden. Du kan vælge at bruge et par timer der og derefter vende tilbage til skibet. Eller du kan tage til Rom, “Den evige by” ifølge de romerske digtere. Hvis du ikke har (eller hvis du har) besøgt Roma, stjernen i mange romantiske film (også stjernen på denne krydstogtplan) og # 4 på listen over de mest populære destinationer i verden 2013, bør du uden tøven tage afsted. Mulighed 1: Køb krydstogtskib Rom klassisk heldagsudflugt: EUR 99. Mulighed 2: Køb krydstogtskib Rom på din egen udflugt: EUR 49. Valgmulighed 3: Gå fra borde, forlad skibet, der er fortøjet ved Civitavecchia havn, træd ind i en obligatorisk shuttlebus (på grund af lokale sikkerhedsforskrifter må du ikke gå inde på Civitavecchias havneområde), kør en kort tur og derefter 5 minutters gang til togstationen og toget til Rom; ca. 50-60 minutter: Billet: Fra 5-15 EUR (enkelt). Men vær yderst forsigtig, hvis du vælger muligheden for at gå på egen hånd. Krydstogtskibet venter ikke på dig, og da italienske jernbaner eksemplificerer den afslappede middelhavsstil, er der chancer for, at du bliver forsinket. Spørgsmålet er kun: 'Hvor lang en forsinkelse?'

Rom

Rom er stadig Rom selv på en ikke så solrig dag. Foto fra taget på Peterskirken. Tip: Medbring ikke skarpe eller mistænkelige genstande til basilikaen, hvis du vil komme ind. Sikkerheden er strengere end i lufthavnen! Og vagter vil ikke gemme genstande, kun kassere. Rom, hovedstaden i Italien (og i provinsen Rom), med 2,8 millioner indbyggere, blev-ifølge legenden-grundlagt 753 f.Kr. af en af ​​to ikke så kærlige ulveopdrættede brødre, Romulus og Remus (sidstnævnte dræbt af bror). Roms historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Faktisk er hele byen fyldt med interessepunkter for alle med interesse for vand, akvædukter, arkitektur i alle aldre og kunst: Peterskirken, Colosseum, Forum Romanum, Fontana di Trevi, Pantheon, Terme di Caracalla, Vatikanstaten med Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel og meget meget meget mere. Vatikanmuseet Det sixtinske kapel malet af Michelangelo er magisk, men det samme er alle lofterne i Vatikanmuseet: Forbered dig på at tilbringe en dag - og få ondt i nakken. Fontana di Trevi Det springvand igen! Oversvømmet med turister 24-7 (365). Terme di Caracalla Terme di Caracalla; en af ​​de originale SPA’er (Sanum Per Aquam, sundhed gennem vand). Colosseum Aha. Så det er, sådan at stedet fik sit navn; bemærk hvor små turisterne ved buegangene virker. Lambo Lambo Lamborghini Dejlige, dejlige lambos. En på hvert gadehjørne faktisk. Og en hjerteformet have. Behøver jeg at sige mere om Rom? Resumé: Pro: Bare at gå på gaden i Rom giver milliarder af smukke 'bits'. Ulempe: En dag er simpelthen ikke nok, du har brug for uger til at komme rundt, for at komme til toppen og til bunden af ​​Rom. Det må være "Arrividerci Roma" (igen, igen). Sent på eftermiddagen: Ombord igen og nyder (igen) et mega-måltid med en casual kjole som foreslået, vindueshopping i shoppingmallen og læsning ... af bøger på biblioteket? Nej, cocktail listen i baren, hvorfra der er udsigt over havet. Aftenens og nattens program program: Sogno Italiano musikalske hits, Tarantella Dance Lesson, Mega Bingo, Little Italy med Entertainment Team og 'All Night Long' på diskoteket. Lad dig ikke angribe af krydstogtstress. Vælg til eller vælg fra!

Middelhavskrydstogt Dag 4: Udflugtsdag Palermo

Krydstogtskib 'City' eller City Cruise? Er det svært at vælge? DAILY -programmet tilbyder i dag forskellige sportsgrene og spil plus stretching og aerobic plus en dart -turnering. Alligevel må jeg gå. Ankomst 08:15 Palermo. Alt om bord 17:30. Afgang 18:00. Palermo er hovedstaden i provinsen Palermo og Sicilia (Sicilien), den største ø i Middelhavet, en autonom region i Italien. Befolkning omkring 650.000. Sicilien er ikke kun højborgen for du-ved-nok-hvem. Det er en ø fuld af fantastiske blomster i alle farver, citrusfrugter i massevis og byer rige på historie, kultur og arkitektur. Mulighed 1: Køb udflugt til krydstogtskibe: EUR 39. Mulighed 2: Gå fra borde, forlad skibet, der er fortøjet i Palermo havn, gå 800 meter og gå rundt i byen helt gratis. Eller gå på en CitySightseeing Palermo Hop On Hop Off -bus. Der er en rød og blå linje, få en billet, EUR 20, til begge og stift bekendtskab med byen. Derefter står du af og på efter lyst og behov. Masser af hestekræfter rundt om i Palermo; de originale modeller. Populær transportform. Farve 'eksplosioner' indeni, hvilket man ikke kan gætte udefra.  Farve 'eksplosioner' udenfor. En masse virvar og larm i Palermos gader, stræder og torveområder. Så meget at se, at du har brug for super vidvinkelobjektiver (øjne) for at tage det hele ind. Resumé: Gammel kunst, smukke bygninger, fængslende by; et besøg værd (mindst). Sent på eftermiddagen: Ombord "inviterer kaptajnen dig til en personlig hilsen" (og fotosession ... måske ikke) i teatret, derefter Gala Cocktails i fem af loungerne og en dejlig 5-retters gallamiddag italiensk stil.

Krydstogt gallamiddag

Umiskendeligt italiensk: Fra salat, til Tiramisu og tjener skærf og butterfly. Like! Dagens påklædningskode: Galla. På et krydstogt varierer påklædningskoden efter aften: Hver aften eller morgen informeres du om anbefalet påklædning for aftenen: Galla, uformel eller afslappet. Uformelt er et sted mellem formelt og afslappet, men 'ingen jeans'. Vær forberedt på at dresse op og ned. Ved gallanætter forventes formel kjole (jakkesæt/sort slips og lang/cocktailkjole). Med hensyntagen til besætning, personale og medpassagerer ville jeg klæde mig i overensstemmelse hermed, 'følge trop'. Hvis man vil holde det afslappet, er der altid mulighed for at spise på buffetrestauranten. Imidlertid bliver dresscode ikke strengt håndhævet og bliver tilsyneladende kun delvist gennemført på denne rejse, men det varierer fra krydstogt til krydstogt. Aftenens program: Mambo Dance-lektion, Faraoernes landsshow, Cha cha cha danse, Grand Gala Dance med underholdningsteamet og dansemusik med Fabio på diskoteket. Hvis du virkelig, virkelig vil spise, skal du også virkelig flytte fødderne! Vælg mellem dansene på 'dansemenuen' i Dagens Program.

Middelhavskrydstogt Dag 5: Udflugtsdag Tunis, Tunesien

Cool Cruise event: Se det afrikanske kontinent DAILY -programmet tilbyder kun en morgentur til Tunis - bortset fra den sædvanlige daglige fitness, spa, pools, sportsudstyr og spil på egen hånd. Så det er let at beslutte sig. Min beslutning var taget, allerede før dette krydstogt startede. Ankomst 06:45 La Goulette - fødested for den italienske filmstjerne Claudia Cardinale. Alt om bord 13:30. Afgang 14:00.

Tunis

تونس, Tūnis, er hovedstaden i Tunis Governorate og Den Tunesiske Republik. Større Tunis befolkning omkring 2,4 mio. I alt er Tunesien, det mindste land i Nordafrika, 10,7 mio. Travle naboer: Algeriet mod vest og Libyen mod øst ... Mulighed 1: Køb krydstogtskibs ekskursion på en halv dag: EUR 99. Mulighed 2: Træd af skibet (fortøjet ved La Goulette, Tunis havn), tag en organiseret morgentur i området eller gå på egen hånd til Tunis ... men det er 20-25 minutter med taxa eller bus til byen centrum. Og vær ikke sent! Besøg Tunis for første gang; Vi valgte udflugten og var heldig. En strålende tunesisk guide med et væld af interessante oplysninger om land og kultur og også underholdende. En allround dejlig udflugt, for kort dog med så meget se i og omkring Tunis. Tunis -turen startede med en kort tur gennem La Goulette, Halq al-Wadi på arabisk. Byen er havneby for Tunis. Rundt i Tunis og på besøg hos tæppehandlere - uundgåeligt - heldigvis får vi lov til at komme op på taget, hvor der er udsigt over byens tage.

Kartago

Endelig. Årsagen til mit ønske om at besøge Tunesien: Et besøg ved de ekstraordinære arkæologiske rester (især badene) i den gamle fønikisk-romerske by Kartago, et UNESCO-verdensarvsområde, 18 km fra Tunis. Stedet oser af historie og påmindelser om, hvor ødelæggende krig er ... “Ceterum autem censeo Carthaginem esse delendam”. Desuden mener jeg, at Kartago skal ødelægges. Ovenfor buzzword i den romerske republik blev især og vedholdende ytret af den romerske senator Cato den ældste i sine taler under henvisning til de puniske krige, en serie på tre krige mellem Rom og Kartago fra 264 f.Kr. til 146 f.Kr.

Medinaen

Tunis er opdelt i den gamle middelalderby, Medinaen og den nye by; på halvdags ture i Medina, et UNESCOs verdensarvsliste, er måldestinationen. Fuld af smalle gyder med flere souk'er (markeder) og butikker, for turister og for lokalbefolkningen samt paladser, moskeer og mausoleer. Eksotisk og intens. Man bør bruge mindst en dag der. Undgå at fare vild i labyrinten; dette forekommer tilsyneladende ret hyppigt ... også i forbindelse med krydstogtskibsudflugter, til de ventende udflugtsdeltageres bekymring. Parfume butik i Medina. Deres vareprøve demonstration vil blive ved og ved, så vær varsom med at vise interesse. Som set før, så forsøger de handlende at få dig ind i deres butikker med stor udholdenhed; stå i mod, især fordi mange af varerne er 'Made in China'. Se eventuelt efter ru kanter og overflader på keramik; hvis det er for glat og ensartet, er det sandsynligvis masseproduceret. Medina gyde. Når du handler, skal du kigge efter R-skiltet set øverst til højre. Ifølge guiden et tegn på garanterede lokale 'varer'. Resumé: Pro: Ægte afrikansk og arabisk gæstfrihed og vidunderlige seværdigheder. Ulempe: En dag er simpelthen ikke nok, du har brug for meget mere tid til at se Tunis og Tunesien; et populært feriemål for bl.a. danskere. Sent på eftermiddagen: Ombord igen. Nyder to mega-måltider; for første gang på turen nåede vi tilbage i tide til en 4-retters frokost, heldigt mig, og senere, i uformel aftenkjole, 5-retters middag. Sulten efter mere? Aftenens program: Zumba Fitness, Let’s Dance med underholdningsteamet, Cadeaux French Style Variety Show, Salsa Dance Lesson, King of the Caribbean, ooooooooooooooooog dansemusik med Fabio på diskoteket. På et krydstogt er det svært at undgå, at ens midtersektion bliver for stor, så tjek danseprogrammet og vælg, vælg og vælg.

Krydstogt i Middelhavet Dag 6 og 7: Udflugt Ibiza, Ibiza

Cool cruise: Put on your (Ibiza) Boogie shoes. DAILY -programmet tilbyder bl.a. aerobic, stretching, cumbia danse, ping pong turnering og skør minigolf. Should I go or should I stay [on board]? Nå, du kender måske også den sang? Som altid aldrig i tvivl; Vi vil have masser af seværdigheder! Ankomst 16:00 Ibiza (og - for første gang - skibet bliver om natten). Næste dag: Alle om bord 13:30. Afgang 14:00.

Ibiza

Ibiza er sammen med Mallorca og Menorca en af de tre største øer (den tredjestørste) i det Baleariske øhav, en stor gruppe øer inden for samme vandmasse; det vestlige Middelhav, et autonomt samfund i Spanien.

Velkommen til Ibiza

Alt og alle fester. Mulighed 1: Køb udflugt til krydstogtskibs til Ibiza by, Les Salines, Sant Josep og Sant Antoni de Portmany: 39 EUR. Mulighed 2: Gå fra borde, forlad skibet, der er fortøjet ved krydstogtskibsterminalen i Ibiza, gå en tur til byens centrum 30-45 minutter. Det er gratis, og det er en meget dejlig gåtur. Og hvis du vil se mere af Ibiza, f.eks. Sant Antoni plus diskotekets Eden og Es Paradis, kan du leje en bil eller tage på en naturskøn togtur. Ibiza er en charmerende ø med flere steder registreret som UNESCOs verdensarvssteder, kulturelle steder med rester af fønikiske bosættelser og 'natursteder' som Ses Feixes Wetlands. Samlet befolkning ~ 130.000, men omkring 6 millioner turister passerer igennem Ibiza lufthavn om året (2012).

Ibiza Town

En by og kommune på den sydøstlige kyst. Befolkning ~ 50.000. Det officielle navn, som det ses på skilte rundt om øen, på catalansk er Eivissa og på spansk og engelsk Ibiza. Ibiza by er spændende med en fæstning og meget smuk og mangfoldig arkitektur fra mange tidsaldre. For ikke at nævne masser af klubber, caféer og restauranter. Moderne kunst: Lejlighedskompleks. Tegnet af den berømte franske arkitekt Jean Nouvel. Lejlighed pris eksempel: 1.710.000 EUR. Om natten, hvis seriøs natklub og elektronisk dansemusik er lige dig, “there can be only one" [place]: Ibiza! Konstante clubland påmindelser overalt. Der er mange klubber, nogle af de mest kendte er: Privilege (kapacitet: 8000), Amnesia og Space - massive natklubber et stykke væk fra byens centrum; hertil skal du bruge en bil eller taxa. Eller Ushuaïa og Pacha i byens centrum tæt på havnen. Husk, at party-sæsonen er fra juni til september, ellers går du glip af de største klubber (lukkede) og navne; hvilket vi (jeg) gjorde denne gang, arrrrrgggghhhh. Hvis du vil have dejligt og roligt, så gå efter oktober til maj. Tre af mine yndlings DJ’er, stamgæster på Ibiza og tophits til træning og dans: Tïesto: Papillon. Carl Cox: Perfect Sunrise. John Digweed: Heaven Scent. Har du ikke råd til en Ibiza båd? Lejlighed? Fitnessmedlemskab? Dyrk fitness gratis; 20 fitnessstationer ved havnen. I orden! Aften: Da skibet ikke går nogen steder, kan du beslutte dig for at blive i Ibiza by med masser af gode caféer og restauranter - og betale ved kasse et. Eller du kan være 'nærig' og gå tilbage ombord i afslappet kjole til endnu et gratis maxi-måltid ombord. Aftenens program: Let's Dance med underholdningsteamet, Tango Dance-lektion, Merengue Dance-lektion, Pop & Shake musikalsk ekstravaganza, Tropisk show, Dance Around the World og … gæt engang … En nat på Ibiza med DJ Fabio på R32 Disco. Gå ud eller blive inde? En nat på krydstogtsskibet. En nat på Ibiza. Hvad ville du gøre??????????????????? Festen er (næsten) slut!

Middelhavskrydstogt Dag 8: Disembarcation (Afstigning)

DAILY -programmet tilbyder kun: Buffet og kontinental morgenmad. Og information om, hvordan man går i land. Og en hilsen fra kaptajnen: Arrividerci! Ankomst 12:00 Villefranche sur Mer. Ifølge programmet: Afgangsprocedurerne starter cirka kl. 12.00. Og det gjorde de også. Generel information for alle og 'guidet' tur til afstigningsstedet grupper for gruppe. En hurtig og ukompliceret procedure i betragtning af antallet af passagerer (~ 1900). Cruise complete: Det var en fra ende til anden alle tiders oplevelse. Næsten  ved slutningen på denne rejse. Efter en lækker frokost, Salade Nicoise og Tarte Tatin i den maleriske lille by og havn i Villefrance sur Mer: Så på toget, flyet og bilen hjem igen. Vi ses!