Ugen der gik 33 2021: Sensommer, SailGP og LeMans

En uge med evakuering af udsendte danskere og afghanere fra Afghanistan; mennesker på flugt fra deres 'egne'. Forfærdende billeder og skæbner. Her i vores relativt fredelige del af verden starter ugen nogenlunde som vanligt og uden planlagte aktiviteter. Men det bliver til både tur til SailGP event og en fødselsdag. Morgen før sejlsportens Formel 1, SailGP, konkurrencen i Aarhus ... næsten vindstille. Bekymrende, men heldigvis blæser det lidt op senere på dagen, så der bliver masser af action på vandet.

Ugen der gik 33 2021

Igen en uge med meget blandet sensommervejr. Solskin på skift med gråvejr og regn.

Mandag

Vi vågner ved 6-tiden. Svarer på mails. Formiddagstræning i foreningsfitnesscenteret: Tabata-løb på løbebånd 8 x 20:10 sek. Kun op til 15 km/t. Stadig på 'genoptræning' efter lockdown. Bænkpres 4 x 8 og unilateralt brystpres i kabel 3 x 10. Går morgentur med Rex langs landevejen. Til læge. Blodprøve. Tjek af kolesterol. So-so igen. Til borgerkontoret - en flot gammel bygning - i nabobyen Hornslet, nyt (midlertidigt) kørekort. Det originale fra 80'erne er aktuelt bortkommet. Hjem arbejde videre. Ved 18-tiden kommer en IT-ekspert på besøg; han tjekker og opgrader pc'er. Samtidig kommer en ven og hans søn på besøg. De tre mænd spiser boller i karry og jeg spiser salat og grovbrød. Sønnen og jeg går tur med Rex på golfbanestierne. Åndedrætstræning 6 minutter. 14.500 trin. Nogenlunde. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Henrik tager på rundtur i Jylland, så jeg er på egen hånd. Jeg går igen morgentur med Rex på markerne bag golfbanen. Hjem. Svarer på mails og ordner boghenvendelser ... men også blogindlæg om krydstogt, fordi jeg falder over en serie gamle fotos. I telefonisk kontakt med I Form fotografen som fotograferer model til artikel. Vi afstemmer øvelsesteknik. Klokken 13 til dyrlægen med Rex, der skal have taget en blodprøve. Han plejer at tage stik stille og roligt, men i dag piver og spræller han, så vi er tre til at fiksere ham; jeg må lægge mig hen over hele bagkroppen for at forhindre, at han sparker fra. Da det er slut er han igen rolig som et lam. Resultatet kommer et par timer senere: Alt er o.k. heldigvis. Jeg laver et par trappe-videoer fra Rom klar og lægger op på YouTube. Sidst på dagen spiser jeg pasta med tomat og grana-ost, fra vores nyindkøbte 'rivemaskine'. Dertil to glas 'Just 0' alkoholfri vin - en test. Ikke hvidvin, men o.k. Åndedrætstræning 6 minutter. Dagens (mikro) træning: Står på hænder i 3 minutter. Aften gåtur med Rex. En kølig næsten efterårsagtig aften. I seng 22:00. Henrik dukker op ved 23-tiden.

Onsdag

Op klokken 6. Forbereder musik. Køber Spotify Premium (uden reklamer) for at kunne bruge det som supplement til iTunes. Til Aarhus. Underviser i Dance, Core og Mobility. Selvtræner kun lidt: 3 x 10 hængende benløft i funktionel træningsafdelingen. Til ProShop som bud for Henrik og til forældre i nærheden, kun på besøg og gåtur med mor et par timer. Hjem. Svare på mails og forberede diverse. Jeg laver carpaccio salat med agurk, bladselleri, avocado, tomat, ruccola, grana og olivenolie og Henrik laver ristede saltmandler til. En tilbagevendende favorit. Dertil Perrier med citronsmag. Vi går tur med Rex ved Mågehalvøen. 6 minutters åndedrætstræning. I seng ved 21:30-tiden.

Torsdag

Op klokken 6:30. Gåtur om morgenen med Rex. Henrik har styrtende travlt. Firmatræning. I dag step til 2020 og 2021 techno. Lækkert (synes jeg selv). Resten af dagen går med diverse småopgaver, oprydning før travl kursusperiode. Sidst på dagen til Kalø Slotsruin, et stykke tid siden sidst. Henrik går tur med Rex, jeg løber 5,5 km. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op klokken 5. Til Aarhus. Personlig  træning. Det er vindstille, let skydække og flot solskin - og træningen kører godt. Til renseri og hente blondekjole og -bukser fra rens, derfra hjem og svare på mails og forberede foredrag. Undervejs i radioen hører jeg Anne-Marie Rindom (OL guld i laser radial) fortælle om weekendens event med 'sejlsportens Formel 1' i Aarhus. Jeg beslutter mig for at købe billetter til dagens events. Dagen går med 'diverse', bl.a. forsøg på at få SAP Ariba konto til at fungere; deres support lader en del tilbage at ønske. Sikkert supersystem for gigantfirmaer, men ikke for småfirmaer, der tilfældigvis har gigantkunder. Ved 14-tiden kører Henrik og jeg til Aarhus Ø bevæbnet med kameraer med telelinser. Heldigvis finder vi en gratis p-plads tæt ved sejlsportscenteret. Efter fremvisning af billetter og coronapas får vi adgang til pladsen og SailGP armbånd på. Så er vi i gang. Det er fantastisk vejr og heldigvis er det begyndt at blæse lidt, så der er gang i bådene uden at det dog er tophastigheder i dag (modsat i går, hvor den britiske båd satte rekord med 98,3 km/t). Efter 1½ time og tre sejladser er det hele forbi. Det var en oplevelse at se bådene og opleve stemningen på kajen, men efter en flot første sejlads med en førsteplads faldt danskerne ned i feltet og sluttede på 6.-pladsen. Sådan kan det gå. Næste dag 'bevarer' de 6. pladsen, mens det australske hold vinder. På vejen hjem henter vi vietnamesisk mad hos KJ Minh og kører forbi en ven i Risskov. Her spiser vi aftensmad sammen - med dejlig rødvin til (som godt nok ikke passer helt til maden); Manfreddo og Tator. Hjem - jeg går over golfbanen med Rex. 6 minutters åndedrætstræning. I seng klokken 22:00.

Lørdag

Op klokken 6. Gåtur med Rex. Hurtig morgenmad. Fik for et par dage siden uventet fødselsdagsinvitation, så i byen for at købe gave(kort) til niece og dernæst til fødselsdag - på landet i familiens villa-og-gård-og-mark - med ostebord kl. 12:30. Ved 15:30 tiden tager vi afsked og kommer hjem lige i tide til at se starten af LeMans 2021, hvor Jan og Kevin Magnussen er med i samme bil. Løbet starter med regnvejr og uheld for Toyota. Fjernsynet kører med LeMans det næste døgns tid ... næsten. Vi er ikke så dedikerede som tidligere og vælger at sove undervejs. Men vågner og ser videre fra 4:30-tiden og on-off i løbet af dagen. Jeg træner mikro-mikrotræning: TGU med kettlebell; 7 med højre, 2 med venstre ... underben driller og spolerer træningen. Det må blive comeback i morgen. En ven kommer på besøg og han og Henrik laver mad, kalveculotte, så jeg kan lave 'ingenting' som sædvanligt. Vi får en GT før maden. Måske en dum ide, men det smager godt. Rødvin til maden, steg, hvide asparges, løg, kartofler og gulerødder. Jeg går tur med Rex, en skøn sensommeraften med meget lidt vind. 6 minutters åndedrætstræning. Vi går til ro ved 21:30 tiden, men ser LeMans. Vi er ikke så dedikerede som tidligere og vælger at sove undervejs. Men vågner og ser videre fra 4:30-tiden og on-off i løbet af søndagen.

Søndag

På grund af on-off søvn. Først op ved 8-tiden. Så skrider planen. Op. Kaffe. 40 minutters løb i kvarteret, mens Henrik går med Rex. Til Grenaa Sundhedshus. Røntgen af underben, som stadig er hypersensitivt 2½ måned efter 'styrt' i hjemmet. Der er ikke et øje. Jeg kommer til 10 minutter før tid. Det tager 2 minutter. Nemt Hjem. Søndag er vaskedag - og skrive-blogindlæg-dag - og jeg får også lavet en video. Vi træner i foreningsfitnesscenteret: 5-10 minutters roning (displayed er i udu) og dernæst bentræning: 4 x 8-10 overhead squat/squat og 4 x 16 overhead lunge/lunge og 3 x 10 straight-leg deadlift. 16:00 LeMans slutter. Sejr til en dansker, Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen i GTE Am klassen, okay løb for Michelle Gatting (skønt med kvindelig racerkører i pink bil i GT AM klassen), i GTE Pro blev Michael Christensen nummer tre sammen med hans hold. I LMP2-klassen blev Marco Sørensen, Dennis Andersen og Ricky Taylor nummer 14. Men ærgerligt løb for Kevin og Jan med uheld og bil, der bryder sammen. Også Nicki Thiim og hans Aston Martin hold udgik efter uheld. Hjem: Laks med ravioli (ricotta) og spinat og hvide asparges. Guf. Dertil gewürtztraminer. 6 minutters åndedrætstræning. Og så i seng ved 22-tiden.