Krydstogt i Det Baltiske Hav: En overflod af overraskelser

Krydstogt, cruise, er blevet en populær ferieform. Især under sydlige himmelstrøg. For derfor at besvare det kritiske spørgsmål "Et krydstogt nordpå, i Det Baltiske Hav, er det særlig interessant?", satte jeg mig for at teste, om den type cruise er for kold, klam, kontra-caribisk-krydstogt-agtig til at være rejserelevant. Her er en otte dages rejserapport om et cruise, der i den grad overraskede.

Krydstogt i Det Baltiske Hav

Krydstogt i Det Baltiske Hav Marina Aagaard blog travel rejse foto

Baltic Cruise Day 1: Embarkation (Excursion) Day Kiel, Tyskland

Efter en overraskende problemfri indskibningsprocedure, siger DAILY-programmet i kabinen 'Welcome on BOARD' og det har en 'Hav en vidunderlig ferie' hilsen fra Giuseppe Maresca, The Captain. Da ombordstigning foregår tidligt, 1300 eller klokken 13:00, giver dette tid til frokost ved buffeten og en eftermiddagsbytur i Kiel, inden skibet stævner ud på en times sejlads gennem Fjorden i Kiel. Med mindre man ønsker at blive ombord på skibet til et Vejledende Informationsmøde om livet ombord. En vigtig information: Før udflugt, afstigning, start med at tage et ekstra kig på programmet for at kontrollere, hvornår du skal være tilbage ombord. Eller måske endnu bedre; tag programmet med dig: Alle om bord 17:30. Afgang 18:00. Klar til et Baltikum krydstogt.

Kiel

Hovedstaden i den nordtyske delstat Slesvig-Holsten, med en befolkning på ca. 242.000. En dejlig by i rimelig størrelse og absolut et besøg værd. Kiel er en vigtig havn - tidligere den største tyske marinebase - med færger til Norge, Sverige og Litauen og krydstogtsskibe til krydstogter i Østersøen og Atlanterhavet. Byen er kendt for den årlige Kieler Woche, verdens største sejlsportsarrangement; ethvert skolebarn i Kiel lærer at sejle! På trods af vejrudsigten var denne augustdag solrig og varm, cirka 30º F Celsius, 86º F. Som en dejlig Kiel-overraskelse var der en sommerbegivenhed ved havnen med en live rockforestilling. Derudover var der en fantastisk eftermiddags loungemusik og dansebegivenhed i parken. Man havde lyst til at blive hængende. Efter et par timers sightseeing er det dog tilbage ombord for at gøre klar til middag. På cruise-ankomstdagen er “suggested dress tonight", den foreslåede påklædning i aften, casual … indtil førstegangs-cruisere får styr på det. Eftermiddagens program (for dem, der bor om bord) og aften: Aerobic, Pilates, Mambo og Merengue Dance Lesson, Plus velkomstcocktails, modeshows, aktiviteter med underholdningsteamet og Welcome Disco fra klokken 23:30. It's cruise time!

Baltic Cruise Day 2: Excursion Day Copenhagen (København)

Første krydstogtstop er København, Danmark. Vi kunne vælge at blive ombord - som dansker, selvom vi fra en anden del af landet har besøgt hovedstaden ved flere lejligheder for forretning og fornøjelse - eller gå i land. Vi valgte det sidste; at tilbringe dagen som turister, endda krydstogtsturister, i eget land.

København

I krydstogtskibet DAILY program præsenteres København som 'Nordeuropas førende hovedstad og centrum for den mest dynamiske region i Europa, Øresundsregionen [bestemt en masse roman og meget interessant arkitektur der] og en af ​​Europas ældste hovedstæder med et kongeligt præg med det danske monarki, den ældste i verden «. (Nedenfor: Operahuset doneret til Danmark af Mærsk-McKinney Møller, containerskibsmagnat, pris ca. 1 bio. Kr.). København, der dateres tilbage til år 800, er Danmarks hovedstad med en befolkning på ca. 1.200.000 (Danmarks samlede befolkning er ca. 6 mio.). For nylig bedømt som nr. 1 på Monocles -listen over 'Mest levende byer i verden' og et meget interessant sted at besøge for alle, der er interesseret i kunst og arkitektur. Store danske virksomheder er AP Møller-Mærsk (containerskibe), Carlsberg (øl) og Novo Nordisk (insulin). Et 'newcomer' firma er Noma, kåret som Verdens Bedste Restaurant i tre på hinanden følgende år 2010-2012. Ankomst: 8:00. Alle om bord 17:30. Afgang 18:00. Allerførst: Et besøg i den helt nye Københavns Metro, hvor en af linjerne har en spændende endestation: Kastrup, hjemsted for CPH, Københavns Lufthavn. For det andet: Besøg på det helt nye akvarium, også i Kastrup: Den meget spændende Den Blå Planet. For at beundre både bygningen og fiskene. Alt imens jeg sparer op til at se fiskene i deres naturlige levesteder, elsker jeg at besøge akvarier og kan ikke lade være med at tage billeder af fiskene, masser af fotos ... Efter dette lidt sightseeing i det centrale København. Et kanalrundfart er en fantastisk måde at se mange af de mest interessante områder i det historiske København (under Nyhavn, hvilket betyder ny havn, i byens centrum, på nederste foto et par 'dovne' danskere). En dejlig overraskelse, efter en meget ustabil præstation var augustvejret på denne dag på sit allerbedste, strålende solskin, cirka 30º F Celsius, 86º F og ikke en sky eller regnvejr i sigte. Og en dag fuld af vidunderlig udsigt til Wonderful Copenhagen. Så er det tid til at komme ombord til aftensmad. Hvis man ønsker at spise på restauranten og følge programmet i dag, er det foreslåede dress i aften: Uformel, som er mindre formel end galla, men mere formel end afslappet. Dagens program bortset fra forskellige sports-, spil- og underholdningsaktiviteter (herunder karaoke -arrangementer): Stretching, Rock'n'roll, Rumba, Jive og Twist Dance Lessons og Flower Glory Disco Night på diskoteket. Dans videre!

Baltic Cruise Day 3: At Sea

Cruise Ship Ohøj! På dette særlige krydstogt i Østersøen er der to dage til søs. En i begyndelsen af ​​krydstogtet og en i slutningen. Dette krydstogt blev valgt på grund af dette: Det er en dejlig pause 'bare' at være til søs en hel dag - især når havet viser sig fra sin bedste side (blidt og roligt) - og ikke gøre andet end at slappe af eller måske deltage i ombord-aktiviteter. At være og se på havet er en fornøjelse. Sengen opredt og DAGLIGT program klar aftenen før: På dagene til søs er programmet morgen, eftermiddag og aften omfattende. Dagens menu: Morgenvandring, yoga, aerobic, zumba, træning til ben og mave, stretching, danseundervisning med salsa, sirtaki, bachata paso doble, cha cha cha samt bordtennis turnering, bingo, videoquiz, kunst og håndværksservietfoldning, massagedemonstration, demonstration af orientalsk madlavning og mere. Valget er dit! Morgen på dækket med masser af trapper. En 'early bird' solopgang er fantastisk! Et sjældent øjeblik: Det veludstyrede krydstogtskibs fitnesscenter er næsten tomt; det er ellers ret velbesøgt 24-7-7-22! Det lykkedes dog at 'passe' ind og få en god træning. En facilitet for begyndere og øvede motionister side om side; maskiner, frie vægte og plads til kropsvægtsøvelser. Om eftermiddagen: Gik lige forbi Zebra Bar og deres pina coladas og i stedet ind i Pigalle -baren for at danse i stedet, en af ​​flere dansetimer den dag.

Gala

Foreslået outfit i aften er: GALA. Dette er kun en mulighed. Man kan altid spise på buffeten eller en af ​​de andre restauranter, men når du vælger hovedrestauranten, hvorfor ikke spille med? Damer: Dressy outfit, formel kjole eller cocktailkjole. Herrer: smoking, middagsjakke eller mørkt jakkesæt og slips. Inden middagen er der cocktails - og et fotoshoot med kaptajnen, hvis det ønskes. Aftensmaden er gala-ish, lækkert italiensk køkken (pasta, kød m.m.) toppet med merengue-is-surprise 'on fire'. Buon appetito (elendigt foto, men kan formidle stemning). Til søs, til søs, hele dagen til søs; hvad er der at se? Havet! Er det kedeligt? Aldrig! Havet og himlen; aldrig det samme, altid overvældende og dramatisk, eller nogle gange næsten overdrevent smukt, ligner fiduskunst, hvilket tvinger krydstogtgæster til at tage utroligt mange kedelige billeder, der ligner hinanden; næsten pinligt. Solnedgang: Signal til at det er tid til at gå i baren eller møde Ole Lukøje.

Baltic Cruise Day 4: Udflugtsdag Stockholm

I dag et besøg i en særdeles elegant og underholdende skandinavisk by, Stockholm. Selvom jeg har været der flere gange før i fitnessbranchen, har jeg stadig set for lidt af det. Denne gang har jeg til formål at se nogle seværdigheder. En tur med royale oplevelser. Stockholm er Sveriges hovedstad og også den mest folkerige by med en befolkning på ca. 880.000. mennesker. Det blev grundlagt i 1200 på 14 øer, så det har et interessant layout og hele den gamle del af byen, Gamla Stan, på en ø midt i byen. Byen er ikke så let at nå til søs; du sejler langsomt gennem fjorden, Skærgården, fuld af små øer. En bedrift for et massivt krydstogtskib. Tip: Stå tidligt op (altid). Heldigvis var jeg; så hele den tågede fantasyagtige indsejling. Dagens program: 08:30 Ankomst Stockholm 16:00 Alle ombord 16:30 Afrejse Stockholm Som altid tilbydes der officielle udflugter. Men da 1) skib ligger fortøjet tæt på bymidten, 2) jeg får øje på en rød Stockholm HopOn HopOff -bus på kajen og 3) “I speaka da lingo”, beslutter vi os for at tage vores egen tur og have en billig-dag tur. Overraskende mange elegante nye og gamle bygninger og broer rundt om i byen. Stockholm Palace er imponerende. Foran det huseret vagter og en knapt så kongelig turist. For en gangs skyld uden træningstøj og i stedet iført en kongekrone. Jeg ville ikke have tænkt på det selv, men alle turister foran mig stillede op til dette skud! Shopping? Nej, window shopping hedder det (R8 er min drømmebil). Dynamisk mannequin duo display. Like! Varerne er dog lige lovligt dyre. En fantastisk dag med blandet sensommervejr; fra regnvejr til solskin. Tog på 1½ times rundvisning i Hop-On Hop-Off-bus og gik derefter rundt i det centrale Stockholm. En kanaltur ville også have været rart, men vi løb tør for tid. Stockholm er endnu mere spændende og med mange flere interessante seværdigheder og imponerende bygninger, end jeg huskede. Et besøg værd (gen). Dagligt program tilbydes: Pilates, Aerobic, Hully Gully dance, Zumba, Tacco e Punta dance, Tarantella og forskellige spil, events, karaoke (måske til fordel for de mange asiatiske rejsende, da Karaoke er en sjælden aktivitet i Skandinavien), demonstrationer, f.eks. is-demonstration og et seminar om ædelstene. Og denne nat: Disco Martini Royale Party. Ingen dans for mig i dag: Nøjedes med at gå i Stockholm og derefter aftensmad på skibet. Eller rettere, det skulle have været aftensmad, et let måltid, men da det var italiensk aften - foreslået kjole i aften “tema grønt, hvidt og rødt” med pasta og tiramisu - endte det ikke med at blive aftensmad, men en super (størrelse) fem-retters måltid endnu en gang. The Long Eat Goodnight.

Baltic Cruise Day 5: Ekskursionsdag Tallinn

Stop i dag: Tallinn, Lyndanisse, Estlands hovedstad og største by. Byen har ca. 420.050 indbyggere og er beliggende på den estiske nordkyst (kun 80 km syd for Helsinki, Suomi-Finland på den anden side af Østersøen; estere er et finsk folk, der taler estisk, et finsk-ugrisk sprog). Byen blev grundlagt omkring 1100 og senere erobret og besat af danskere, tyskere, svenskere og russere før uafhængighedserklæring i 1991. I dag et cruise gennem historien fra middelalder til moderne, arty, Tallinn. Alexander-Newski-Kathedrale Tallinn Estland 09:00 Ankomst Tallinn 15:30 Alle ombord 16:00 Afgang Tallinn Krydstogtskibe lægger ofte til tæt ved byens centrum, så det er let at gå ind på turistinformationscentret - i Tallinn på kajen - og få alle de oplysninger, man har brug for, tage en Tallinn Sightseeingtur (ca. 2½ time) eller en gåtur rundt i byens centrum - eller begge dele. Krydstogtskib tilbyder også flere ture (der koster en del). Uundgåelige billeder: Noget gammelt og noget nyt, blandet arkitektur og et monument: Første foto viser sejrssøjlen til minde om Uafhængighedskrigen og "Frihedspladsen". Sidste foto: Estlands mindesmærke: MS Estonia var navnet på en krydstogtsfærge bygget i 1979. Skibet forliste i 1994 i Østersøen med 852 tabte liv; primært skandinaver - og estere. En af de værste maritime katastrofer nogensinde ... og en der har påvirket internationale begreber om færgesikkerhed og fremefter. En ualmindeligt seværdig by. En fantastisk bymidte med den meget velbevarede gamle bydel, Vanalinn, bygget mellem det 15. og 17. århundrede, et UNESCO World Heritage site. Andre interessante steder var de moderne dele af byen, avantgarde -bygninger og designs blandet med grålig russisk arkitektur. Den rolige del af byen Kalamaja med træhuse, Tallinn-Houses fra 1920-1930, var også unik. Afslutningsvis: Du kan nemt bruge meget mere tid der; mere tid til at besøge Tallinn-tunneler, museer, strand, Kadriorg -paladset (barokperlen i Estonia) og haven og omgivelserne. Jeg vendte selv tilbage senere. Dagligt program byder på stretching og mere stretching plus yoga, aerobic og mere aerobic, medisondans og samba, cumbia, mix latino samt masser af spil, demonstrationer, bingo og karaoke og i dag Nordic Disco med DJ Marco. Tidlig afgang betød mere tid ombord, så der var rigelig tid til at prøve. I dag var en dansedag. For at udjævne tingene gjorde et fint fire-retters måltid sit arbejde. I mine drømme.

Baltic Cruise Day 6: Excursion Day Sankt Petersborg

I DAILY -krydstogtskibsprogrammet står der “St. Petersborg er en af ​​de smukkeste byer i verden. Det omtales ofte som 'Nordens Venedig' eller 'Østens Paris', men dets skønhed er virkelig et helt eget mærke (…) med et pulserende kulturliv, der er uden sidestykke. Altså: Gone in 60 seconds - for at købe turbillet! Faberge Egg St Petersburg Rusland 07:00 Ankomst Skt. Petersborg 18:30 Alle om bord 19:00 Afgang Skt. Petersborg. Mulighed 1: Køb krydstogtskib ½-1 dags turudflugt: Prisklasse EUR 39,90-155,90. Mulighed 2: Træd af skibet (hvis du er meget velforberedt). Priserne på krydstogtskibsture er ret heftige, men de inkluderer et 'landingskort', så du kan komme ind i Rusland for dagen og billetter til museerne (og frokost i nogle tilfælde). Så at vælge en tur kan være et klogt valg. Vigtigt: For at komme ind i Skt.Petersborg på egen hånd skal du have 1) et pas, der er gyldigt i mindst yderligere 6 måneder, 2) et visum (ansøg om dette i god tid), 3) en god følelse af tid og retning-og gå meget tidligt tilbage (mange krydsere har haft vanskeligheder med hensyn til rettidig transport tilbage til skibet), 4) en god guidebog og kort eller noget kendskab til det russiske sprog og 5) konservativ tøj, hvis du ønsker at besøge steder af religiøs betydning. På dette første besøg i Rusland faldt valget på skibets udflugten. Det var heldigt: Det var virkelig "det bedste fra Skt. Petersborg"; en fantastisk dag i selskab med guiden Marina (min navnesøster), en særligt vidende og underholdende guide.

Sankt Petersborg

På russisk Санкт-Петербу́рг eller i daglig tale Питер, "Piter". Byen ligger ved Neva-floden i det nordvestlige Rusland. Befolkningen er ca. 5 mio. indbyggere. Byen oser af historie, selvom det er en ung by sammenlignet med europæiske standarder; grundlagt den 27. maj 1703 og opkaldt Sankt Petersborg efter dens grundlægger Peter den Store. Den blev omdøbt et par gange, før den gik tilbage til det oprindelige navn; Petrograd (Петроград, 1914–1924) og Leningrad (Ленинград, 1924–1991). En berømt indbygger er den tidligere russiske præsident og nuværende premierminister Vladimir Putin. Dagens højdepunkter var Sommerpaladset (i Pushkin), Vinterpaladset og Eremitagemuseet og Sankt Isaks Katedral (Sankt Petersborg). Mine snapshots er ualmindeligt utilstrækkelige. Selvom jeg har besøgt mange interessante seværdigheder, tror jeg ikke, at jeg nogensinde har set noget så farverigt, forgyldt og ellers overdådigt indrettet som disse steder ... Kort sagt, selvom turen gik glip af én af ​​de kun 75 solskinsdage om året (44 dage ifølge guidens informationer), var dagen forbløffende; historiske højdepunkter og nedture, fra arkitektonisk megabling til skudhuller i superkirker ...  og uanset hvor du kiggede op, ned, til højre, til venstre, var alt, der glitrede, guld (næsten). Undtagelse: Amber Room, Summer Palace, et værelse lavet af rav i alle farver. Værelset blev plyndret under 2. verdenskrig og derefter restaureret til en anslået pris på ca. 140 millioner USD. Rummet må ikke fotograferes, så du skal se det for at tro det. Dagens program - hvis man valgte ikke at acceptere St. Petersborg-missionen - bød på stretching, aerobic, yoga (prøvetimer er gratis, men almindelige yogaklasser koster 10 EUR), Tiburon-dans, countrydans, masser af spil og demonstrationer. De, der kommer sent tilbage, kan stadig nå at deltage i merengue og 'spansk dans' samt bingo, karaoke og selvfølgelig russisk diskoteksaften. 'En hel sightseeing dag' betød meget lidt tid til aktiviteter om bord i dag, det er okay. En verden af ​​vidundere.

Baltic Cruise Day 7: At Sea (igen)

Til søs hele dagen og hele natten, sikken en fornøjelse. Den beroligende udsigt over havet, skibets blide vuggen ... og kokke, der opfylder alle til dine middagsønsker: Cruising er fornuftigt: Se, hør, rør, duft og smag det.

Østersøen ( 415.266 km²)

Ligger mellem Central- og Nordeuropa, fra 53 ° N til 66 ° N breddegrad og fra 10 ° E til 30 ° E længdegrad. Det er afgrænset af den skandinaviske halvø, Europas fastland og de danske øer. Det daglige program byder på morgenvandring pilates, aerobic og mere aerobic, yoga, stretching, salsa, zumba, merengue, bachata og orientalsk dans plus sport, spil, demonstrationer, quizshow, bingo, et show i teatret (et nyt hver aften) og Champagne Disco Night. I dag var en fitness, dans og afslapning (wellness) dag. Og - den sidste chance for at krydstogtskib-overspise-en fem-retters Gala Night-middag i restauranten. Så dans bagefter var 'obligatorisk'. Krydstogtskibsmiddage er hyggelige, med velsmagende mad, men normalt med ret traditionel anretning - med få undtagelser (f.eks. ovenfor) - og uden exceptionelle fotomuligheder. Udvalgte middage kan imidlertid være så imponerende, at madfotografering (foodstagram) går fulstændigt over bord! Resultat: I nogle restauranter er madfotografering forbudt. Så hvis du vil gøre ombord på skibe eller andre steder: 1) Brug ikke et blitz (naturligt lys får maden til at se mere lækker ud), det ødelægger restaurantstemningen, og 2) vær meget diskret for ikke at forstyrre eller ophidse medpassagerer (ikke noget med at stå op, stå på stole osv.).

Baltic Cruise Day 8: Disembarcation day (afstigningsdag)

10:00 Ankomst Kiel 10: 15- Afstigning Sidste dag. Solen skinner, skyfri himmel, et smukt krydstogt gennem Kieler Fjord og en sikker tilbagevenden til Kiel ifølge programmet med tysk-italiensk (dvs. tysklignende) præcision. Til sidst: Et smart tilbud fra Cruise Ship Company: Du kan vælge 'selvhjælp', hvilket betyder, at hvis du bærer din egen bagage fra skibet uden hjælp, kan du forlade skibet tidligt, så snart der er godkendelse fra havnemyndighederne. Et stort antal mennesker valgte indstillingen 'selvhjælp'! Så selvom opsætningen med flere mindre farvekodede grupper var smart, var der kaos og ret lang ventetid. Men vi kom noget hurtigere i land end andre gæster ... måske ... Svært at sige 'farvel' til et pool -toilet med udsigt som denne. Kl. 11:30 gik 'White Group 2' i land - og da Kiel var 'been there, done that", var det tid til at finde bilen og køre retur til Danmark. Arrividerci skib. Auf Wiedersehen Tyskland. Spørgsmålet "Er et krydstogt i Det Baltiske Hav særlig interessant?" kan nu besvares: "Det er superinteressant og relevant!" Selvom nordisk vejr er fuld af overraskelser, der spænder fra meget varmt til meget koldt, selv om sommeren, og regn er mere reglen end undtagelsen, så er havet, byer, seværdigheder og sociale begivenheder ikke kun kolde, men også varme, og værd at opleve; slå endelig til på et all-inclusive Baltic Cruise -tilbud; et billigt krydstogt er også et krydstogt. Dette krydstogt besøgte Kiel, København, Stockholm, Tallinn og Skt. Petersborg og omfattede to dage til søs. Mange andre baltiske krydstogter inkluderer også Helsinki, så dette kunne være en bedre løsning, hvis du ikke har været der før; interessant by.