Ugen der gik 28 2021: 32 grader og vamos a la playa

Ugen der gik 28 2021

Det er sommerferietid - lige før industriferie - og vi skal efter to års ventetid på familieferie sidst på ugen.

Mandag

Op kl. 5. Alle mine faste engagementer holder ferielukket i denne uge. Så jeg er i gang med at skrive artikler og få ryddet op i småsager. Skriver forslag til en stor Aktiv Træning artikel med trænerråd. Glemmer morgenmaden, hvilket er helt uhørt. En gåtur med Rex på golfbane og landevej. Vi tager til foreningsfitnesscenteret og træner: Jeg tager 40 minutter på trappemaskinen, 10 min. opvarmning, 20 minutter 1:1 intervaltræning (21/17) og 10 minutter dobbelt step. Dernæst 3 x 8 + 1 x 5 Frivend, modificeret. Det er det. Henrik er til møde og kommer hjem med Take Away - pariserbøf og falafelsalat - fra Madkompagniet i Hornslet. Henrik går tur med Rex, mens jeg redigerer videoer. 6 minutters åndedrætstræning. Klokken 22 i seng.

Tirsdag

Op kl. 6. Ser videoer igennem. Spiser morgenmad, yoghurt med müsli. Ved 8-tiden kører jeg mod Aarhus. Til Fitness X til et par vikartimer. Når lige lidt selvtræning i ‘funktionel træning’ afdelingen. Hænger omvendt i ringene 1 minut. Så 3 x 10 hængende benløft. 5 x 5 assisteret pull-up. 9:15-10:15 og 10:30-11:30. Stram op og yin yoga. Bagefter fotograferer jeg salen. Centeret er ved at blive ombygget, så holdtræningen holder en måneds pause og jeg går ud fra, at alt ser anderledes ud, når pausen er forbi ... Dernæst kører jeg til mine forældre – og fotograferer igen stokroserne i forhaven. Ingen styrketræning i dag, men mor og jeg går den sædvanlige 1 km; det tager et par timer. Hjemme igen. Der er afskyeligt mange myrer i år, så Henrik har købt noget myremiddel hos en professionel, Myremanden. Det sprøjter jeg med hele vejen rundt om huset - og længes efter at bo i midtbyen igen. Det er varmt og lummert i dag, så vi spiser let. Henrik bare en bolle med ost og jeg tun og hytteost. Til dessert spiser vi melon, en lækker 'sprød' frøskindsmelon, pinonet piel de sapo. 6 minutters åndedrætstræning. I seng ved 22-tiden. Tropenat (temperaturen når ikke under 22 grader C); svært at falde i søvn.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Til intens og fugtig varme. Det bliver 30 grader i dag. Vi arbejder og tager så til træning: Løbebånd Tabata workout 8 x 20:10, (15:2 km/t). 4 x 8 bænkpres og 3 x 10 unilateral brystpres ... og 4 x 8 dødløft, fordi stang ligger fremme ... Hjem. Læse og skrive. Rydde op i sager før ferie på lørdag. Laver også nogle YouTube videoklip klar. Midt i det hele spørger Henrik og vi skal tage med en ven ud at svømme. Jeg ville gerne, men vil være færdig i kontoret. Henrik tager af sted alene og svømmer ved Ebeltoft strand. Ham ser jeg først igen ved 23- tiden. Går tur med Rex omkring golfbanen. Spiser aftensmad 'light'; hytteost, tomat og tun. 6 minutters åndedrætstræning. Argggh, der skal tages lungetest, før jeg kan gå videre. De tests går lidt op og på volumen, men fremgang på power. I seng ved 22-tiden. Tropenat; svært at falde i søvn.

Torsdag

Op ved 7:30-tiden. Katastrofalt. Kunne ikke sove på grund af varmen og myggestik, faldt for sent i søvn. Solen skinner fra en skyfri himmel fra morgenstunden. 30 grader, mindst, i dag. Dagen går med at afslutte en øvelsesserie til I Form og aftale nærmere om en ny artikel til om lang tid; nå nej, det er jo nu lige om lidt. Tiden går forbløffende hurtigt. Jeg går tur med Rex morgen og aften – omkring golfbanen. En ven kommer på besøg. Vi får - efterhånden en gammel traver - Aperol Spritz som velkomst drink. Så spiser vi kylling i ovn med ovnbagte kartofler og gulerødder. Nem og mættende sommermad. Efter maden: Åndedrætstræning i 6 minutter. I seng ved 22-tiden. Tropenat; svært at falde i søvn.

Fredag

Op ved 7-tiden. Høj sol. 32 grader, mindst, i dag. På TV viser de igen i dag skrækkelige nyheder med de seneste dags voldsomme regnskyld, der fået floder til at gå over bredderne i Tyskland, så store vandmængder har skyllet byer væk i Vesttyskland og Belgien og nu med Holland i farezonen. Over 100 er døde og flere er savnede. Der er ofte naturkatastrofer, men nu er det i uvante områder - tæt på hjemmet ... Ingen personlig træning i dag. Supermotionisten er strandet på grund af det dårlige vejr sydpå. Jeg bliver ganske overraskende kontaktet af JP. Om jeg vil være klummeskribent på en ny serie artikler. Hmmm, jeg har egentlig ikke brug for mere arbejde, men jeg øjner en chance for at promovere "Danmark i bevægelse" og slår til alligevel. Går tur med Rex. Kører Rex til dyrlægen, hvor han får tjek og vacciner mod det ene og det andet for en sikkerheds skyld. Han er blevet lidt for tyk og dyrlægen anbefaler, at han slankes et par kilo. Nå, så må der længere ture til. Ordner papirer, rydder op, vasker. Og installerer SAP Ariba certifikater. Tror jeg. Her er ingen IT afdeling, kun mig, og certifikater er ikke min kop te, så nu må vi se. Altså om det lykkes, fordi FINAL NOTICE er nu. Det skal gøres, ellers ... (jeg er ikke sikker på, hvad der sker, men jeg må hellere installere). Laver 8 + 6 turkish get-up med kettlebell. Det går stadig dårligt p.g.a. ondt i benet (og svaghed i arm) efter fald for fem uger siden. Har stadig ikke fået det tjekket af specialist. Vi 'varmer op' med hvidvin før maden. En uskik. Dagens menu er carpaccio. Henrik eksperimenterer med at tilføje hjertekål. Det smager godt nok. Vi 'varmer ned' med Gin Heroes special GT. Speciel. Henrik pakker, jeg skriver. I dag åndedrætstræning i 6 minutter. I seng ved 22:00 tiden.

Lørdag

Op ved 6-tiden. Oprydning, blogskrivning. Vi tager i foreningsfitnesscenteret og træner: 40 minutter på trappemaskinen. 4 x 8 bænkpres, 3 x 10 unilateralt brystpres. Det er det, Hjem, i bad, pakke lynhurtigt. Vi kører til Tirstrup Lufthavn, nå nej, Aarhus Airport! Her møder vi familien; vi er otte af sted. Mor og far, søster, niece, nevø og kæreste, Henrik og jeg. Svoger bliver hjemme på rekreation på grund af eftervirkninger efter speciel blodprop. Han er savnet. For første gang i meget, meget lang tid, kommer vi til en lufthavn. Og her bygges, lufthavnen er under kraftig ombygning og opgradering. Vi skal flyve 11:45, men flyet fra København er forsinket, så klokken bliver 12:15 før take-off. Slendrian. Det skulle have været en direkte flyvning, men af uransagelige årsager er der kommet en mellemlanding til, så vi står af i Københavns Lufthavn, hvor vi har 2 timers pause. 16:15 flyver vi videre og lander i Palma klokken 17:55. En stor lufthavn og igen med rimeligt mange gæster. Alle bærer mundbind, alle holder afstand og alle får tjekket deres coronarejsebeviser, som skulle udfyldes og downloades inden rejsen. Vi får baggagen næsten med det samme og går ud af lufthavnen. Her bliver vi mødt af buschaufføren og minibussen, som kører os til østkysten, Cala d'Or, lidt under 1 times kørsel. Ud af bussen, ind i lejehuset, smide baggagen, ud for at finde et spisested.  Desværre har Fernando rundt om hjørnet fuldt optaget, og vi orker ikke at gå byen rundt for at finde et sted, så det bliver til det nærmeste sted, hvor der plads til otte. O.k., når man er sulten. Henrik og far spiser sirloin steak, jeg spaghetti bolognese (sammen med 'børnene') stort set uden kød og mor får tomatsuppe, der er tynd. Så hjem til huset. Halvdelen går i seng, mine forældre og søster og jeg sidder og snakker til 23:30-tiden. Så i seng. Under et lagen og en stor lsnurrende, men lydløs ventilator i loftet. Ingen åndedrætstræning; jeg fandt den frem, men den var ikke opladet. Aaargggh.

Søndag

Sent op ved 8-tiden. Vi går hen og handler i den lokale SPAR; frugt, grønt og brød til morgenmaden (og Henrik er på forkant og køber vin til i aften). Byen har klaret sig (især nede ved lystbådehavnen) trods coronapandemien, men bærer præg af, at ikke alle overlevede; vi ser forretninger, restauranter og barer, der er lukkede. Trist.  Vi spiser morgenmad og hygger med familien. Det er en dedikeret familietur og det har jeg glædet mig til meget længe. Dagen går med afslapning inklusive en cykeltur med søster og nevø - ikke vamos a la playa, men a la piscina naturale (en naturlig swimmingpool i klipperne langs kysten) og dernæst en 'bytur' med mor  og Henrik. Klokken 19 spisning på Fernando, hvor vi har booket bord allerede fra morgenstunden. Jeg spiser avocado med rejer til forret og store ravioli med ricotta og trøffel og svampesauce. Ser ikke specielt spændende ud og man kan lede længe efter grøntsagerne, men det smager skønt; trøfler er lige mig. Så tilbage til huset og slappe af på terrassen med Magnum mandel indkøbt i den lokale Spar. I seng ved 00-tiden. Ingen åndedrætstræning - det blev for sent. Manana ...