Ugen der gik 25 2021: SPH, Sankthans og D PCR

Ugen der gik 25 2021 Marina Aagaard blogUgen der gik 25 2021

En uge med gode EM i fodbold nyheder set med danske øjne. Blandet vejr med regn og høj sol. Udenrigsministeriet gør lørdag EU grøn.

Mandag - 4-1 i bold

Op kl. 5. Blandet vejr i dag. Hurtigt bad og påklædning. Af sted til Aalborg. Klokken 8. Personlig træning eksamen. Jeg er censor. Som sædvanligt en stor fornøjelse. Et suverænt træningsmiljø og velforberedte trænere. Alle består denne gang. Dejligt. Om eftermiddagen retur til Rønde. Og så forbi Madkompagniet i Hornslet og hente en Tina burger med lidt af hvert til Henrik og en falafel salat til mig, god salat, men kedelige tørre, kolde falafler, hmm. Jeg går tur med Rex på golfbanen. Det er dagens træning ... sammen med 6 minutters åndedrætstræning og 3 minutters håndstand med støtte. Der er fodbold, men vi ser det ikke. Hele næste dag er resultatet dog i nyhederne. På grund af en flot præstation 4-1 mod Rusland og mindre gode præstationer hos de andre hold, går Danmark (det danske herrefodbold landshold) videre til næste runde i EM i fodbold. En hel nation (næsten) flager i vinduerne og bilister beklæder sidespejl med små dannebrugshætter. Klokken 22. Lights out.

Tirsdag

Op kl. 5. Jeg tager til Aarhus, personlig træning. Gråvejr og køligt i dag. Men supermotionistens form er fin og træningen går godt. Hjem igen. Arbejder på en videopræsentation. Men det avancerede program driller og jeg må opgive at blive færdig. I stedet tager vi sidst på eftermiddagen til foreningsfitnesscenteret og træner. Lidt. Jeg ror 5 minutter og træner maskintræning som afveksling: 3 x 10 Benpres og legcurl - og 4 x 8 bænkpres. Midt under træningen stikker Henrik mig sin mobil i hånden og jeg skal tage stilling om bilen skal til service (hos et specialistværksted) i Tarp i Tyskland. Jeg bliver 'taget på sengen' og siger "ja" for at være beslutsom. Så nu er der noget at se frem til. På mandag (faktisk allerede på lørdag) skal jeg på "udlandsrejse" for første gang i cirka et år! Jeg går tur med Rex omkring golfbanen. Til aftensmad jeg laver en basis carpaccio salat: Agurk, bladselleri, avocado, babyspinat, tomat, olie og parmesan - og carpaccio. Til dessert: En GT fordi Henrik var så letsindig at købe nogle små færdigblandede. 6 minutters åndedrætstræning. I seng ved 22-tiden.

Onsdag - Sankthansaften

Op ved 5-tiden. Gråvejr. Ved 8-tiden kører jeg mod Aarhus. Til Fitness X. Når lige lidt selvtræning i 'funktionel træning' afdelingen. Hænger omvendt i ringene 1 minut. Så 3 x 10 hængende benløft. 9:15-11:15. Hold med Dance, i dag groove med igen nye med på holdet og god energi. Mobility og Core for faste og nye medlemmer. Kører hen til Dao Cafe og køber en rød juice og en grøn smoothie to go. Tager til et højhus og lunter lidt på trapper (en anden en vanligt): 10 x 2 x 251. Cirka 50 minutter. Så til mine forældre. Vi styrketræner ½ time i udestuen. Mor og jeg går den længere tur inklusive stop; 1½ km, 1½ time. Hjem. Ingen fitness styrke- eller åndedrætstræning i dag. Men jeg går med Rex langs landevejen (hvor jeg fotograferer helt sort stedmoderblomst) og bliver samlet op af Henrik i bil: Vi kører til en ven i Risskov til Sankthansaften. Vi får aperol spritz som velkomstdrink og Manfredo rødvin til grillmaden. Ribeyes til de fire mænd, kylling til os to kvinder. Gåtur til lille bål ved stranden. Eksklusive mig, der slapper af i sofaen. Jeg tror, at høfebermedicinen - som jeg har taget for første gang i årevis - har knockoutet mig. Vi tager hjem og i seng ved 23-tiden.

Torsdag - Sankthansdag

Op ved 5-tiden. Sol det meste af dagen. Morgen gåtur med Rex på golfbane stien. Læser og skriver og forbereder firmatræning. Ved middagstid: Firmatræning, steptræning og tubetræning - online via google meet. Jeg starter ½ time før med set-up og udstyrstest. I dag fungerer det godt. Bagefter optager jeg et par videoer med sjip og kettlebell træning til senere redigering. Imens ligger Rex ved siden af i kældertoilettet, der muligvis er husets køligste rum. Dernæst arbejder jeg videre ved pc. Henrik vender tilbage fra Aalborg møde og har styrtende travlt, så i dag er der igen nem mad: Kylling-grønt-pasta rester. Vi kører til Hornslet, Rosenholm Skov for at gå tur med Rex. Henrik går - og jeg løber 5,5 km. På vejen stopper vi ved en lilla mark. I dag åndedrætstræning i 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden. Kører til Aarhus Ø, og laver personlig træning i høj sol. Golfbane gåture morgen og aften. Videooptagelse af onlinekursus modul. Det tager længere tid end jeg regner med. Ikke optimalt. Vi spiser laks og rester af spinat og grøntsager. I dag åndedrætstræning i 6 minutter og håndstand med støtte i 3 minutter. I seng ved 23:30 tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Hjemme igen, jeg går en golfbanetur med Rex og kører dernæst til hundepensionen, hvor Rex skal på weekendophold. Jeg tager hen i foreningsfitnesscenteret alene. Her trappetræner jeg i 40 minutter og træner assisteret pull-up og horizontal row i maskine; hurtigt og nemt. Da Henrik kommer hjem fra et kundemøde kører vi kort før frokost sydpå. Vi holder ind på vejen; et meget sjældent besøg på det gyldne M! Henrik spiser en big tasty med bacon og jeg får en vegetar burger; bollen er trist, men 'bøffen' smager ret godt. Vi kører videre, direkte over grænsen og ned til Hamburg. Her vil vi tjekke ind, men det går ikke så nemt. Vi har fået oplyst, at der ikke er restriktioner, men det viser sig, at dansk grønt coronapas ikke gælder her. Kravet er færdigvaccineret (med en i Tyskland godkendt vaccine) plus 15 dage og der er vi ikke endnu. Der er ingen vej udenom; bagagen må stå og vi må til test, som heldigvisviser sig at foregå i lokaler under hotellet (der ligger overfor togstationen). Det er en kviktest special; der tages prøver fra både halsen og næsen. Testen er gratis for tyskere, men koster 34,99 EUR for udlændinge. Ærgerligt, havde vi vidst det, var vi selvfølgelig blevet testede hjemmefra. Vi sætter os i baren, hvor vi på forhånd får lov til at bestille en Aperol spritz, mens vi venter. Efter 15 minutter går jeg ned og henter de negative prøvesvar. Her kommer der ingen sms. Der udleveres to A4-ark med resultatet og et stort 'rigtigt'-tegn. Så er vi klar.

Elbphi og Thai

Vi tager en taxi til Elbphi, hvor vi klokken 17:30 i Grosser Sal ser en rap-klavierkabaret-sax-rock Familientag koncert i en næsten fyldt sal. Bandet er Make A Move fra Berlin med gæsteoptræden Bodo Wartke. Tilskuerne bliver næsten fra start bedt om at rejse sig op og danse og klappe og det gør vi så. Overvældende. Og et fantastisk fund til prisen: 5 EUR per snude. Ikke typisk koncertpris, men sandsynligvis fordi arrangementet især er for familier; både børn, unge, voksne og ældre er mødt op. Efter 1 times koncert, går vi (for femte gang i de senere år) gennem Inner Hafen hen til Sala Thai, hvor vi forspiser os i supergod thai mad: Til forret pina colada serveret i en keramik kokosnød. Dernæst tempura rejer, sprøde mini-ruller med kød og grønt, salat med peanut-sauce og til hovedret: And til Henrik og kylling, grøntsager og cashew til mig. Mineralvand til maden. Derfra går vi tilbage til hotellet, en cirka halv times slentretur med foto stops. Hamburg er uhyre fotogen. Tilbage på hotellet, hvor vi falder tungt i søvn ved 22-tiden. I dag ingen åndedrætstræning; det blev glemt i kampens hede. I seng ved 23-tiden.

Søndag

Sent op ved 8-tiden. Vi spiser morgenmad på hotellet. En stor buffet som vi for en gangs skyld udnytter for lidt. Derefter arbejder vi på værelset. formiddag og eftermiddag. Med kig til en strålende Hamburg dag fra vinduet - og på skærmen, hvor der tilfældigvis er et program om Nordtyskland. Ved 15-tiden tager jeg en tur på trappen: 5 x 550 x 2 cirka og det løse. Ca. 5500 trin på 49 minutter. OK. Ved 16-tiden går vi gennem byen til restaurant Cloud, hvor vi spiser til aften med vores ven fra Hamburg. Som den eneste spiser jeg forret, men det er sådan det må være: Gnocchi med trøffel, spinat og en æggeblomme. Til hovedret: Ørred med artiskok, svampe og salat af fennikel og æble. Til dessert: Spaghettiis som jeg smager for første gang nogensinde: Isen bliver presset ud til 'spaghetti' ved bordet. Som look-a-like tomatsovs dryppes der jordbærsauce ud over retten. Som ost: Hvid chokolade, der bliver revet over 'spaghettien' med et rivejern. Ahhhhh. Dernæst går vi op på tagterrasen, hvor vi får en signature drink hver. Jeg indtager en smuk Pflanzen und Blumen (navnet på parken ved vores hotel); hvid gin, lyserød gin og lime juice: Geranium Gin, Glendalough Rose Gin, Italicus Lime Juice Cordial og salt. Vi går tilbage til hotellet. En skøn sommeraften med en mild, lun brise. Vi arbejder lidt og så i seng ved 22-tiden. Vi skal tidligt op næste morgen.