Ugen der gik 19 2021: Test, tidsbestilling og tour

Ugen der gik 19 2021 Marina Aagaard blog

Ugen der gik 19 2021

Ugen der gik 19 2021 starter med skybrud og torden og lynild om natten og regnvejr om morgenen. Resten af ugen regner det også rimeligt meget, men afbrudt af lune - op til 26 grader - dage med sol og sommerstemning med fantastiske blomster - nærmest tropisk stemning - og extreme fuglesang.

Mandag

Op ved 5-tiden. Regnvejr. Jeg tilmelder mig restvaccine tilbud, men der er ikke bid. Kører til Aarhus og laver personlig træning. Vejret ændrer sig, da jeg kører ind i centrum. Ingen regn og kun en fabelagtig stærk morgensol. Hjem igen. Hurtig yoghurt morgenmad. 4 x 12 armstrækninger i løbet af dagen. Det meste af dagen går med at løse diverse opgaver, udfordringer med ting, der ikke fungerer - elektronik og ny fakturaportal med mere. Til aften klarer det op: Vi spiser carpaccio med ruccola, agurk, bladselleri, avocado, tomat og løg. Guf. Vi kører til Hornslet - forbi testcenter, men der er over 45 minutters kø, så det udsætter vi. I stedet går vi tur i Rosenholm Skov, der er omgivet af gule rapsmarker. Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Regnvejr. Oprydning. Morgenmad. Forbereder kontor til (European) Mental Health Week session. Rydder op og skubber bord og stole, så der kan filmes tæt på og på afstand. 11-11:15 google meet. Bagefter laver jeg cheat sheet og sender. Dernæst: Forbereder og gør klar til YouTube live, men af uransagelige årsager er det ikke muligt. Programmet taler til mig som jeg logger på for første gang og fortæller så, at jeg skal vente 24 timer. Dybt frustrerende. I stedet laver jeg en kort facebook live optagelse for at have kopi af program til European Mental Health Week (øvelser STOP, Triangel, Box, 4-7-8 og stræk-og-vejrtrækning). Henrik og jeg kører til Rønde testcenter, da vi ankommer er der ingen mennesker. Ingen kø. Jeg tror, at der er lukket, men nej. De sidder derinde og kigger ud. Vi springer ud af bilen og går ind og bliver testet. Efter en halv time har vi svaret; 2 x negativ. Vi går og løber i Hestehave Skov, 5 km. Så forbi restaurant Tullio og hente mad. Jeg vælger spaghetti bolognese - og spæder selv op med gulerødder og tomater. Henrik vælger en burger ... Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Jeg tilmelder mig restvaccine tilbud, men der er ikke bid. Vi arbejder lidt og så tager vi for første gang i over 5 måneder til morgentræning i TRIF Fitnesscenteret, der åbnede i går. Jeg når dog kun at træne 35 minutter på trappemaskine, 200 etager, så skal vi hjem igen. Aarrrgghhh. Henrik skal til møde. Hjem. Forberede musik til træning. I dag i træningssalen, hvor gulvet er ved at være klart, dog ikke til bænke eller måtter (ingen gummi på gulvet endnu). Jeg tripper rundt i bare fødder og gør klar over en time før start. Jeg har netop logget ind på mødestedet og lavet lydprøve. Men man skal aldrig glæde sig for tidligt. Sekundet efter bliver jeg 'smidt af' og jeg prøver cirka 15 gange med komplet nedlukning og genstarter at komme tilbage på internettet og mødesiden. Det lykkes ikke. Jeg ældes mindst 5 år i de næste 15 minutter, hvor jeg kontakter firmaet og fortæller om problemer. 14 minutter over tid får jeg nyt link - og 1 minut efter kører træningen. Squats, lunges, walkouts, planker med mere. Det går, men mit indre er i oprør. Forsinkelser er uacceptable for mig, men deltagerne tager det med godt humør. Bagefter pakker jeg sammen og skynder mig til webinar med Vidensråd for Forebyggelse; om børn og unge og overvægt. Interessante oplæg om et komplekst problem. Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. Pling: Henrik får en sms: Han har fået invitation og nu tid til vaccination i maj. Pling, pling seks timer senere. Jeg har fået invitation og nu tid til vaccination i juni og juli. Jeg tager 4 x 8 clean'n'press i kælderen og 3 x 10 hængende benløft. I seng ved 22-tiden.

Torsdag 13.5. Kristi Himmelfartsdag

Op ved 6-tiden. Forberede online foredrag. Min hjælper-ven dukker op. Vi sætter det sidste op. Gå dig i form foredrag som ønsket og lovet. Bagefter. Opfølgning og opdatering af pc og udstyr, for at lette proces. YouTube kontoadgang bliver fikset. Tjek af hjemmesider, facebook med mere. Udmattende. Jeg træner mikrotræning: 4 x 12 push-ups på kontoret. Sidst på eftermiddagen på tour, city tour med overnatning. Vi kører sammen hjælper-ven til Aarhus C - og tjekker ind - via ny app AeroGuest - på: Til BOOK1. Aarhus’ nye luksus hostel. Efter indtjekning slapper vi lidt af i loungen med en aperol spritz. Dernæst spiser vi - sammen med ven og logerende ven i MIB Food court. I dag får jeg en delikat nordisk laks med MIB Fries og salat og til dessert en lækker rabarber trifli. ner Ja, vi holder lige en dags ferie i egen by. Jeg ville egentlig have boet i sovesalen, pod-afdelingen, fordi den ser hyggelig ud. Men Henrik var hurtig og aftale værelsesovernatning med direktøren, som vi kender. I seng ved 23-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden. Kører hen til havnen, Aarhus Ø, og laver personlig træning. Næsten vindstille og overskyet, det giver et særligt flot lys i havneområdet. Så retur til Hovedbiblioteket aka BOOK1. Vi spiser en lækker økologisk morgenmad: Good morning, it's organic. Basic, men velsmagende og lige tilpas. Har man lyst til mere, kan man tilkøbe croissanter, kager eller muffins. Ved 10-tiden kører vi hjem igen. Der skal arbejdes. Henrik tegner huse, jeg læser og skriver. Sådan går dagen. Sidst på eftermiddagen tager vi hen i det renoverede foreningsfitnesscenter. Det er blevet meget flot. Men jeg leder forgæves efter et squat rack - i stedet står Smith stativet på pladsen. En gåde. De tidligere (ret nye) maskiner er blevet erstattet af nye. Leg curl maveliggende i.s.f. siddende er en fremgang ... men et par af de andre maskiner ville jeg nok ikke have købt. Inder- og yderlårsindretning og 'booty' maskinen samt en lat pulldown hvor armene går ud til siden i stedet for ind til kroppen? Et mysterium. Vi træner ben; p.g.a. manglende squat stativ træner vi for en gangs skyld i maskiner, benpres og legcurl - samt horizontal row og assisted pull-up (men maskinens design gør, at bevægelsen stoppes halvvejs?). Hjem igen. Vores overnattende ven fra Hamborg laver en himmelsk pastaret, 'bare' pasta med tomat, løg, rødløg og hvidløg og krydderi samt god parmesan. Ahhh. Dertil rødvin, men ikke til mig. Igen føles det som om det har været lørdag det meste af ugen. Hun og jeg går en længere tur med Rex på golfbanens stier. Det er en formidabel aften. Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Lørdag

Op ved 6-tiden. Vi kører forbi Hornslet kvik-test-center, men allerede før 9 (åbningstid) er der en over 45 minutter lang kø. Vi kører videre og går-jogger med Rex i Rosenholm skov. Ved middagstid kører Henrik til Herning og jeg er på egen hånd. Jeg slapper af i dag: Der er kommet rejsevejledninger, for første gang i næsten et halvt år er noget af verden blevet 'gult': Dele af Portugal, de Baleariske Øer (inklusive Mallorca) og Malta. Det minder mig om, at jeg har aldrig rigtig haft tid til at se på mine gamle feriefotos derfra. Jeg finder dem frem og laver et Malta blogindlæg. Sidst på eftermiddagen: Jeg går tur med Rex bag golfbanen. Dernæst sjipper jeg en halv time i kælderen og laver 5 minutters stræk ... mikrotræning. Jeg spiser dobbelt spejleæg på rugbrød og gulerødder. Og ødelægger hele sundhedseffekten ved at drikke GT til dessert, mens jeg ser Karate Kid. Kan voksne se det? Jeg kan godt. Den gamle er god og den nye version er også god. Den gode vinder over de onde - vinder de ondes respekt. Så er alt godt. Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Søndag

Op ved 6-tiden. Går morgentur med Rex på golfbanen. Rydder op i træningskælderen. Det tager længere tid end beregnet. Henrik dukker op. Jeg overtager bilen og kører til Højbjerg. Jeg træner 1 time med mine forældre i udestuen. Så går jeg en tur med min mor. 1 km, der varer næsten 2 timer, når man har KOL. Men vejret er super, gråvejr da vi starter, men der kommer mere og mere sol og varme undervejs. God gåtur i villakvarteret, hvor træernes blomster står i fuldt flor. Dernæst kører jeg til Ørnereden: 28 x 121 x 2: Gang, jog, dobbeltstep, rytme, gang. O.k. men ikke super tid. Kører til Karma Sushi i Aarhus C. Henrik har bestilt sushi til os og sms'er at jeg skal hente det. Det gør jeg, men bliver overrasket da regningen lyder på 505 DKK for to moderate portioner (fotoet gør dem ikke ret. De syner langt bedre i virkeligheden og smager endnu bedre. Da jeg kommer hjem og vi sætter tænderne i den første mundfuld bliver jeg dog overrasket: De delikate små ris-og-tang hapser smager af mere og andet end før smagt. For hver lille rulle er der en ny smagsoplevelse. Det er meget overraskende og jeg medgiver Henrik, at hans halvdyre take-away valg er alle pengene værd. Airofit åndedrætstræning. 6 minutter. I seng ved 22-tiden. Efter 22.222 skridt i dag. Jeg er mør ...