Ugen der gik 13 2021: Sol, fest og påske

Af Marina Aagaard, MFT Påskeugen. En uge med mere socialt samvær. Med coronarestriktioner. Med sol, tåge og regn. I tv fortæller de i løbet af ugen, at gåture er sundt og populært. Så vi går.

Ugen der gik 13 2021

En arbejdsmæssigt stille uge - med en vis festivitas.

Mandag

Op ved 5-tiden. Gør klar og skal lige til at køre til Aarhus til personlig træning, da session bliver aflyst p.g.a. sygdom. Håndværkerne har glemt noget - til det månedlange terrasse-og-dæk-rep-projekt - og kører igen. Jeg går længere tur med Rex omkring golfbanen, ven følger med og fortsætter på en endnu længere tur. Læsning og skrivning i løbet af dagen. Jeg laver igen lidt 'fjernsyn for dig' til andre coronaramte. Let motion ved aftenstide: 17:00 FlowMotion, 30 minutters let styrke, stabilitet og mobilitet på facebook live. Derefter rykker jeg fra kælderen ovenpå i kontoret og laver en lille snakkeseance: 19:00 Fitness Bog snak, 10 minutter om min syvende bog. Syvende seance i projekt 'øvning på live online' med lille snak om bøgernes tilblivelse (som videodagbog aka vlog). Jeg træner 4 x 8 clean'n'press med vægtstang og 3 x 10 hængende benløft - ikke imponerende. Henrik og ven laver mad. Vi spiser stegt svinemørbrad, vilde ris og frisk spinatsalat. Dertil danskvand model Sodastream. Åndedrætstræning, 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Arbejder koncentreret det meste af dagen med skrivning. Gåtur med Rex rundt om golfbanen, der efterhånden er godt besat, så gåture skal flyttes længere væk. Over middag kommer en ven, mit kommunikationsbureau på besøg. Han rigger pc og webcam op i kælder og hjælper med ny hjemmeside. Vi spiser sent. Jeg - og vores overnattende ven - spiser laks, kartofler og spinat med ost. Mændene spiser rib eye igen, igen. Desværre ingen åndedrætstræning, AiroFit eller program fungerer ikke. Øv. Dagens træning: 3 minutter håndstand. I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 5-tiden. Henrik skal ind og covid-19 testes. Rex og jeg kører med og venter med udsigt til helikopterplatformen på supersygehuset Aarhus Universitetshospital. Henrik og jeg intervalløber rundt om Egaa Engsø. Længste tur sammen til dato: 5 km: 5 min. gang, 8 x 4:1 minutter løb:gang. Ingen firmatræning - det er påskeuge. I stedet i kælderen: Anden YouTube live træning. En 100 og 10 Workout. Derefter 4 x 8 frivend med vægtstang, 3 x 10 hængende benløft (ynkeligt) og 3 x 10 inverse row med TRX. Rydde op, flytte ovenpå. 19:00 Wellness bog snak, ca. 10 minutter om min ottende bog. Et incognito indslag; jeg øver videre på live online. Henrik og vores gæst har lavet lasagne i massevis i et par timer, mange grøntsager og masser af kød. Da jeg er færdig kommer jeg med ud og nyder frugten af deres arbejde. Vi spiser lasagne. De drikker rødvin, jeg drikker vand. Tidligt i seng. Desværre ingen åndedrætstræning, AiroFit eller program fungerer ikke. Øv. I seng ved 22-tiden.

Torsdag 1.4. - Skærtorsdag

Op ved 6-tiden. Jeg skriver og udsender nyhedsbrev. Henrik arbejder. Vores overnattende ven tager på arbejde (forbereder Ebeltoft butiksåbning). Henrik siger "Tag pinden" og det gør Rex naturligvis ... stor hund, stor 'pind'. Over middag mødes vi tre og Rex tur ved Vrinners og går tur ved stranden - og ser Kalø Slotsruin fra den anden side. Vores ven vil gerne gå en længere tur, så jeg skal køre hendes Fiat Spyder sportsvogn retur. Det er fint. Hjemme igen går jeg i gang med at dække bord. Henrik holder fødselsdag og har inviteret nogle venner. Det skal være mandeaften, så mænd sidder i køkken-alrum, og min søster og jeg sidder sammen med overnattende gæst i konferencehjørnet. Vi er 10 i alt fordelt ud i huset. Der er god afstand og næsten alle er coronatestede af forskellige årsager. Så det går. Menuen er lasagne og tomatsalat. Bagefter nøddekurve med forskellige slags is og rom-rosiner. Dertil rødvine og gamle portvine fra bl.a. 1964. Desværre stadig ingen åndedrætstræning, AiroFit eller program fungerer ikke. Øv. Sådan fortsætter det resten af ugen. Moderat sent i seng ved 00-tiden.

Fredag - Langfredag

Op ved 7:30-tiden. Oprydning og opvask. Vi spiser morgenmad, Henrik, Henriks nevø, som har overnattet, og jeg. Vores overnattende gæst er kørt til Ebeltoft. Jeg skriver og vasker tøj på skift. Henrik kører til Aalborg med ven for at besigtige nogle bygninger til evt. overtagelse. Sidst på eftermiddag 30 minutters sjipning i kælder. Og kettlebell træning: 7 x TGU, 3 x 16 back lunge, 3 x 10 goblet squat og 3 x 16 1-arm swing. Derefter går jeg tur med Rex på golfbanen. Henrik overnatter hos ven og kommer ikke hjem. Så vor overnattende gæst laver en lækker grøn salat med babyspinat, avocado, tomater og løg med olie-eddike dressing. Dertil rester; skiver af kold svinemørbrad. Vi drikker en rest rødvin fra i går. Vi går hver til sit. Hun for at se Netflix, jeg for at skrive og se tv. I seng ved 22-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Henrik dukker op ved 8-tiden. Vi tager til Ringelmose Skov og intervalløber: 8 x 4:1 plus opvarmning og nedvarmning. Ved 17-tiden kører vi ad motorvejen til mine forældre til påskemiddag. Med bordkort med påskehare med mundbind ... Vi spiser den klassiske menu. Skidne æg på rugbrød - ekstra pålæg for de der ønsker det - og til efterret memma, en klistret brun øllebrødsagtig masse, der overhældes med fløde. Hjem ved 21-tiden og tidligt i seng ved 22-tiden.

Søndag - Påskedag

Op ved 6-tiden. Vores overnattende gæst siger farvel og på gensyn. Hun kører hjem et smut og vender tilbage om et par dage. Vi arbejder og rydder op i løbet af dagen. Sidst på eftermiddagen til Vosnæs Pynt, hvor Henrik går med Rex, men jeg løber 5 km i bakkerne. Hjemme igen. En ven kommer på besøg. Vi spiser lasagne for tredje gang i denne uge. Med tomatsalat. Og rødvin til. Vi ser en dansk produceret western, Salvation, med bl.a. Mads Mikkelsen og Mikael Persbrandt. Flot filmet, men ikke ligefrem munter. I seng ved 23-tiden. Endny en stille uge er gået. Med lidt for meget pasta, is og rødvin ...