Køb af motionsudstyr: Undgå at købe katten i sækken

Af Marina Aagaard, MFT Eller for nogen måske: Undgå at købe hvalpen i kurven?

Katten i sækken

Udtrykket 'at købe katten i sækken' betyder, at man køber noget, som viser sig at være noget andet end det man havde regnet med. Talemåden kommer efter sigende fra et folkeeventyr, hvor en mand købte en sæk i den tro, at den indeholdt en kat, men sækken viste sig at være tom ... I forbindelse med motionsudstyr skal man gøre op med sig selv, hvad man egentlig har brug for og ikke lade sig besnære af lokkende ord og anprisninger af produktet. Sælgere har det med at fremhæve fordelene og nedtone eller glemme begrænsningerne.

Hvilket produkt har du brug for?

Vær før shopping på nettet eller i butikken afklaret om behov. Man skal undgå at lade sig lokke væk fra sin oprindelige målsætning, fx hvis man tager ud for at købe en træningsmåtte, men efter sælgers råd kommer hjem med en ab roller (!).

Hvilke funktioner har du brug for?

Man skal undgå at spilde pengene: Det er sjældent, at man reelt har brug for de utallige tekniske funktioner på topudstyret ... men som man ifølge sælger ikke kan leve uden. Undgå omvendt at købe smart udseende udstyr, der dog mangler netop de ønskede funktioner.

Hvad får du for pengene?

Man kan være heldig at gøre et kup, en billig vare med stor nytteværdi og lang holdbarhed. Men oftest hænger pris og kvalitet sammen. Utallige har købt en stor træningsbold til lavpris i supermarkedet og har nu en uformelig plastikklump liggende ubrugt under sengen.

Hvilke totale omkostninger er der ved produktet?

Man skal se på hvad prisen omfatter; er der fx batterier med (...), hvor lang er levetiden, hvad er driftsomkostningerne; er der udgifter til vedligehold, reparationer, osv. Gør op med hvad du virkelig har brug for og få uvildig rådgivning, før du køber udstyr. Så du ikke efter en periode opdager, at du har fået mindre eller mere end du har brug for ... Har du behov for en 1,1, en 2,0, en 4,2 eller en 6,0 liter motor? Har du brug for en tophastighed på 120 eller 320 km/t? Har du råd/tid til et lille eller et stort udstyr?

Katten i sækken Hunden i kurven Rex Aagaard hvalp Marina Aagaard blog Lad dig i købssituationen ikke forblænde af udseendet. Hold fokus.

Rex_aagaard_hvalpTjek at udstyret lever op til dine krav - og at du lever op til udstyrets krav! Rex_aagaard_teenage_hund Det ser måske let nok ud i butikken/på nettet, men kan du selv betjene udstyret? Rex_aagaard_og_traeVirker dit motionsudstyr som det skal eller er det ude af kontrol? Rex Aagaard: "Undskyld træ, jeg troede du var et kødben".

God træningslyst og god weekend!