Ugen der gik 8 2021: Foredrag, ferie og Light Festival

Af Marina Aagaard, MFT En travl uge med foredragsforberedelse og ferie: En lang weekend, der blev lidt for kort: En smuttur til Copenhagen Light Festival i sidste sekund. Ugen der gik 8 2021 Marina Aagaard blog

Ugen der gik 8 2021 - Efterferie

Sidste uge var der vinterferie, men modsat traditionen var der ingen skiferie sydpå: Verden er stadig blodrød ifølge Udenrigsministeriet, så selvom det ikke er forbudt at rejse, er det kraftigt frarådet, så vi bliver naturligvis hjemme.

Mandag

Vi står op ved 6-tiden. Dagen går med læsning og skrivning. Henrik, Rex og jeg løber. Intervaller 10 x 2:1. Jeg laver 30 min. FlowMotion på fb live 19:00-19:45 til Future House musik. Jeg går på - og så stopper musikken uventet. Jeg må stoppe op og sætte den i gang igen. Det er enerverende. Vi spiser sent. Henrik henter mad hos Tullio. Han får kød, jeg får vegetarsalat. Åndedrætstræning, 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 5-tiden. Til Aarhus. Personlig træning. Det er 'lunere' end længe, men gråt. God træning - med KB 12 og 16 kg. Hjem til morgenmad. Vi arbejder travlt det meste af dagen - jeg med foredragsforberedelse. Klokken 12 tager jeg til mine forældre. Vi træner blandet styrketræning i udestuen. Det er heldigvis lunere udenfor, så jeg går en lidt længere tur med min mor, mens min far arbejder ved pc'en. Hjem igen. Dropper igen trappetræning - det er for sent. Ved aftenstide løber Henrik, Rex og jeg i Hestehaveskoven i skumringen. Vi henter en hel kylling fra Meny og får det med ravioli og løg til. 6 min. åndedrætstræning og det er det. Halvsent i seng.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Vi spiser morgenmad. Henrik er på farten det meste af dagen til møder. Jeg går med Rex om formiddagen på golfbanen. Ellers går dagen med skrivning og forberedelse. Henrik laver rester; hjortefilet gryde med kartoffelmos og bønner. Dejligt, men det har taget overhånd med kød i denne. uge. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng ved 23-tiden.

Torsdag

Op ved 6-tiden. Morgen gåtur med Rex. Endnu en af de der morgenermed supersolopgang ... Vi arbejder koncentreret. Der er håndværkere i kældering, for at ordne konstruktionen efter vandskade. Pludselig står en af dem i døren: Om jeg skulle have hjælp til boring af nogen huller til fotos. Ja, rigtig gerne - men så skal jeg lægge forberedelsen fra mig og i gang med opmåling af væggen. So be it. Resten af eftermiddagen går med forberedelse. Klokken 18:30 går jeg på Zoom og laver sidste forberedelser sammen med arrangøren. Fra 19:00-20:30 online foredrag Sund, Sundere, Supersimpelt. Det er stadig vildt underligt bare at stå for sig selv og tale ind i kameraet. Jeg savner live aktivitet helt vanvittigt. Men foredraget kører og der er god feedback efterfølgende. En ven kommer på besøg. Henrik laver hakkebøffer, kartofler og gulerødder. Det bliver sent. Laver 6 minutters åndedrætsøvelser. I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden. Da jeg kører ud er det halvmørkt og månen er fremme. Til Aarhus. Personlig træning, udendørs igen. Vi træner rundt om hjørnet. Det sædvanlige med variationer og 12 og 16 kg kettlebell. Solopgangen er overvældende igen i dag. Jeg kører hjem og henter Rex og kører videre til hundepensionen, hvor Rex skal på nogle dage. Hjem igen og skriver løs: Skal nå at lave et artikeludkast færdig ... og tiden går. Vi ville have taget til København tidligt, men vi er forsinkede med vores opgaver og færgen når at sejle. Det bliver senere endnu, men vi beslutter os for at køre afsted alligevel; ned gennem Jylland, over Fyn og Sjælland til København.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Vi arbejder. Ved 10-tiden kører vi nordpå til Nakkehoved Fyr ved Gilleleje. Fyrtårnet er meget, meget lille. Ikke helt hvad jeg havde ventet, men en o.k. trappe på 128 trin ned til den flotte stenstrand. Vi fotograferer lidt og så tager så videre. Vi kører til Tisvildeleje Strand. En af Danmarks flotteste strande efter sigende. Men lige inden vi kommer dertil bliver hele landskabet indhyllet i en tæt tåge. Vi går en kort tur på stranden, men kan intet se ... så går vi en kort tur i Tisvilde Hegn - et lille skovområde. Derfra kører vi videre til Hillerød. Ser Frederiksborg Slot, som er flottere end forventet. Jeg har holdt foredrag i Hillerød to gange og været der til kongres en gang, men det er første gang, at jeg ser slottet. Imponerende. Også parken og haveanlægget. Absolut et besøg værd. Efter en halv time kører vi videre til Store Dyrehave, hvor vi går en tur ind til stedet hvor Etvej, Tovej, Trevej, Firevej, Femvej, Seksvej, Syvvej og Ottevej mødes. Et centralt sted i UNESCO verdensarvsområdet "Parforce jagtlandskabet i Nordsjælland". Et fint sted (dog lidt skæmmet af et militæranlæg indhegnet af pigtråd). Den formidable stjerne, hvor veje mødes er dog flottere fotograferet fra en drone. Vi kører retur. Mdes med et par venner, spiser take away fra SALT restaurant. Derefter går vi en længere tur i aftenmørket og ser Copenhagen Light Festival; festivalens sidste dag. Sent i seng ved 23-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden. En kort morgentur i København C. Jeg tager fotos i metroen Kongens Nytorv, mens Henrik arbejder. Corona lockdown og søndag morgen. Resultat: Jeg har stedte for mig selv! Retur og morgenmad. Vi arbejder, skriver på projekter. Først ved middagstid går vi en tur og fotograferer blandt andet Den Lille Havfrue i strålende vejr med blå himmel. Retur. Arbejde videre. Ved 18-tiden spiser vi: I dag take away fra Thai restaurant i nærheden. Arbejde videre, mens tv-et kører i baggrunden. Klokken 21 ser vi en action film - og så til ro.   En uge med suveræn Danmarksferie sightseeing.