Ugen der gik 2 2021: Mere sne og minusgrader

Af Marina Aagaard, MFT Anden uge i det nye år. Corona lockdown fortsætter. Det er vinter: Lidt sne. Megen frost. Ugen der gik 2 2021 sne Marina Aagaard blog

Ugen der gik 2 2021

Lockdown skulle slutte eller lempes i denne uge, den 17.1., men alle aner at det går den forkerte vej og at restriktioner fortsætter især på grund af den nye særligt smitsomme britiske corona variant. Rigsretssag mod Inger Støjbjerg. Rigsretssag mod Donal Trump.

Mandag

Op ved 5-tiden. Til Aarhus. Personlig træning. Ude. Det er koldt, men tørt. Hjemme igen, vi går tur omkring golfbanen i morgenlyset. Så morgenmad, skrivning og 3 x 10 push-up. Vi løber i Hestehave Skov, fra 'top-indgangen' og den halvkorte rute rundt. Det er stadig nyt, at Henrik løber. I dag 15 x 1:1 intervaller, 4,25 km. Vi spiser hakkebøffer og grøn fettucine og asparges-og-andre-grøntsagsrester ret. Jeg står på hænder i 3 minutter, med støtte, og laver åndedrætstræning, 5 minutter. Det er mikrotræning i dag. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Vi står op ved 6-tiden. Henrik går med Rex, mens jeg arbejder. Klokken 12:30-15 hos mine forældre. Vi træner i udestuen - Tabata jog, 3 x 10 squat, 1 x 10 dragen med støtte, 3 x 10 hofteløft, 3 x 10 armstrækninger, 2 x 10 rygstrækninger med klap/hold. Ingen planke i dag, men i køkkenet og tage 2 x 10 TRX roning og min mor 2 x 5 et-bens squat, som hun husker fra da hun gik til TRX i DGI-Huset. Så går hun og jeg tur i villakvarteret, mens far er ved computeren. Derefter kører jeg til et højhus: 10 x 271 x 2 trin. 5.420 trin på 42 minutter; o.k. Henrik går med Rex, mens jeg arbejder. Vi spiser omelet med grøntsagsrester. På rugbrød med smør. Det smager. Vi drikker vand, bortset fra en sjat/rest Pomerol 1993, som jeg skulle smage (blev åbnet i weekenden, da Henrik havde gæster). Jeg skulle ikke have ventet, den er ikke god. Åndedrætstræning 5 minutter. I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Det sner igen. Vi arbejder, jeg skriver facebook og blogindlæg. Henrik, Rex og jeg løber i Hestehave Skov, mens det små-sner. 15 x 1:1 intervaller, 4,75 km i alt, lav-moderat intensitet. Skønt. Dagen går med læsning, skrivning og online foredrag. Henrik tager i Herning til møde og visit med overnatning, så jeg træner alene i kælderen: 4 x 8 clean and press med vægtstang, 3 x 10 frontløft med vægtskive (første gang i årevis) og 3 x 1 back fly med 5 kg skiver. Jeg spiser old-school spaghetti med tomat og ost. Sådan. Arbejder, tegner og skriver til lidt for sent. Sent i seng omkring 00.

Torsdag

Op ved 7-tiden. 5 minutters åndedrætstræning og jeg følger den challenge jeg selv smed op: Armstrækninger, skrå med en arm; en god variation. Fem med hver. Dagen står på tegning og skrivning. Tegningerne er til den nye bog - og over 200 tegninger senere fortryder jeg, at jeg gik i gang med det projekt. Jeg er heller ikke særligt god til at tegne længere, så de bliver ikke helt som jeg havde tænkt. Jeg løber 5 kilometer rundt i villakvarteret og på golfbanen i sne, hårdt, men godt. 5 minutters åndedrætstræning i dag og lidt strækøvelser. Da Henrik kommer hjem spiser vi mad hentet hos Madkompagniet. Henrik spiser en bøf, mens jeg får falaffelsalat, en favorit. Tidligt i seng.

Fredag

Op ved 5-tiden. Til Aarhus. Personlig træning. Iskold, klar flot morgen. Næsten vanlig træning i tørt vejr. Det foregår på havneområdet: Jeg elsker at gå tur på Aarhus Havn. Der er altid noget at se. Hjem med morgenmad. Så skrivning. Henrik, Rex og jeg løber i frostvejr. Kun 14 x 1:1 intervaller, Rex spolerer det gode flow med talrige afstikkere ... han er jo en hund. Jeg træner 4 x 10 pull-ups assisteret. Det var dagens styrketræning. 5 minutters åndedrætstræning i dag og ikke meget andet. En ven kommer på besøg, Henrik og han spiser medisterpølse, mens jeg spiser tunbøf. De ser film, jeg læser (korrektur).

Lørdag

Op ved 7-tiden. Vi læser og skriver lidt. Da det bliver lyst kører vi til Djurslands næse, Henrik skal se på en grund for en kunde. Fra Begtrup Strand til Dråby Strand. Henrik skal fotografere nogle andre grunde til projekter og Rex og jeg følger med. Ved Dråby Strand finder jeg en trappe, stejl og rimeligt ujævn, men 96 trin, den tager jeg et par gange. Burde have blevet ved, men der er sne og is på, så: Færdsel er på eget ansvar. Vi kører forbi Ebeltoft på vejen hjem. Fotograferer ved Fregatten Jylland. Henrik besøger en ven, der har et sommerhusudlejningsfirma. Det går godt for tiden. Ugen der gik 2 2021 Marina Aagaard blog Hjem og læse og skrive videre. Træner selv i kælderen - Henrik er ude at gå med Rex (hen ad vejen til ven) - 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hink, 3 x 10 step up og 4 x 8 bænkpres og 3 x 10 TRX brystpres. Vi spiser sent: Svinemørbrad, de luxe kartoffelmos med gulerod og pastinak samt ovnbagte løg og asparges.

Søndag

Op ved 7-tiden. For sent. Vi arbejder lidt. Så kører Henrik og jeg går tur med Rex på markerne bagved golfbanen. Henrik vender tilbage med en ven, der har trailer, og to sofaer, to borde, to lamper og nogle småting. Arvestykker fra hans søster, der forlod os for tidligt, for et år siden. Tingene bliver placeret midlertidigt rundt omkring i huset. Vi tre spiser frokost, pålægspakke udefra, og en fastelavnsbolle med nougatcreme. En ven fra vejen kigger ind for at låne en 'dims' til en gasflaske. Sidst på dagen løber Henrik, Rex og jeg i Hestehave Skov (fra top-indgang), 15 x 1:1 intervaller, cirka 4,25 km. O.k. Det er koldt, da vi starter, men vi løber os til varmen. Hjemme igen får vi ovn kylling med ovn pommes frites og blandede grøntsager. O.k. Semi-sundt. 5 minutters åndedrætsøvelser. Halvsent i seng ved 22-tiden. En o.k. uge med flere dage med flot vejr.