Tegn din dag og måned: Kreativitet, hygge og afstressning

Af Marina Aagaard, MFT At tegne er ikke bare kreativ udfoldelse. At tegne er også hyggeligt og virker afstressende. Her er en genial ide til dig og dine. Min ven Ashley fra Nord-Irland skrev et blogindlæg: Coping with November. Indirekte oversat: At komme igennem november. Den titel sagde en del. Daily drawing November 2020 A Different View blog AshleyIndlægget fortæller om en måned med større og mindre oplevelser, gode og mindre gode hændelser i en måned i coronatiden. Indlægget er illustreret med originale, umiddelbare, personlige, rørende og meget kreative tegninger (venligst udlånt af/courtesy of Ashley). Desuden er selve ideen, kreativ kalender konceptet - som er lånt fra en anden blogger - ualmindeligt god; en doodle calender eller: Illustreret dagbog.

Tegn din dag og måned

Gør-det-selv. Alle kan tegne. Grib kul, kridt eller grafit. Det er sundt. De senere års forskning har dokumenteret, at 'kultur på recept' duer: Det er sundhedsfremmende at deltage i kulturelle aktiviteter og selv at være kreativ. Tegn din dag og måned. I fri hånd eller med hjælpelinjer. Til eget brug har jeg produceret tre skabeloner; to med rektangulære felter med og uden tal og en med næsten kvadratiske felter uden tal. Hvis du kan bruge dem, er du velkommen.   Tegn din dag og måned skabelon Marina Aagaard blog Rigtig god tegnelyst.

Tegning

Tekst: Wikipedia, den frie encyklopædi. Illustration: Marina Aagaard, et tidligt værk. Begrebet tegning bruges om den gren af billedkunsten, hvor et todimensionalt billede skabes på en mere eller mindre plan overflade ved hjælp af manuelt påførte "tørre" farvestoffer, f.eks. kul, kridt eller grafit i en blyant. Navneordet "tegning" bruges både om det færdige værk ("en tegning"), og om processen at skabe en tegning. En nært beslægtet kunstform er maleri, hvor der dog anvendes "våde" farver; maling og evt. andre væsker.