Ugen der gik 43 2020: Hav en plan B

Af Marina Aagaard, MFT Ugens citat er "Hav en plan B". Sagt af Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen. Det handler naturligvis om coronavirus. Nu kommer der flere restriktioner (igen). Efterår (foto fra Harzen). Det er de sidste efterårsdage før vinteren, siger nogen. Det er Knæk Cancer uge med et stort TV2 indsamlingsshow lørdag; der indsamles over 136 millioner. Det er også optaktsuge til Halloween med 'uhygge' dekorationer her og der og alle vegne. Krænkelses- og sexisme debatten fortsætter omend med mindre styrke end i sidste uge.

Ugen der gik 43 2020

Mandag

Vores sidste efterårsferie dag. Vi vågner ved 6-tiden i Harzen, Bad Harzburg, hvor vi har boet på kro et par dage. Det ville have været fantastisk, bortset fra at mor blev endnu mere syg i weekenden og blev indlagt, så jeg tænker mest på at komme hjemad. Morgenmaden på kroen er en middelstor (lækker) buffet, der afvikles i god ro og orden med få gæster (der er tre spisetider) iført mundbind, med afstand og i pilenes retning. Ret hurtigt efter morgenmaden pakker vi, checker ud og kører nordpå. Forbi Goslar, fantastisk UNESCO verdensarvssted, hvor vi drikker kaffe og fotograferer eventyrlige bygninger. Vi kører ud af byen og ser pile mod et andet UNESCO verdensarvssted, så vi slår et smut ind forbi stedet. Hvad mon det er? Det viser sig, at Rammelsberg er et 635 meter højt bjerg, hvor der ligger en nedlagt mine - med 1000 års produktion af sølv, kobber og bly - og tilhørende fabriksbygninger. Jeg vil hjemad, men Henrik misforstår mig og køber billetter. Nå, vi kan vel nå et hurtigt besøg. Desværre er der ingen mineture i dag. Det er et specielt og interessant sted. Skumle fotogene maskinhaller og en stor malm- og stenudstilling, som får tænderne til at løbe i vand på en tidligere stensamler (mig). Tiden går, så det bliver tid til frokost, som vi nyder i caféen. Henrik spiser schnitzel og jeg får en enorm portion pasta, farfalle med pesto og ost. Vi kører videre nordpå. Trafikken er o.k., men vi når at sidde i kør 1 times tid. Så til Flensburg, hvor vi når turens egentlig mål: Vi handler mad i Citti Markt. Det er blevet sent, så vi kører ind i Flensburg og spiser i en lille makedonsk restaurant ved havnen. Vi har spist der et par gange før og betjeningen er lynhurtig og maden god. Henrik spiser bøf, mens jeg nøjes med en stor makedonsk salat (a la græsk salat med tomat, oliven og feta). Vi er først hjemme ved 21-tiden. Og bliver mødt af Rex, som vi går tur med. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 7-tiden. Jeg pakker ud og arbejder på skift, svarer på mails med mere. Ved 9-tiden kører jeg til Skejby Sygehus, hvor min mor er indlagt. Universitetshospitalet er enormt og jeg render rundt længe, før jeg når frem til rette sted. Mor skal til en næse-hals-undersøgelse og far og jeg er med. Der er en hel del ventetid. Så først ved 14-tiden er det overstået og jeg kører hjem og arbejder lidt mere. Klokken 17:30 kører jeg tilbage til hospitalet, hvor jeg bliver til klokken 20:00, hvor far mener, at jeg bør tage hjem. Hjem. Jeg vil ikke spise så sent, så jeg nøjes med banan og proteindrik. En nødløsning. I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 5-tiden. Til Aarhus. Personlig træning i det fri. 7-8. Igen en fantastisk morgen. På vejen tilbage lægger jeg mærke til skriften på asfalten "Du er nu nr. 2 i køen" ... (der er også nr. 1 og 3 - med rigtig god afstand imellem dem). Til Viby, Aarhus. Jeg når 3 x 10 hængende benløft før holdene starter. Og 1 minut upside-down i ringe. 8.45-11. Dance (80'r disco/dance hits - får god respons), core og mobility. Der er underligt stille i centeret i dag. Imellem og efter hold: I den flotte pyramide med styrketræning (og tilstødende maskinpark): Selvtræning: 3 x 10 box jump, 4 x 11 push-ups, 4 x 10 pull-ups. 3 x leg curl. Ingen forældre-personlig-træning; mor kommer ud fra hospitalet i dag. En lettelse. Men hun har det stadig dårligt og vil ikke have besøg, så det venter. Hjem. Jeg afslutter træningen i kælderen: 3 x 10 box hink, 3 x 10 step up. Vi spiser laks med pasta og spinat. Jeg skulle have været til orgelkoncert med min 'ældste' veninde, men når det ikke og er også lidt mat i sokkerne af at have været bekymret i fem dage i træk. I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 6-tiden. Arbejder, læser og skriver. Læser i avisen, at alle lande i Europa - pånær Grækenland, Estland, Norge og forbundslandet Schleswig-Holstein - nu er orange (alle ikke-nødvendige rejser frarådes) eller sort! Og Sundhedsstyrelsens direktør siger i radioen, at hvis man har tænkt sig at rejse i den nære fremtid er det bedst at "have en plan B". Jeg kører til Viby. Går på trapper i et højhus. Hårdt, men klarer 10 x 270 x 2 : 5400 trin. Jeg kører til mine forældre. Mor og jeg går lidt i haven og ude på gaden, så hun kan komme på benene igen, men det går ikke for godt. Forholdet med gang og hvil-med-snak er cirka 1:20. Men det er bedre end ingenting som i de foregående fem dage. Hjem. Henrik og jeg spiser rester. Tidligt i seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden. Til Aarhus. Personlig træning i det fri. 7-8. En formidabel morgen med mildt vejr. Tager hjem. Læser og forbereder mig. Klokken 12 kommer en journalist og interviewer om trappemotion til den store kampagne "Bevæg dig for livet". Hun optager også et par videoklip, men min præstation er ikke på toppen. Da hun tager af sted, kører jeg retur til Aarhus; personlig træning med et specialprogram. Jeg er hjemme ved 17:30-tiden og træner i kælderen: 8 TGU og 3 x 16 en-arms kettlebell swing. Så kører vi til Mols Bjerge og går tur med Rex. Der er tåge og dis, et halvskummelt landskab. Hjemme igen spiser vi lørdagsmad på en fredag: Svinemørbrad med løg og kartofler. Vi ser nyhederne. Der er pressemøde live på tv. Statsminister Mette samt Magnus, Kåre, Søren og Thorkild fortæller hver især på skift. Der er dårlige nyheder: Der er en ny kedelig rekord: Smittetallet er steget støt i løbet af ugen og i dag er der det højeste antal corona-smittede på én dag. Det er rigtig, rigtig træls af alle årsager. Sundhedsministeren sætter dog tingene lidt i perspektiv: "Herhjemme er vi trætte af, at vi ikke kan komme så mange til fodboldkamp på én gang. I Polen har de netop inddraget deres nationalstadion til hospital". Hmmmm ... Ja, vi skal ikke pive, men det er alligevel ret deprimerende, at der nu bliver endnu flere restriktioner, den sociale afholdenhed er udmarvende: Samvær med kun de allernærmeste og et par venner ud over det anbefales. Hjem og i seng klokken 22! Forsamlingsstørrelse reduceres fra 50 til 10 – og Politiet er klar til at skærpe indsats. Vi skal gå med mundbind på endnu flere steder, ud over offentlig transport, restauranter og cafeer, blandt andet også i butikker, storcentre og (naturligvis) på hospitaler. I seng ved 23-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Vi arbejder hver især på projekter. Klokken 10:30 spiser vi brunch hos Madkompagniet i Hornslet - for første gang nogensinde levner jeg, chokerende. Efter maden tror vi, at vi skal gå tur i Rosenholm Skov i nærheden, men nej: Skoven er lukket pga. jagt. Det er nok bedst ikke at gå ind! Vi kører retur til Rønde og går tur ved Ringelmose Skov ved Bregnet Kirke, dvs. Henrik og Rex går og jeg løber for første gang i lang tid (virker det som).   Vi køber ind i Meny. Derefter hjem og arbejde videre. Sidst på dagen træner vi i kælderen. Henrik cykler, mens jeg kører bænkpres og TRX row supersæt 4 x 10. Så et enkelt sæt en-arms modificeret frivend med kettlebell. Et par venner kommer på besøg. De tre mænd spiser rib eye, mens jeg får en saftig tun steak. Dertil spiser vi rodfrugt kompot. Og is til dessert; fløde- og mælkeis med kaffe, macadamia nut, pistacie og vanille; guf. Jeg skriver blog-indlæg, mens der bliver spillet meget højt i stuen til sent. Vi går i seng ved 23-tiden, men jeg har svært ved at falde i søvn. Irriterende.

Søndag

Op ved 8-tiden. Alt for sent, men jeg faldt i søvn alt for sent. Vi spiser morgenmad. Arbejder lidt. Så kører jeg til mine forældre (40 min. kørsel). Vi træner en lillebitte smule i udestuen, kropsvægtøvelser bl.a. squat og rygstrækninger). Så går min mor og jeg en lillebitte tur (stadigvæk genoptræning). Hjem. Vi arbejder begge. Så kører vi hen til fitnesscenteret. I eftermiddags kom der en nyhedsmail - i kølvandet på de seneste restriktioner. Vi skal bære mundbind igennem forhallen og hen til fitnesscenteret, så det gør vi. I fitnesscenteret træner Henrik på crosstrainer og benmaskiner. Jeg når kun 38 minutter på steåmaskinen, f'r Henrik mener at vi skal hjem til aftensmad. Hjemme igen; aftensmad. Henrik har fremtryllet en uhyre lækker ret af svinemørbradrester, porrer og ris med karry. Vi ser en tysk serie med en autist, Ella Schøn. Tankevækkende og sjov. Jeg skriver lidt. I seng ved 23-tiden. Så er den uge gået. Ellers god bortset fra mors sygdom og coronatiltag i fremmarch.