Hjerteform motionsrute: Motion med mening for hjertet

Af Marina Aagaard, MFT Motion med mening - endda motion med markedsføring - støtter jeg. Jeg støtter også det, der kan motivere til at motionere, blandt andet via ideer til at variere motion på en sjovere måde; fx en hjerteformet løberute. Det er alle tiders ide, synes jeg. Dyrk den.

Hjerteform motionsrute

Ideen er til fordel for Hjerteforeningen og er udtænkt af sponsoren OTA Solgryn (og havregryn kan alle vel lide). Du kan læse mere i informationsmaterialet - bragt her i let forkortet udgave - som jeg lige netop nu har fået ind i mailboksen: Hjerteform Motionsrute Solgryn Hjerteforeningen

Kom i #hjerteform med OTA Solgryn

Du har hjertet, vi har grynene. Et nyt samarbejde mellem Hjerteforeningens kampagne "Elsk Hjertet" og OTA Solgryn. Kvindehjerter er i fokus, når samarbejdet rulles ud med en stor kampagne med titlen #hjerteform; motioner i hjerteform til fordel for hjerter. Mange er aktive, men OTA Solgryn vil gøre det sjovere, og samtidig gøre noget godt for hjertet ? både dit fysiske hjerte og ved at donere beløb til Hjerteforeningen. Derfor opmuntres danskerne til at skabe hjerteformede motionsruter. For hver hjerteformet rute der deles med teksten #hjerteform giver OTA Solgryn 5 kr til Hjerteforeningens kampagne Elsk Hjertet som har til formål at skaffe midler til forskning i kvinders hjerter. Ambitionen med #hjerteform er at dække danmark med hjerter og dermed give en stor donation til hjerteforeningen.

Fakta om hjertekarsygdom

Hvert år dør omkring 7000 kvinder af en hjerte-kar sygdom, og det gør sygdommen til den 2. hyppigste dødsårsag for kvinder. Det vil OTA Solgryn gerne gøre noget ved, og derfor bakker de aktivt op om Hjerteforeningens kampagne "Elsk Hjertet": "Vi er i år gået med i Hjerteforeningens kampagne for at støtte forskning og forebyggelse af kvinders hjertekarsygdomme (...). Derfor har vi indgået et samarbejde med trænings-trackeren Endomondo, hvor vi for hver hjerteformet rute man hashtagger med #hjerteform, giver 5 kroner ubeskåret til Hjerteforeningen", siger Mette Klarskov, Nordisk Brand Manager fra Quaker. Hos Hjerteforeningen er man også rigtig glade for samarbejdet og ser frem til kampagnes start: "Vi er glade, når en stor virksomhed som Quaker støtter op om vores kampagner, og vi er spændte på at se, hvordan danskerne vil tage imod Hjerteløb kampagnen. Når det kommer til bekæmpelse af hjertekar sygdomme ved vi, hvor vigtigt det er med en sund levevis, og her er sund, fiberrig kost samt motion helt afgørende", siger Charlotte Bøie, ansvarlig for erhvervssamarbejder i Hjerteforeningen.

Fakta om "Kom i #Hjerteform med OTA Solgryn":

  • #hjerteform er en motion-og indsamlingskampagne iværksat af OTA Solgryn, som støtte til Hjerteforeningens kampagne "Elsk Hjertet", der samler ind til forskning i hjerte-kar sygdomme hos kvinder
  • #hjerteform opfordrer danskerne til at skabe hjerteformede ruter, når de er ude at motionere - uanset sportsgren.
  • 1 hjerteformet rute = 5 kr. donation til Hjerteforeningen. Eneste krav er, at ruten skal trackes med Endomondo's trænings APP og deles med teksten #hjerteform i kommentarfeltet efter endt træning.
  • Man kan registre ligeså mange forskellige ruter, som man har lyst til og kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vælger at gennemføre din hjerterute.
  • Du kan selv vælge om du vi tage en af de ruter, der allerede er lavet på Danmarkskortet på hjerteform.nu, eller du kan vælge at forme din egen hjerterute, blot du husker at #hjerteform.
  • Se mere på www.hjerteform.nu, hvor du kan få hjælp til at komme godt i gang.

Se mere om hjertet på:

www.hjerteforeningen.dk og www.elskhjertet.dk