Ugen der gik 22 2020: Høj sol, lav intensitet

Af Marina Aagaard, MFT 11. nedlukningsuge. Med gradvis genåbning: Uge 3 af fase 2: Butikker, barer og restauranter er åbnede. 1. og 2. g'ere tilbage på gym. Grænser er nu åbnet for kærester og tyskere, der ejer sommerhus i Danmark. Noget går fremad, men mange lider under coragnarok (udtryk fra BRO). Og der er et rekordhøjt antal konkurser og flere og flere ledige. Den gode nyhed: Under 100 indlagte med Covid-19 i denne uge. Ugen der gik 22 2020 Marina Aagaard blogMasser af sol fra morgen til aften. Lokal strand med corona-skilt. Skønt udeliv, men ingen fitness. Mange er begyndt at mærke det på humør, i ryggen og i knæene. Her i huset må vi nu træne med nyindkøbt udstyr i kælderen. Vi træner. Men mængden og intensiteten har være lav i forhold til tidligere. For mit vedkommende kun en gang trappeløb, to løbeture og en gang sjipning ... Plus få og korte styrketræningspas.

Ugen der gik 22 2020

Lidt regn og masser af sol. Ifølge vejrudsigten sidst på ugen er der rekord. Mest solskin i marts-april-maj nogensinde - over 700 timer mod normen 400 og noget. Skønt. Det har mildnet lukket-ned stemningen.

Mandag

Op ved 5:30-tiden. Ryggen har det meget bedre, efter et par ugers skranten. Jeg skriver mandagens motivationsindlæg. Formiddags gåtur ad hovedvejen fra Rønde og hjem (Henrik satte mig af). Læse og skrive. Når ikke at løbe, så jeg sjipper ½ time. Til Ebeltoft: Fra 13-15 til massage for første gang i mange måneder. Fantastisk. 50 % velvære, 50 % smerte - det skal gøre ondt, før det gør godt! Jeg flyver ud fra BeWell briksen. Ingen styrketræning i dag. Står på hænder i 3 minutter - med støtte - i stedet for. Vi spiser super light: Coleslaw og fiskefrikadeller. Ikke prøvet før. Jeg træner med AiroFit åndedrætstræneren igen. Først en lungetest med et dårligt resultat. Fin power, men volumen er faldet? Træner dagens 5 minutters program: Elevation. Programmet kører fint. Sen Rex gåtur ved strand nær Vrinners. Et eventyrligt sted. Sent i seng.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Skrivning hele dagen. Vi træner i kælderen: Jeg laver box jump, box hink og step up. 3 x 10 af hver. 4 x 10 assisted pull-up. Vi spiser nem mad, rester, ris, kylling og porreret. Gåtur ved golfbanen. Semi-sent i seng.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Professionel rengøring fra 9-13:30. Med terrasse glasværn pudsning. Henrik går med Rex, mens jeg løber 5,5 km i Hestehave skov. Der er helt vanvittigt grønt. Det er livgivende. Læse. Skrive. Sen eftermiddag: Vi cykler 5 minutter. Henrik træner overkrop. Jeg tester det nye squat stativ, men ryggen er ikke helt o.k. endnu, så; kun 3 x 10  squat, lille bevægeudslag, kun stang (20 kg) på ryggen. Henrik kører til "mande-arrangement". Jeg spiser let, tun med tomater (og nogle riskiks, en nødløsning). Jeg skriver indtil klokken 23, alt for længe ... indtil Henrik er tilbage. Sent i seng.

Torsdag

Op ved 7-tiden. Arbejde. Skrive. Til lægen. Under min åndedrætstræning har jeg bemærket, at kapaciteten er gået lidt ned. For en sikkerheds skyld (fordi der er KOL i familien) beder jeg om en undersøgelse. Den omfatter 4-5 blæs i en måler. Det er det. Kapacitet: "Lidt over normal for målgruppen." Det er naturligvis glædeligt, ingen tegn på sygdom (men ud fra et trappeløbsperspektiv skuffende). Jeg kører til Aarhus, går på trapper i 45 minutter, 10 x 262 x 2. 2 gå, 4 jog, 2 dobbelt trin, 2 rytme. Jeg tager til mine forældre. Vi træner 1½ time (øvelser plus snak): Tabata opvarmning med jog. Squat, 1-bens dødløft med støtte, glute bridge. Bent-over row med håndvægte, armstrækninger, rygstrækninger. Planke, sideplanke, krydsløft på alle fire. 2-3 x 10 af det hele. Strækøvelser. Min mor og jeg går tur i villakvarteret. Der er høj sol og sommeragtigt. Min far er desværre ikke med. Han har haft dårligt knæ siden fitnesscenter træningen stoppede. Det er bekymrende. Efter turen hjem igen. Gåtur med Rex omkring golfbanen. Vi spiser kylling med pasta og asparges. Igen, igen. Mmmmhhh.

Fredag

Op ved 7-tiden. Dagens nyhed er rystende, den danske turistindustri (og jeg) er i chok. Endnu en genåbningsmelding, der ifølge nyhederne er uden sundhedsfaglig grund? Danmarks grænser forbliver lukkede indtil mindst 30. august. (jeg er ikke vild efter at komme ud, men mit hjerte bløder for dansk turisme). Der må ikke komme turister, som ikke overnatter i 6 dage? Man må ikke overnatte i København eller på Frederiksberg??? Men JP avistegnerne Niels Bo Bojesen (og Rasmus Sand Høyer) sørger dagligt for opmuntring: "Det vurderes, at luftfarten efter coronakrisen vil være forandret for altid". Ved 10-tiden kommer en ven/medie-ekspert. Han arbejder på Henriks hjemmeside. Han giver mig en indføring i et nyt Adobe 'film-program' til erstatning for det gamle. Microsoft får 0 point for at udfase deres udmærkede enkle MovieMaker program. Henrik kører til Aarhus og henter vægtskiver, der endelig er kommet: 128 kg vægtskiver til OL-stangen (20 kg stangen). De bliver parkeret i kælderen. Vi nyder en Aperol Spritz mix. Spiser carpaccio med salat. Denne gang mest grønt inklusive bladselleri og asparges. Vi går tur ved stranden Rosenholm bådelaug nær Løgten. Der er turister, der er ude at bade ved 20-tiden ... Har trænet med åndedrætstræner hele ugen, men nu sætter den ud igen. Der er ingen vej udenom, der må support på efter pinsen.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Henrik optager et par videoklip, hvor jeg viser gang-variation. Så går han med Rex, mens jeg løber i Ringelmose Skov. 5,5 km igen i en dårlig tid, men det er bedre end ingenting. Det er sommervejr, over 20 grader, høj sol, så er der kun en ting at gøre: Vi spiser Løgismose Mormor koldskål. Med kammerjunkere. Det smager himmelsk, men blodsukkeret stiger og falder så som en sten i vandet. Arbejde: Læse. Skrive. Alle programmer driller i dag. Ret irriterende. Sidst på eftermiddagen deltager jeg i en EU BeActive online event. O.k., men ikke som ventet: Der var lovet en Bear Grylls workout, men han introducerede kun eventen. Vi spiser fisk og svinemørbrad med ovn-pommes frites og hvide asparges. Dessert: Et par isbåde. Vi går tur ved Ugelbølle strand bag ved campingpladsens græsplæne. Hjem og i seng ...

Søndag

Op ved 7-tiden. Jeg læser og skriver. Gåtur ved Agri. En ny rute. Igen i dag er der super sommervejr, 23 grader: Vi gør det igen: Spiser Løgismose Mormor koldskål. Arrrggghhh. Vi træner lidt i kælderen: 3 x 10 squat, 3 x 10 TRX lunges. Jeg supplerer med 3 x 10 push-ups. (endelig fremgang, efter en lang periode med optræning efter skulderskade). Træningsrummet er ikke helt færdigindrettet! Henrik spiser hos en ven på Mols. Jeg spiser pasta og tomat. Supplerer med en proteindrik. Efter maden skriver jeg videre Halv-sent i seng. Så gik den uge.