Ferie i Danmark: Djursland og Mols har det hele

Af Marina Aagaard, MFT I Radio4 taler de onsdag om Ferie i Danmark. Det er blevet klart, at coronakrisen holder de fleste hjemme. På grund af lukkede grænser, fly-mangel eller frygt for covid-19. Eller ... Fornyet lyst til at opdage Danmark, som mange har snuset mere til i de sidste to måneder. Mange har på deres nyindstiftede gåture været steder, de aldrig har været før. Djursland og Mols Marina Aagaard blog travel rejseDer er flot på alle tidspunkter af døgnet og året på Djursland.

Ferie i Danmark

Radioværten opdagede, da han spurgte til de interviewedes bedste tips til ferie i Danmark, at de i forvejen foretrak at blive i Danmark. Den ene havde ikke været uden for landets grænser i 20 år. Hvilke ferietips fik værten? De entusiastiske lokal-reklamer lød på: Køge (en overraskelse), Nordjylland, Vesterhavet, Bagenkop og Langeland og Djursland. Det sidste sted ved jeg noget om. Der har jeg været bosat i flere år - og der er forbløffende meget at se - og har man lyst til 'storbyliv', er Aarhus lige rundt om hjørnet. Nederst er 10 tips, jeg lige kan komme i tanke om.

Djursland og Mols

Djursland er Jyllands næse. Mols er et område på den sydlige del af Djursland, halvøen vest for Ebeltoft Vig, hvor Mols Bjerge ligger, men fraregnet den sydligste halvø Helgenæs. Naturen er virkelig unik med istidslandskab med masser af bakker og en lang kyststrækning med idylliske sandstrande og naturskønne stenstrande. Strandene er meget populære blandt børnefamilier og vandrere. Strande, skove, marker, enge, søer. Der er næsten det hele naturmæssigt. Bortset fra klipper, men så er der betagende skrænter i stedet. Helgenæs har et meget fotograferet fyr, en populær stenstrand og en vandresti i området omkring Tyskertårnet fra 2. Verdenskrig. Men det er ikke kun de mest kendte steder, der er værd at besøge ... Den lidt hemmelige skrænt ved Jernhatten er nu i Danmarks Naturkanon. Bugten ved Kalø Vig er et yndet sted for kajakroere, windsurfere, kitesurfere og fritidssejlere. Foto er fra en aften, hvor vinden har lagt sig.

Hvad sker der på Djursland?

Det, der lige nu ligger først for i mine tanker; hvis jeg blev interviewet: Mols Bjerge Nationalpark (for fans af natur og motion) - og flere steder udenom Mageløs mad, Michelin mad, Restaurant Moment og Molskroen, og div. fiskerestauranter Ebeltoft, idyllisk by med Fregatten JyllandGlasmuseet (kunst og gode gaver), is og diskotek Ree Park Safari - parken åbner nu, fordi man kan køre rundt Lübker Golf og Spa, flotte baner og fin spa og ude-spa Djurs Sommerland - mange (nye) forlystelser Kattegatcentret - interaktive hav-oplevelser Dybhavsfiskeri - ture fra Grenaa havn SUP-sejlads - de små vige er perfekte (også til snorkeldykning i sæsonen med naturvejleder) Verdensballetten på Møllerup Gods (aflyses i 2020, udsat til 2021) Djursland og MolsDer er også slotte, hvor man kan gå i parken eller nyde eftermiddagste. Her under Sostrup Slot & Kloster (foto fra en diset dag (!) uden for sæsonen). Kom til Djursland. Der er garanti for oplevelser og flot natur (ikke-sponsoreret indlæg!).