Ugen der gik 19 2020: Bedring og bededag

Af Marina Aagaard, MFT Fjerde uge med fase 1 (begrænset) genåbning af Danmark. Nu bliver der talt om fase 2 hele denne uge. Næste uge kommer mange i gang igen. Dog ikke rejse- eller fitnessbranchen. Ugen der gik 19 2020 Marina Aagaard blog KaløDet er ugen med Bededag. Og torsdag annoncerer Statsministeren en udvidet fase 2 åbning Rapsmarkerne står i fuldt gult flor og instagrammere går helt amok med mark-selfies.

Ugen der gik 19 2020

Mandag

Så er vejret igen flot: De fleste dage byder på solskin. Også i dag. Min ryg har det stadig ikke godt, p.g.a. 1 md. manglende tung vægttræning - og en smule for tung træning, da chancen endelig bød sig. Vanlig styrketræning er nu udelukket, det samme er løb og trappeløb. I dag: Til kosmetolog. Tid til pleje igen. Hjem. Læse. Skrive. Vi går både morgen- og aftentur omkring golfbanen. Tidligt i seng.

Tirsdag

Op og arbejde. Skriver videre. Jeg går tur med Rex på markerne bag golfbanen. Vejret er flot. Hjemme igen: 3 x 10 brystpres og 3 x 10 inverted body rows i TRX. Træningen kommer i mindre rater. Vi spiser ... rester ... Vi går aftentur med Rex ved Kalø Slotsruin. Der er en vild orange 'blue hour' (top foto). Der er en del biler, men kun enkelte motorcykler og veteranbiler. Tirsdag plejer at være en stor 'træf' dag, men ikke i øjeblikket. Tidligt i seng.

Onsdag

Jeg vågner og ryggen har det bedre. Et mirakel! Vi spiser morgenmad og læser lidt. Går tur med Rex omkring golfbanen. Læse og skrive. Vi går i kælderen: Jeg tyvstarter: Sjipper 15 minutter, spinner 15 minutter. Ryggen klager lidt. Henrik spinner (20 minutter ...). Mini-styrketræning: Vi tager 4 x 6 (cirka) pull-ups ... og 3 x 10 push-ups. Henrik spiser rester, spareribs og rösti, varmet i ovn. Jeg spiser tun og rød peber. Jeg ville have spist spejlæg, men gassen (dyserne) virker ikke. Så det blev aftensmad 'light'. Går aftentur med Rex ved Kalø Slotsruin. Jeg skriver videre. Tidligt i seng.

Torsdag

Jeg vågner og ryggen har det stadig nogenlunde. Vi arbejder begge intensivt i dag. En del af dagen. Ved middagstid: Henrik går med Rex. Jeg løber for første gang i 1½ uge (cirka). 4,75 km. Langsomt og forsigtigt. Det kan mærkes i ryggen, men det går. Det er fantastisk. Hjem. Vi arbejder videre. Jeg går i kælderen: 3 x 10 rygstrækninger og 3 x 10 rolldown for maven. Vi ser tv: Breaking News. Statsministeren  fortæller, at fra næste uge, 11.5., starter bl.a. 6.-10. klasser, efterskoler og storcentre må åbne. Zoologiske haver, man kan køre i (de andre er meget skuffede). Restauranter må åbne, men har store udfordringer med 2 m afstandskrav. Danskerne har passet på. Fortsætter det, fortsætter åbningen. Ellers!  Men fitnesscentre må først åbne til august?! Fitnessbranchen og centerledere er ikke særligt tilfredse. Vi spiser stegt laks, pastapuder med spinat og ost og hvide asparges. Vi drikker hvidvin. Synes Henrik at vi skal. Fortsætter med en GT. Hmmmm. Vi går aftentur omkring golfbanen. Sent i seng.

Fredag

Det er Bededag. Jeg kører til mine forældre. På vejen smutter jeg forbi et højhus: Trappejogger 7 x 262 x 2, ca. 31 min. O.k. Klokken 11:00 træner jeg med mor, far og min søster i udestuen: Tabata jog, squat, 1-bens dødløft, glute bridge (fødder på stol), push-ups, skulder sideløft/skulderpres, horizontal row med tube, rygstrækning, krydsløft på alle fire, mavebøjninger, planke og side planke. Hjem. Læse, skrive. Styrketræning? Ikke i dag. Ved 18-tiden kommer en ven på besøg. Vi spiser frikadeller af hhv. gris og kylling (mine), samt ovnbagte kartoffelbåde og hvide asparges og rosenkål. Jeg går tur omkring golfbanen med Rex. Vi spiser varme hveder.

Lørdag

Sent op ved 8-tiden. Solen skinner. Super vejr. Vi går tur i Mols Bjerge Nationalpak - i nærheden af Tinghulen. Der er p-r-o-p-f-y-l-d-t med mennesker. Der plejer ikke at være et øje (næsten) i Nationalparken. Men der holder biler på alle pladser og i vejsiden og vi ser grupper af turister og vandrere alle steder. (Da vi kørte forbi Kalø Slotsruin var der nærmest trafikprop og massevandring på tangen, et hidtil uset syn - coronakrisen får danskerne ud i naturen ...). Vi cykler kortvarigt og træner lidt med kettlebells: 8 TGU, 3 x 16 back lunge, 1 x 16 KB swing (med let vægt) og 3 x 10 goblet squat (let vægt). Det går semi-o.k. Henrik laver mad og jeg skriver, vi får en Aperol Spritz Mix. Vi spiser svinemørbrad, ravioli med ricotta og spinat, grønne asparges og stegte tomater. Dertil Gewürztraminer. Aftentur med Rex omkring golfbanen. Tidligt i seng.

Søndag

Op ved ved 7-tiden. Solen skinner endnu mere i dag. Det er næsten sommer. Det er Mors Dag. Jeg husker at ringe, men nåede ikke at få sendt blomster. For ringe. Gåtur ved Kalø Slotsruin.  Ebbe og totalt flot morgenlys. Ugen der gik 19 2020 Marina Aagaard blog KaløVi spiser morgenmad og arbejder dernæst. Jeg skriver. Det meste af dagen. On-off oprydning. Jeg sjipper ½ time, 3 x 12 rygstrækning / rolldown (mave), 3 x 10 push-ups, 3 x 6 pull-ups assisted. Vi spiser lasagne sent.