10 Random acts of kindness: Bliv sundere og gladere

Endelig noget sundt i radioen ... det er ufedt at fulde sig og filme det ... det er fedt at være flink. Det er rarere at være rar og samtidig strategisk smart: Det forlænger levealderen, gør dig sundere, raskere og gladere.

 Random acts of kindness Rummet gratisfotografidkUniverset bliver et bedre sted med mere kærlig-venlighed. Foto: Rummet. Gratisfotografi.dk

På vej hjem fra universitetet hører jeg tilfældigt i bilradioen programmet Pressen på P3, hvor de to værter, Tue og Tony, diskuterer de seneste trends. I øjeblikket er det åbenbart populært at drikke en øl, filme akten og lægge foto på facebook. Det synes værterne ikke er særlig konstruktivt. Jeg tilslutter mig 100 % ud fra et fysisk, mentalt og socialt perspektiv. Værterne diskuterer bedre alternativer og foreslår 'random acts of kindness', tilfældige handlinger med venlighed, hvor man tilfældigt gør en god gerning overfor fremmede uden at forvente noget til gengæld. Et fænomen, der langsomt breder sig - for at give er den største glæde. I samme genre kom der for et par år siden bogen 'Fucking flink' af Lars Andreas Pedersen (manuskriptforfatter og idemanden bag Polle fra Snave reklamen), som handler om at styrke arbejdsglæde, øge tolerance, forbedre intuition og øge modstandsdygtighed mod modgang. Alt sammen ved at være flink. En flink fidus fra ham: Giv komplimenter. Til kolleger, medpassagerer, servicepersonale. Her er flere flinke fiduser:

10 Tips til Random acts of kindness

  1. Lad folk komme foran dig i køen.
  2. Er din P-billet stadig gyldig; giv den til en, der er ved at parkere.
  3. Giv (overraskende) (mange) drikkepenge.
  4. Skriv en seddel med en hjælpsom (eller sjov) besked.
  5. Mangler en i kassekøen lige et par kroner, så giv dem mønter.
  6. Vær særligt hensynsfuld i trafikken, hold tilbage, brug tommel op tegnet.
  7. Tilbyd at bære taske, kuffert eller skrald, for nogen der slæber.
  8. Hold døren for andre. Hjælp ind, op, ned, over.
  9. Tilbyd uopfordret at hjælpe med projekt(er) i lokalområdet.
  10. Send blomster til nogen som ikke venter det. (En US blog Project Light to Life anbefalede, at man lagde en buket blomster uden afsender på en tilfældig trappesten. Det vil jeg nu ikke anbefale; mon ikke modtagerne er ved at blive vanvittige af at tænke over, hvor den kom fra?).
Skriv gerne flere tips til i kommentarfeltet! Random Acts of Kindness Foundation Tip: Tape mønter til en automat Næste gang du går forbi en slikmaskine eller automat, så tjek din pung. Hvis du har penge nok til at købe en sodavand eller snack, så tape mønterne til siden af automaten sammen med en seddel "jeg giver snacks". P.s. En stemme i baghovedet hvisker, at det burde ikke være et modefænomen eller noget man planlægger, men foregå helt automatisk - men planlagt flinkhed er selvfølgelig bedre end ingen! Og samtidigt sundt, ikke mindst for den gode samvittighed?

Referencer

Wikipedia: Random acts of kindness The random acts of Kindness foundation Random acts of kindness day 14 random acts of kindness Pressen på P3