Bergen: B-siden og 50 nuancer af grå

Af Marina Aagaard
Back in Bergen en weekend, en arbejdsweekend med holdtræning. Sejler endnu en gang ind i Bergen havn og spændingen bygger op: Usædvanlig udsigt til træhuse, ekspeditionsskibe og bjerge. Norge Bergen havn. Foto: Marina Aagaard Bergen og Ulriken på afstand Foto: Marina Aagaard

Bergen

Byen med de syv bjerge, er den næststørste by i Norge, et internationalt undervandsteknologi, skibsfart og olieindustri center og landets street art hovedstad. Byen har en befolkning på ca. 270.100; en befolkning, der udadvendt, afslappet, arty og fit. Bergen gamle byhuse Foto: Marina AagaardBergen er oversvømmet, ikke kun af regn - det regner i løbet af 235 ud af 365 dage året rundt, fx omkring nytår 2007 modtog Bergen 85 på hinanden følgende dage med regn (!) - men også af turister fra hele verden. Det er kun naturligt: ​​Det er en virkelig pittoresk og interessant by, ikke kun Bryggen, Hanseaten, på UNESCOs verdensarvsliste, men også resten af ​​byen er et besøg værd; havnen, Norges travleste, de gamle dele af byen og bjergene. Bergen Bryggen udsigt Foto: Henrik ElstrupNorge Norge Bergen Bryggen Foto: Henrik Elstrup En brøkdel af den fotogene Bryggen, UNESCOs verdensarvsliste.

Bergen B sideB-siden

Bergen fotos betyder normalt Bryggen fotos. For balance her er 'B-siden', den anden side: Din havneudsigt, når du står på Bryggen-siden. Norge Bergen arkitektur Foto: Marina AagaardBergen kan også prale af bygninger med mere moderne arkitektur. Bergen fiskemarked Sund fastfood-middag på en af ​​de mange båse på det populære fiskemarked. Fra byens centrum kan du gå til toppen af ​​Fløyen, 425 m.o.h. med en kabelbane, og lidt længere væk kan du tage kabelbanen op til Ulriken, 643 m.o.h. På toppen er der flere vandreruter fra let til udfordrende. Udsigten , bjergene, havet og byen, er imponerende, når vejret er klart, så sig en bøn, hvis du skal besøge byen. Regn er en ting, men tåge - selvom den er fotogen - spolerer ofte fornøjelsen på grund af forringet udsigt. Norge Ulriken tåge stiEn voldsom og tåget Ulriken-sti; svær at finde og absolut ikke skabt for at behage turister; være opmærksom eller vær parat til at falde hårdt. Norge Bergen Ulriken Foto: Henrik ElstrupSommer i Bergen. 50 gråtoner (mindst). Sulten? Det er bare ærgerligt. For hvis du vil spise på Ulriken restaurant, sky:skraperen, skal du booke en dag i forvejen. På trods af deres plakat på gadeniveau, der siger, at du kan få noget at spise, selvom du ikke har reserveret, serverer de ikke engang kaffe, drikkevarer eller snacks, når du kommer til toppen / restauranten ...  Bliv nede, hvis du vil spise. Hvis du har penge (masser af penge) til overs, kan du spise på en af ​​de mange dejlige restauranter. Jeg kan kun sige en eneste dårlig ting om Bergen, men den er til gengæld rigtig dårlig; priser (i Norge) er frygtelige, og dette udsagn kommer fra en indfødt i et land (Danmark), hvor priserne også er frygtelige: Bergen pris: En salat NOK 160-170 (USD 30). Måske er løsningen her: Norge McDonalds McDonald's restaurant. For en gangs skyld blendet ind i landskabet, skandinavisk design anno 1710. Norge Bergen fortovskunst Fortovskunst om tankens magt, mere kraftfuld end medicin: Hvis du synes, du har det godt, har du det godt. Bergen gør dig godt.
Læs mere (om næsten nabo byen Stavanger): Fitness wellness rejse: Stavanger, Norge