Motivation citat: Vind, vinder vaner, win-win

Af Marina Aagaard, MFT Og vinderen er ... Dig. Selvom du ikke vinder, vinder du en sejr, når du gennemfører (dit løb, forløb, projekt). At vinde er skønt! At gennemføre uden at vinde er måske mindre skønt, men stadig en bedrift og en erfaring. Har du oplevet eller lært noget, så har du vundet. And the winner is ... (citat fra utallige sportskampe, men kan også bruges i hverdagen) Vinder vaner motivation For at øge chancen for at vinde, må man tænke som en vinder. Det kan man træne på og det hjælper: Man kan træne vindermentalitet. Vindermentalitet (Den Danske Ordbog): Kendetegnende for en person, der er præget af meget stærk lyst og vilje til altid at ville vinde (...).
Vindermentalitet er ikke noget man enten er født med eller uden, det kan trænes. Du kan træne din vindermentalitet til at blive så stærk, at du kan håndtere de udfordringer du møder på en optimal måde. MentalMotion
Vindermentalitet handler dog ikke om, at det vigtigste er at vinde. Sand vindermentalitet handler om at føle og vise lyst og vilje til at vinde ved at fokusere på processen og udvikling, der giver gevinst på den lange bane. Vinderattitude sender signaler udad til andre og indad til én selv. Vinderattitude giver et boost af glæde og overskud; det skaber fremdrift. Det er en ren win-win situation.

Vinder vaner

1. Sæt ord på drøm og drømmemål 2. Sæt realistiske (del)mål og hav realistiske forventninger 3. Hav fokus på nuet og udvikling 4. Udforsk, afprøv, leg - vindere tester nye måder 5. Tænk på dig selv som vinderen; tro på dig selv 6. Accepter fejl og lær af dem - det er brugbare erfaringer 7. Sørg for at fejre alle sejre - nyd det, når det lykkes, når du "vinder"
God dag, uge, måned, år