Lunge-squat-lunge test: Bentræning for hofter og lår

Er din lunge teknik og styrke sikker og stærk? Tjek stabilitet og kontrol med denne lille test. Testen anbefales af Joel Seedman, PhD, styrketræner og skribent. Jeg prøvede testen: Brugbar test eller ej. Øvelsen fungerer og er sjov som variation i træningen. Er forreste knæ i lunge i 90 graders stilling med knæ stabilt over anklen, er det dog vanskeligt at holde balancen i squat, hvor knæ normalt er lidt foran ankler. Man må justere en lillebitte smule.

Lunge-squat-lunge

Mini-testen udføres sådan:
  • Kom først ud i back lunge-stilling (i "bunden" af stillingen). Stabiliser kropsmidten; bracing.
  • Træd herfra frem til squat stilling [næsten] uden at justere din hofteposition eller torsovinkel (overkroppens stilling).
  • Dernæst gør du det omvendte: Gå fra squat tilbage til back lunge, mens du holder samme kropsstilling (tyngdepunktet i samme niveau).
  • Prøv evt. et par ekstra gange.
  • Gentag testen med modsat ben.
Lunge-squat-lunge fitness testning test Marina Aagaard blogJoel siger: Hvis du kan udføre denne test uden at miste balancen og en stærk og stabil kropsposition, er din lungeteknik i orden, hvis ikke, så er det tid til at finpudse din lungeform. Jeg er knapt så sikker på om øvelsen er overførbar til almindelige dynamiske lunges, men den kan fortælle noget om  generel stabilitet og kan bruges til det. Prøv det. Rigtig god træningslyst.