Ugen der gik 28 2019: I DK, AAR og E

Af Marina Aagaard, MFT Ugen er en typisk sommeruge; mest hjemme og hjemmearbejde - bortset fra weekenden. I juli er der delvis "stilhed før stormen", ikke meget på landevejen, men forberedelse til de næste foredrag. En ret almindelig uge, men lørdag tager vi på familieferie, mens Rex og venner passer hus. Ugen der gik 28 2019Mandagen starter med slemt uvejr, skybrud og tordenvejr, resten af ugen byder på vekslende vejr, gråvejr og regn, men også masser af solskin. Hver dag gåture med Rex i skoven, ved vandet og i lokalområdet omkring golfbanen.

Mandag

Tidligt op. Skriver blogindlæg. Læser og skriver; masser af foredrags- og kursusforberedelse. Folkeuniversitetet har bestilt nogle nye lidt specielle foredrag. Blandt andet 'Fitness i tiden' til Hearts & Minds festivalen i september. 5 km løbetur i Ringelmose skov (start ved Jagtslottet). Henrik går med Rex. Vi skulle i fitnesscenteret, men går i stedet på café Laurits og spiser frokost: Henrik får Laurits Burger. Jeg får vegetarsalat med falafel, salat, nødder, m.m. Hjem til hjemmekontoret. Arbejder videre. Ingen styrketræning i dag. Spiser aftensmad. Rester (fra nogle dage siden): Kylling med pasta og grønt. Går tur med Rex i ”baghaven” – omkring golfbanen.

Tirsdag

Formiddagsgåtur ved Ugelbølle Strand og Mågehalvøen. Solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Til foreningsfitnesscenter: Trappetræning: 33 minutter; 200 etager. Level 22 (med støtte), level 17 (ustøttet), 10 x 1:1. 5 minutter dobbelttrin, level 12. 4 x 8 frivend 8 TGU 1 x 12 swing, 1 x 16 back lunge, 1 x 10 goblet squat. Læse. Skrive. Til SATS, Viby. Vikar: Pilates og yoga. Hjem. Sen spisning. Favoritmad: Carpaccio med grana og olie på en tyk bund af: Rucola, agurk, avocado, tomat, løg, bladselleri.

Onsdag

Til SATS. 3 x 10 hængende benløft. Undervisning: Holdtræning: Dance, core, mobility. Ingen personlig træning med far og mor (sløj). Selvtræning: 3 x 10 Box jump. 3 x 10 box  hink, 3 x 10 step up. 4 x 8-10 pull-up, 3 x 8 leg curl. 3 x 10 push-ups. Hjem. Læsning. Skrivning. Forberedelse til møde næste dag. Spisning. Laks med spinat og frisk pasta, ravioli med svampe og trøffel.

Torsdag

Morgenmøde om personlig træning i Aarhus. Kort gåtur på Aarhus Ø. Jeg er vild med byen om morgenen. Havneområdet har altid været mit favoritområde i Aarhus. Men. Har til dato ikke været særligt imponeret af arkitekturen eller det generelle layout i det nye Aarhus Ø område, en rodebutik med forskellige ikke særligt elegante boligblokke. Heldigvis er der begyndt at komme nogle pænere bygninger (som fx Bjarke Ingels' AARhus), grønne områder og mere liv. 5 km Løbetur i Hestehave Skov. Omkring skoven er grøftekanter og marker fulde af vilde blomster. Til foreningsfitnesscenter. 3 x 10 Bænkpres, 2 x 10 cable fly, 3 x 10 unilateral chest press, cable. 3 x 10 horizontal row maskine. Hjem. Jeg vasker tøj og rydder op i tøj-skuffer. En ven kommer til spisning. Henrik og ven spiser 500 g T-bone steaks. Den slags kød tiltaler ikke mig Jeg spiser igen, igen laks. Tilbehør er kartofler, gulerødder, bønner og asparges.

Fredag

Formiddag 5 km løbetur i Ringelmose skov (start ved Bregnet Kirke). Til foreningsfitnesscenter. 5 minutters roning CR2. Det er dejligt, men det går lidt trægt. Det er længe siden jeg har lavet andet end trappetræning og løb: Jeg var nødt til at prioritere det op til Flørli 4444 løbet. 4 x 8 modificeret frivend (ud i et uden drop af vægt). Hjem. Læse videre og løse diverse småopgaver. Aftensmad: Henrik spiser bøf, jeg spiser laks igen, igen. Dertil grønne bønner og asparges. Desuden har Henrik lavet kartoffelmos med grøntsagsrester fra i går. Vi drikker hvidvin til maden: Grüner Veltiner. Good, but not great.

Lørdag

Rex gåtur ved Kalø, ud ad tangen (ikke op til slotsruinen) og retur. Det er tåget og mildt. Et skønt morgenvejr. Til foreningsfitnesscenteret. Trappetræning: 33 minutter; 200 etager. Level 22 (med støtte), level 17 (ustøttet), 10 x 1:1. 5 minutter dobbelttrin, level 12. Kortvarig bentræning: 2 x 10 overhead squat, 1 x 10 overhead lunge. 1 x 10 squat, 1 x 10 lunge, 1 x 10 romanian deadlift (strakte ben). Klokken 13:30 sådan cirka kommer mine forældre. Vi kører med dem til Tirstrup lufthavn eller rettere AAR, Aarhus Airport, som er ved at udvide. Lufthavnen ligger kun cirka et kvarters kørsel fra os, så det er nemt. Der er ekstremt mange mennesker og det går meget langsomt … Vi har selv tjekket ind, men står i kø til bagage drop-off i næsten 1½ time. Det er for længe. Indtjekningspersonalet tager det med højt humør. Til gengæld er security-damen lidt vel stram i betrækket og har mistet humoren – ligesom jeg næsten mister min, da jeg bliver plukket ud til kontrol (for narko!); tiden er nemlig knap nu, snart skal vi til at boarde flyet. Hvor mange billeder af flyvinger og skyer kan man tage? Uendeligt mange! Klokken 15:45 flyver vi af sted. Mor, far, søster, svoger, niece og nevø med kæreste, Henrik og jeg. Igen i år til Mallorca. Til en lejet villa på østkysten (hvor vi også boede sidste år). Til afslapning, hygge og forhåbentlig en lille vandretur. Flyveturen tager kun 2½ time. Så lander vi i Palma lufthavn. Her venter en lejet mini-bus. Med den kører vi østpå. Cirka 1 times kørsel til Cala d'Or. Vi ankommer mens det stadig er lyst ved 20-tiden. Der går dog noget tid inden alle har fundet deres værelser og installeret sig. Så klokken bliver 21:30 før vi går ned ad gaden, rundt om hjørnet til den nærmeste restaurant for at få noget at spise. Ved 23:00-tiden er vi tilbage i huset. Efter indtag af nem dessert, Magnum is med mandler, går vi i seng.

Søndag

Vi vågner sent. I Cala d'Or på Mallorca. Står op og spiser ferie-morgenmad ... yoghurt med crüsli (!) og toast (!) ... i "spisestuen" som er helt åben, til den ene side kun adskilt fra haven med et gitter og til den anden side en central gårdhave. Der har været hedebølge i Spanien i de foregående uger, men overraskende nok er temperaturen nu kun omkring 25-27 grader, i dag endda overskyet det meste af tiden med en let brise (det passer mig (og Henrik og min far) fortræffeligt, men resten sukker efter mere sol). Mens vi er udenbys, passer T-Rex huset sammen med rigtige venner. Hundepension? Med møje og besvær har vi fundet steder til Rex tidligere (den årlige familieferie foregår for ”min søsters børns” skyld i højsæsonen). Men i år er alt fuldbooket. Heldigvis har virkeligt gode venner sagt ja til at flytte ind og passe hund. Det var på et hængende hår. I dag, søndag, første rigtige familie-ferie-dag dovner vi den. Slapper af omkring morgenbordet, ved poolen eller går tur. Henrik og jeg klarer lige at gå til restauranten om hjørnet og drikke Aperol Spritz og spise avocado med rejser og dessert, æblepie med vanilleis og creme brulée. Aperol_spritz_Marina_Aagaard_blog_travelMens vi sidder der, kommer først søster og svoger forbi. De gør os selskab med burger og pommes frites. Da de er gået, kommer mor og far forbi og spiser dessert, is, sammen med os.

Afslapning

Så går vi hjem. Slapper mere af. Jeg svømmer lidt i poolen: 100 baner a 10 meter, cirka 1 kilometer. Svoger har tjekket det lokale fitnesscenter. Det har desværre lukket om søndagen, så det bliver til træningsfri i dag. Vi må gå en tur i aften ... Vi har lavet den ordning at hvert par skiftes til at vælge ved hvilken restaurant, vi alle sammen skal spise på (og booker bord). Så går det let og hurtigt uden debat om hvor og hvornår. Også i aften. Vi går ud og finder ind på en af de usædvanligt mange "turist"-restauranter. Sædvanligvis vælger de fleste i familien oksekød i forskellige udgaver, mens jeg vælger en fiske- eller kyllingret. Jeg spiser det meste, også rødt kød, men foretrækker fisk, kylling eller vegetar- eller veganerretter. I dag blev det fisk. Ved 9-tiden har vi spist. Tilbage til huset. Og tidligt i seng. Det er anstrengende at slappe så meget af.