Aalborg Sportshøjskole Motionsunivers Indvielse 2019

Af Marina Aagaard, MFT Så fuld af Liv. Bevægelse for livet. Siden 1982. Fra 2019 med flere fede faciliteter. Aalborg Sportshøjskole midt i Aalborg. For over 23 år siden blev der talt om nye bygninger. I de sidste 10 år har der været tre seriøse skitseforslag. Tredje gang blev lykkens gang. Med ihærdig indsats fra undervisere og forstandere. Nu er alle fagenes styrkefaciliteter samlet på skolen i en flot, moderne bygning i træ, glas, stål og beton.

Aalborg Sportshøjskole Motionsunivers

Den 23.05.2019 er der officiel indvielse af "Aalborg Sportshøjskoles nye klatre- og styrkeunivers", 1.200 kvadratmeter træningsfaciliteter. Styrketræningsrum, cool crossfit 'box' og en unik styrkeløft- og vægtløftningsafdeling - udtænkt af især Kim Lynge, stærk styrkelærer, tidl. landstræner. I den anden ende alle tiders bouldering og klatring hule, base camp for Aalborg Klatreklub. Først taler ved højskolen, bestyrelsen og kommunen. På foto forstander Erik Sidenius. Lyttere er elever, tidligere elever, nuværende og tidligere lærere, medlemmer af foreningen Sportshøjskolen, medlemmer af Aalborg Klatreklub, forretningsforbindelser og venner af huset. Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_Indvielse_2019Så en sang: Livstræet. Et hit fra Højskolesangbogen. Og masser af mad og drikke i gården. Et kendetegn for skolen; lækker og sund mad fra morgen til aften. Efter min mening en kæmpe fordel ved ophold og besøg på Aalborg Sportshøjskole. Grej fra Grejbanken - outdoorlinjens eget havunivers udtænkt af Kim Jensen - dublerer som køletasker i dagens anledning. Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019Aalborg_Sportshojskole_Grejbank_2019Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019 Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019 Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019En af haverne, der omgiver skolen. I nyt design med bakke og bjerg. Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019 Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019Faciliteter for de, der vil i højden og de, der vil i dybden med høj-intensiv og tung træning. Aalborg_Sportshojskole_Have_Faciliteter_Klatring_Fitness_Styrketraening_2019 Aalborg_Sportshojskole_Klatring_Bouldering_2019

Fitness undervisere

Set i gården: De fire undervisere fra fitness (aerobic, holdtræning, personlig træning) linjen. Fra højre mod venstre: Susan Roulund (DIF, Det Olympiske Akademi, tidl. underviser og forstander på skolen), initiativtager til aerobic/fitnessuddannelse på Aalborg Sportshøjskole, underviser 1994. Marina Aagaard (lektor, foredragsholder), underviser 1995-2010. Gitte Møller (diplomtræner, pædagog), underviser 2010-2015. Jane Flæng (diplomtræner, eventyrer), underviser 2016- Fire der kan blive enige om at bevægelse gør glad.

Læs mere:

Sportshøjskolen Aalborg Klatreklub