Fitness Coaching bog: Motivation og metodik for trænere

Af Marina Aagaard, MFT Fitness Coaching motivation og metodik - succes og vedholdenhed i fitness og personlig træning. Den første fagbog om specifik coaching i fitness træning, fitness instruktion version 2.0. Den første fitnessbog, der giver specifikke redskaber til at modvirke det store frafald i fitnesstræning; 50-75 % frafald inden for 3-6 måneder! Bogen handler om at stille de rigtige spørgsmål ... og besvarer undervejs disse:
  • Hvem er det der fitnesstræner?
  • Hvorfor træner de (hvad er motivationsfaktorer)?
  • Hvordan kommer man fra amotivation til indre motivation?
  • Hvorfor træner nogen ikke (hvad er barrierer)?
  • Hvordan foregår vaneændring (hvordan forhindres frafald)?
  • Hvordan kan træning målrettes til bedre vedholdenhed?
  • Hvad er coaching og hvad er Fitness Coaching?

Fitness coaching Marina Aagaard

Fitness coaching

En metode og en inspirationsbog til personlige trænere, fitnessinstruktører, fysioterapeuter, vejledere inden for motion og sundhed samt idrætsundervisere og -studerende og andre med interessere for motivation og vedholdenhed i fysisk træning.

Bogen har 10 kapitler.

En indledning der fortæller om baggrund og målsætning og ni kapitler, der omhandler nøgleområderne inden for Fitness Coaching.

Kapitel 2 til 4 fortæller om grundlæggende teori inden for vaneændring og motivation og praksis illustreret med fitness eksempler. Kapitel 5 beskriver Fitness Coaching og Fitness Coachen. Kapitel 6 til 10 supplerer med specifik metodik relateret til samtaler og træning, der understøtter Fitness Coaching og forbedrer fitness oplevelsen.

Formålet er i kort, let læst form at formidle væsentlig viden omkring vaneændring, motivation, kommunikation, så den bliver tilgængelig og udbredt i fitness og motion. Alt for mange er fysisk inaktive og alt for mange af de, der starter med træning, falder fra. Bogens hovedmål er at foreslå metoder til planlægning og formidling af mere motiverende fitness samtaler og prøvetimer, den første træning eller programlægning, for at øge tilgang og vedholdenhed ? til fordel for fitnesskunder, trænere, fitnesscentre og samfund. Bogen er skrevet med henblik på daglig praksis med ønsket om at have en dansk fagbog med specifikke fitness coaching metoder baseret på både teori og praksis. Bogen tager afsæt i teorier om adfærdsændring og motivation samt coaching og kommunikation (SDU-studium) samt 25 års praksis inden for træning.

Fordele:

Bogen giver indsigt i coaching principper, specifik Fitness Coaching og indeholder unikt materiale, blandt andet:
  • Oversigt over forandringsstadier relateret til fitness.
  • Oversigt over fitness barrierer og relevante strategier.
  • Kunde-træner motivation model (fra coach-athlete motivation modellen).
  • Fitness Coaching modellen (samtale system).
  • Fitness Coach karakteristika tabel (udviklingsområder)
  • Introduktion til holistisk træning og seneste træningsanbefalinger (ACSM)
  • Spørgsmålseksempler til alle fitness samtalens faser.

Begrænsninger:

Den trænende kaldes i bog kunden, da det er et typisk udtryk i fitnessregi. Alligevel kan udtrykket forekomme snævert. Metoderne virker nemlig i mange sammenhænge; for patienter, klienter, fokuspersoner og trænende.

Fakta om bogen

Titel: Fitness Coaching motivation og metodik - succes og vedholdenhed i fitness og personlig træning Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 224. Gennemillustreret. Farve. Udgave: 1. udgave, 1. oplag. Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S. ISBN: 978-87-92693-59-4. E-bog 978-87-92693-83-9 (DKK 100). Udgivet: 2014. (1. udgave 1. oplag). Vejledende udsalgspris: DKK 198. Fås hos udvalgte boghandlere og netboghandlere bl.a. Saxo.