Ugen der gik 15 2019: Sort Hul

Af Marina Aagaard, MFT På farten med tre foredrag og lyse(re) dage. Træning og ernæring falder i et sort hul. Og:  Verden ser for første gang et rigtigt sort hul.

Ugen der gik 15 2019

Jeg går ellers ind for varieret sund kost og træning; med denne uge som en undtagelse. Ugen der gik 15 2019 Nationalpark_Mols_Bjerge_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse_Foto_Henrik_Elstrup OOTD: Outfit of the day, stumpebukser og sneakers, det er jo april, men pels p.g.a. frostgrader!

Mandag

Tidligt op. Sidste forberedelser til foredrag. Læse, skrive og forberede foredrag. Formiddag: Gåtur med Rex. Flot vejr, sol, blå himmel, lammeskyer ... men iskoldt. Ingen træning i dag. Arbejde videre. Køre tidligt af sted - på grund af tæt efter-arbejdstid-trafik. Spise en banan og en proteinbar i bilen. Sølle, men det er det jeg kan overkomme i dag. Holde Træning der tæller foredrag i Kolding for en meget stor gruppe. Der er topgod stemning og feedback; så bliver man glad i låget! Ved 20-tiden hjem igen. Rydde lidt op og så tidligt i seng.

Tirsdag

05:00 tidligt op. Personlig træning i Aarhus i et firmaidrætscenter. Endnu en tur omkring havnen. Herligt. Jeg kører hjemad. Læser, skriver, forbereder foredrag. Over middag til firmatræning i Aarhus. Kropsvægtstyrketræning med elektronisk musik. Hjem og forberede flere foredrag. Det er Rex' fødselsdag i dag. Han bliver 7 år. Vi fejrer med en gåtur ved Kalø Slotsruin. Spisning: Jeg får en kæmpeportion stegt laks, brune ris og ærter. Henrik får take-away wienerschnitzel fra Restaurant Bag Søjlen. Tidligt i seng.

Onsdag

Op klokken 6. Kører til Aarhus 08:00. Tager 3 x 10 hængende benløft. Hopper 3 x 10, hinker 3 x 10. Så som vanligt holdundervisning 9-11: Dance (latin tema i dag), core, mobility. Hilser på mor og far, der træner selv i dag. Ugens nyhed. D. 10.04. fotograferer astronomer for første gang et sort hul. Et "monsterhul" i en galakse 53 mio. lysår fra Jorden (Ing.dk). Spændende, men også uhyggeligt: Et sort hul er et område med så stærk tyngdekraft, at det trækker alt i nærheden ind uden at det har mulighed for at undslippe (hvis man føler, at man er faldet i et sort hul, er man heldigvis ikke!). Det fotograferede sorte hul (foto viser begivenhedshorisonten, event horizon, omkring det) i M87 er ca. 6,5 mia. gange så tungt som Solen, mens det sorte hul i midten af Mælkevejen kun er ca. 4 mio. gange tungere end Solen. Sjovt nok har jeg også selv talt om et sort hul i løbet af ugen. Nemlig "frafald" i forbindelse med vaneændring, adfærdsændring: Et sort hul som mange har stiftet bekendtskab med. Men frafald er naturligt, det ødelægger ikke alt; det er bare om at komme tilbage på sporet igen. Læse, skrive, forberede og pakke. Kører tidligt sydpå: Skal forbi trekantsområdet og der er tit uheld på motorvejen, så man sidder i kø i lang tid ad gangen. Jeg spiser en proteinbar og en banan i bilen. Ikke helt nok, men hurtigt og nemt. Holder Hjerne og krop i top foredrag i Odense. En meget stor og meget veloplagt forsamling. Jeg møder en bekendt, vi sludrer, og tiden flyver. Så af sted nordpå. Sent i seng.

Torsdag

Læse, skrive, læse, skrive. Finpudsning af aftenens sær-foredrag for Folkeuniversitetet Aalborg. Det er fjerde gang jeg holder foredrag for dem. Sidst på eftermiddag kører jeg til Aalborg. Spiser en proteinbar og en banan. Holder foredraget, et længere et: Et intensivt Træning der tæller med trænings- og programplanlægning. Denne gang en lille gruppe, både yngre og ældre, omkring 20-60, der heldigvis virker lige interesserede i også de mere nørdede informationer. Så af sted i bilen. Jeg spiser den lille madpakke Henrik har lavet: Gulerødder, tomater og mandler. Der var også en Snickers, men den gemmer jeg.  I seng ved 22:30-tiden.

Fredag

Personlig træning er aflyst på grund af sygdom, så jeg er sent i gang ved 7-tiden. Skriver lidt, spiser morgenmad, yoghurt med müsli samt banan og appelsin. Jeg skulle have haft formiddagsmøde, men det bliver også aflyst på grund af sygdom. I stedet bliver det til frokost (med falafel salat og Ramlösa) hos Cafe Lauritz. Derefter træning i det lokale foreningsfitnesscenter: Trappemaskinetræning: 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 11, støttet. 4 x 8-10 modificeret clean and press (træk op med arme, ryg, ben og skuldre - og op i skulderpres). Hjem skrive og rydde op. En ven kommer på besøg. Han og Henrik spiser pizza, men jeg har fået lidt for meget af mindre sund mad på det seneste, så jeg spiser bare tun (der heller ikke er helt sundt på grund af kviksølv), avocado og tomat. Til gengæld får jeg hvidvin til maden ... Efter maden gåtur med Rex.

Lørdag

Dagen går med oprydning og artikelskrivning. Desuden et par blogindlæg. Mere læsning og skrivning. Henrik går med Rex, jeg løber en tur ved Vodskov Næs. Vodskov_Mark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse_Foto_Henrik_Elstrup Lige efter løbeturen igennem marken og skoven møder vi en god ven, der ejer Rex' brødre. Hun er på vej på gåtur med en hoppende og springende sort superhund. Ligesom jeg, har også hun været ude at 'flyve' med sin super-blide-og-god-som-dagen-er-lang, men superstærke malamut schæfer og kan også fremvise ar og skader! Hjem. Skrive lidt igen. Spise ovnstegt kylling med masser af rødkål og blomkål. Det er næsten lidt for sundt! Se fjernsyn. Lidt X-factor og lidt forskelligt ... men hov, så faldt jeg i søvn. 22:30.

Søndag

Står sent op kl. 7:00. Spiser yoghurt med müsli og banan. Ingen særlig søndagsmorgenmad i dag. Skriver lidt. Ser et lokalt facebook opslag omkring et bordtennis bord billigt til salg - lige nede ad gaden. Jeg er vild med bordtennis, men spiller det aldrig - undtagen på ferie, når der er et bord. Jeg slår til og vi kører ned og henter bordet ... det er dog for stort til at være i bilen, så jeg triller det hen ad gaden og hjem. Det er Økodag 14.4.2019. Så kører vi en tur til Følle. Et af de økologiske landbrug på egnen 'lukker køerne ud' på sommergræs. Sidste år var der omkring 10.000 til stede og det er vist det samme i år! Det er første gang vi er med. Der bliver talt ned: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 - så bliver porten åbnet og køerne strømmer ud. Der er mange og de løber til højre og venstre. Et par stykker hopper lidt, men ellers er det ikke så vildt som forventet. Men det gør ikke noget; jeg ko-fan også selvom de står helt stille og græsser. Derefter træning i det lokale foreningsfitnesscenter: Trappemaskinetræning: 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 11, støttet. 4 x 8-10 bænkpres, 3 x bryst fly kabel, 3 unilateral brystpres kabel. Derefter hjem og skrive. Rydde op. Køre til Kalø Slotskro. Spise Kaløgryde; oksemørbrad i sovs med ris og tilbehør samt salatbord. Og pandekager med is til dessert! Gåtur til Kalø Slotsruin med Rex. Det er hundekoldt, jeg fortryder de korte bukser. Kaloe_Tange_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse_Foto_Henrik_Elstrup Tidligt i seng. Forrygende travlt med fede foredrag. Fortvivlende lidt træning i denne uge. Forfærdelig ringe ernæring. Men fin uge ellers.