Bramslev Bakker og BramslevGaard Hotel

Af Marina Aagaard, MFT En lille naturperle nordøst for Hobro. Et bakkelandskab ved Mariager Fjord. Med skønne, stejle bakker, utæmmet krat, grønne marker, gravhøje samt strand og vand. Og mulighed for logi på herregårdshotel eller campingplads med udsigt til fjord og skov.

Bramslev Bakker Marina Aagaard blog travel rejse fotoBramslev Bakker

Et område på ca. 300 ha. med afmærkede stier. Bakkerne – Bramslev Bakker – blev fredet i 1933 og fik offentlig adgang. På bakkerne vokser nogle af Danmarks største enebærbuske. Stierne er ikke de sædvanlige brede, snorlige velfriserede grusstier, men smalle stier - næsten som dyrespor - der bugter sig op gennem bakkerne. Suverænt til vandreture med bid i eller trailløb for de ivrige. Området ligger lige ned til Mariager Fjord. Udsigten over fjorden fra p-pladsen ved Bramslev Bakker er en af Nordjyllands mest imponerende. De stejle skrænter overrasker i det ellers jævne, højtliggende landbrugsland, der omgiver fjorden. Fjorden er en tunneldal, hvis udformning blev afsluttet af kolossale smeltevandsstrømme under isen for 20.000 år siden. Undersøgelser tyder imidlertid på, at her lå en dal allerede i tertiærtiden for over 1 mio. år siden, og at denne dal blev uddybet af den fremtrængende is. I Bramslev Bakker er der flere afmærkede vandreruter - bl.a. Panorama-ruten. Neden for Bramslev Bakker er en strand, som er tildelt Hvidt Flag. Her kan bades fra vandkanten og badebroen. Det Hvide Flag er en erstatning for det Blå Flag, og er stadig et tegn på et godt badested med rent vand - det betyder også, at hunde er velkomne. Ved badebroen ligger Turbåden Svanen til hele sommeren igennem. Ved toppen af Bramslev Bakker ligger Bramslev Bakker Camping og Bramslev Bakker Restaurant og lidt derfra Hotel BramslevGaard. Der er cirka 1,6 km fra hotel til Svanens anløbsbro. Bramslev_Bakker_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Bramslev_Bakker_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseMariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Bramslev_Bakker_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseBramslev_Bakker_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Bramslev_Bakker_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse

BramslevGaard Hotel

Herregårdshotellet BramslevGaard ligger midt i Bramslev egnen med flere gravhøje og cirka 90 oldtidsminder. ​Navnet Bramslev stammer helt tilbage fra folke-vandringstiden omkring år 300-500, og gården menes at være anlagt i den tid. Bramslevgaard har haft et jordtilligende på ca. 700 tdr. land, men senere udstykning og salg frem til år 1920 har reduceret gårdens areal til ca. 127 tdr. land, heraf 50 tdr. med bakker og skov, der vender ned mod Mariager Fjord.​ ​Herregården har været i familiens eje siden 1951 og har beværtet gæster siden 1959.​ ​​Det nuværende stuehus menes opført i 1804. I 2016 blev en ny tilbygning opført – bl.a. med nye fest- og konferencelokaler, a la carte restaurant og wellness faciliteter. I 2017 blev stuehuset restaureret tilbage i tidstypisk herregårdsstil fra starten af det 20. århundrede.​ Der er både store værelser med spabad i den nye bygning og ferielejligheder i gårdens venstre længe, der blev renoveret i 2018. BramslevGaard_Hotel_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse  BramslevGaard_Hotel_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseHotel-nostalgi: Rigtige nøgler til værelser og suiter. Så skal man ikke tilbage til receptionen, når nøglekortet ikke virker! Man spiser godt på sådan et herregårdshotel. Naturligvis eftermiddagskaffe med fine kager, tre-retters aftenmenu og solidt morgenbord. Hjemmelavet skyr-drys, hhv. nøddesplitter og crüsli med havre og diskret choko; topklasse. Middagen er overraskende innovativ og delikat. Langt fra solide danske, landlige retter. Tættere på Ny Nordisk Michelin mad ... men med ekstra kartofler til ... Set før, men et hit; sublim sorbet, nu omkranset af halm indhyllet i kulsyresne dampe. 

Svanen på Mariager Fjord

Man kan sejle til en landgangsplads ved Bramslev Bakker. Fra Hobro Havn kan man tage det lille skib Svanen og sejle mellem Hobro, Bramslev og Mariager (hvor man kan besøge Sydesalt Museet, der er ret interessant). Færgeturen er dejlig og man ser meget af landskabet på den langsomme tur (foto viser Bramslev Bakker Camping). Der er i øvrigt også mange flotte rigtige svaner ved fjordens bredder. Svanen_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseSvanen_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseEn lille del af alléen op til hotellet. En marts morgen ved 8-tiden. Bramslev_ved_Mariager_Fjord_Hobro_Danmark_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseHvad kan man sige: Visit Denmark for eksempel Bramslev Bakker.