Super spa og pool party: Caldea, Andorra

Af Marina Aagaard, MFT Spa. Sanus per aquam. Sundhed gennem vand. Det er sagen. For særligt spa glade er der Caldea.

Caldea

Billetten til Caldea gælder i 3 timer, men man vil så gerne blive lidt længere. Der er tonsvis af vand for både voksne og børn - inde og ude. Caldea er ikke et subtropisk badeland med badedyr og rutschebaner. Der er lunt, men ikke overvarmt, og  attraktionen er bade med termisk vand fra de lokale kilder i Escaldes-Engordany området.

Caldea bygningen

Caldea, der ligger i Andorra la Vella, er den største spa  i Sydeuropa. Den åbnede den 26. marts 1994; en meget speciel bygning: Et kompleks af glas, hvor den centrale del er en 80 meter høj spejlglaspyramide, byens højeste bygning; den kan ses fra det meste af byen. Bygningen er ikke bare høj, den fylder også godt i landskabet: 44.849 kvm, Vandmængde per dag er 700 kubikmeter. Bygningen er tegnet af den franske arkitekt, Jean-Michel Ruols, kaldet vandarkitekten. Han gav Caldea bygningen det unikke udseende med inspiration fra mineraler og krystaller. I den centrale del er der flotte trapper op og ned fra spa og behandlingsrum.

To afdelinger

Der er to afdelinger. Et meget stort badeområde med Termolúdico og Orígenes, en lille afdeling udformet som romerske bade. Der er desuden et særligt børneområde Likids for 3-8-årige (indviet i 2016). Ud over den laguneformede pool og boblebade i store skålformede terrasser, er der også dampbad, sauna, koldt kar og et appelsinbad, hvor appelsiner svømmer rundt. Som i andre spa'er henstilles der til ro, alligevel kan det ikke undgås at der er en summen af mange stemmer; der er plads til 2.646 personer. For 7 Euro kan man blive fotograferet af en professionel fotograf, men flere badende svømmede rundt og filmede sig selv med GoPro og smartphones. Der er også storskærm med informationer og ind i mellem et lysshow og musik. Det er nærmest som et poolparty, bortset fra at drinksene er vand med citron eller blodappelsin. Ude-afdelingen er fantastisk (desværre ingen foto derfra). Diverse former for vandmassage og bobler, Desuden en cirkelformet kanal med kraftig strøm, hvor man kan lade sig flyde rundt og rundt og rundt. Om vinteren er det en helt særlig oplevelse at ligge udenfor i det varme vand, mens det er mørkt, minusgrader og snevejr. Inúu blev tilbygget i 2013. Denne afdeling er kun for voksne. Adgangen er dyrere, men giver adgang til både Inúu og Termolúdico. Dette område er lækkert og mere roligt og afdæmpet. Designet er inspireret af Pamukkale i Tyrkiet; terrasser med vand. Her er en stor pool med lavt vand og forskellige former for vandmassage og boblebad samt i en separat afdeling dampbad (her kaldet hammam), sauna og brusebade. Desuden kan man booke forskellige massage- og plejebehandlinger. En fantastisk spa. Absolut et besøg værd.